Όλοι μας ξέρουμε ότι η Ελβετία είναι η πρωτεύουσα της σοκολάτας. Όλοι μας, έχουμε αναζητήσει, αγοράσει και απολαύσει μια ελβετική σοκολάτα. Εγώ προσωπικά έχω δεχτεί δώρο ελβετική σοκολάτα κι ήταν από τα καλύτερα δώρα που πήρα ποτέ!
Έτσι, το μεγαλύτερο μουσείο σοκολάτας στον κόσμο δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στην Ελβετία.
Αρχές Σεπτεμβρίου άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο μουσείο σοκολάτας στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται στο Κίρχμπεργκ, μία πόλη λίγο πιο έξω από τη Ζυρίχη. Η ιδέα ανήκει στην γνωστή εταιρεία σοκολάτας «Lindt» και έγινε πραγματικότητα μετά από αρκετή προσπάθεια. Μάλιστα, στα εγκαίνια του νέου μουσείου σοκολάτας παρευρέθηκαν και εκλεκτοί καλεσμένοι, όπως ο Roger Federer.
Το μεγαλύτερο μουσείο σοκολάτας σχεδιάστηκε μινιμαλιστικά, ο σχεδιασμός του οποίου οφείλεται στην εταιρεία «Atelier Bruckner», η οποία το σχεδίασε σύμφωνα με τα πρότυπα του εργοστασίου του Willy Wonka, της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου του Ronald Dahl.
Το Lindt Home of Chocolate, το μεγαλύτερο μουσείο σοκολάτας, πήρε το όνομά του από την ομώνυμη εταιρεία σοκολατοποιίας και αφιερώνει 65.000 τετραγωνικά μέτρα σε πολλά και διάφορα «σοκολατένια» εκθέματα. Στο εσωτερικό του μπορεί να βρει κανείς, μεταξύ άλλων, μία διαδραστική έκθεση για την ιστορία του αγαπημένου γλυκού, ένα καφέ, ένα ερευνητικό κέντρο για την παραγωγή σοκολάτας, ακόμα και μία, θεατή στο κοινό, γραμμή παραγωγής.
Όμως, το έκθεμα που ξεχωρίζει λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα πρέπει να είναι το κολοσσιαίο σιντριβάνι σοκολάτας, που οι επισκέπτες αντικρίζουν λίγο μετά την είσοδό τους στον χώρο. Στην επιβλητική κατασκευή, της οποίας το ύψος ξεπερνά τα 9 μέτρα, κυκλοφορούν κάθε στιγμή 1.500 λίτρα υγρού κακάο!
Πέρα από το συντριβάνι, υπάρχει η Chocolateria, όπου οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους ως Maître Chocolatier, δημιουργώντας τη δική τους μπάρα σοκολάτας, η Chocolate Boutique (500 τ.μ. για εξερεύνηση) και το Pralines Tasting Room.
Η είσοδος κοστίζει 16,50 δολάρια για τους ενήλικες και 11 δολάρια για τα παιδιά. Τα πιτσιρίκια κάτω των επτά ετών έχουν ελεύθερη είσοδο (όπως θα επιθυμούσε και ο Γουίλι Γουόνκα).
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σας!