Βόλτα στο Διάστημα: Πως φαίνεται το ηλιοβασίλεμα στους άλλους πλανήτες;

https://newsbyzeta.blogspot.com/2020/08/blog-post_90.html


Η φίλη μας η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο για να μας δείξει πως θα φαίνονται τα ηλιοβασιλέματα και στους άλλους πλανήτες. Η προσομοίωση ηλιοβασιλέματος, είναι ουσιαστικά μια προσομοίωση του ουρανού, που χρησιμοποείται πλέον συχνά σαν διαδικτυακό εργαλείο με την ονομασία  Planetary Spectrum Generator.

Οι άνθρωποι συχνά φτάνουν σε ακτές και  βουνά για να δουν τη μαγική σκηνή του ηλιοβασιλέματος και τς ανατολής του ήλιου που συμβαίνει καθημερινά. Τι γίνεται όμως αν μπορέσετε να δείτε την ανατολή του ηλίου από άλλους πλανήτες; Ευτυχώς, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ NASA το κατέστησε εφικτό!

Το βίντεο ονομάζεται «προσομοιωτής ηλιοβασιλέματος», το οποίο δημιουργήθηκε από τον Geronimo Villanueva, έναν πλανητικό επιστήμονα από το Goddard Space Flight Center της NASA στο Greenbelt, Maryland.

Στο βίντεο αυτό, η NASA μας δείχνει μια ματιά του ηλιοβασιλέματος από την επιφάνεια της Γης, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Ουρανό, ακόμη και τον Τιτάνα, το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου.




Το ηλιοβασίλεμα φαίνεται διαφορετικό από κάθε πλανήτη λόγω της θέσης του και της απόστασης από τον ήλιο. Καθώς αυτά τα κοσμικά σώματα περιστρέφονται μακριά από το φως του Ήλιου κατά τη διάρκεια ενός ηλιοβασιλέματος, τα φωτόνια διασκορπίζονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις ανάλογα με την ενέργειά τους καθώς και τους τύπους μορίων στην ατμόσφαιρα.

Με τη Γεννήτρια Πλανητικού Φάσματος, οι επιστήμονες επαναλαμβάνουν τη μετάδοση του φωτός μέσω της ατμόσφαιρας των πλανητών, των εξωπλανητών, των φεγγαριών και των κομητών. Στη συνέχεια προσπαθούν να καταλάβουν από τι κατασκευάζονται οι ατμόσφαιρες και οι επιφάνειές τους.



Σχόλια