Οσα παίρνει ο άνεμος

Εφτασε και η τελευταια μερα του Οκτώβρη. Πολυ παγωμένη !!! Προσπαθώ να ειμαι αισιόδοξη μιας και σε λίγη ωρα υποδεχόμαστε τον προτελευταίο μηνα του χρόνου!!!! Σκέψεις, όνειρα και σχεδια που δεν έκανα! Τι προλαβαίνω να κανω;;; Ισως παλαιότερα να αγχωνομουν με τον απολογισμό της χρονιάς αλλα πλέον πιστεύω οτι οταν ο άνθρωπος κανει σχεδια ο θεός γελάει!!! Η ουσία ειναι πως κάνοντας όνειρα για το μέλλον σε ενα παρον που συνεχώς αλλάζει, πολλα πράγματα δεν γίνονται με αποτέλεσμα να έρχεται η απογοήτευση το ιδιο γρήγορα με τον αρχικό ενθουσιασμό! 
Πλέον το παρον εχει αξία! Οι καθημερινές στιγμές, απο τις πιο απλές απο το πρωινο μας ξύπνημα εώς την ωρα για το ραντεβού μας να τον Μορφέα! Τι βλέπουμε, τι λέμε, τι ζούμε! Όλες οι εικονες, οι γεύσεις και οι μυρωδιές της ζωής μας!!! Γιατί αυτη ειναι η ζωη μας! Το μέλλον αργεί και στο μεταξύ κάνοντας σχεδια χάνουμε το σημερα!! Ποτε απολαύσαμε το πρωινο μας; Το χρωμα εχει ο ουρανός οταν βγαίνουμε έξω το πρωι; Ποτε εχουμε σταθεί να μυρισουμε τα λουλούδια γύρω μας; Θα πείτε" Άσε μας Κουκλίτσα μου, έχουμε προβληματα"! Ναι έχετε δίκιο! Εχουμε, πολλα προβληματα αλλα ζώντας απο συνήθεια, κάνοντας πράγματα αντανακλαστικά τι κερδίζουμε στο τέλος της ημέρας; Προσπαθούμε για ενα καλύτερο αύριο χάνοντας ενα υπέροχο σημερα!! Οι άνθρωποι ακομα απο τον Αδάμ και την Εύα είχαν προβληματα! Αυτο όμως δεν εμπόδισε την εξέλιξη του κόσμου! 
Έχετε παρατηρήσει να σας συμβεί κατι τραγικό και ο κόσμος γύρω σας να σταματήσει; Οχι, γιατί οτι και να μας συμβαίνει ο ήλιος θα ανατείλει, οι άνθρωποι θα πανε στις δουλειές τους, θα τρώνε, θα πίνουν, θα γελάνε και θα κλαίνε ακομα κι εμείς υποφέρουμε! Τα πράγματα ειναι οσο δύσκολα οσο τα βλέπουμε! Η ζωη ειναι τρένο, μην κατέβεις, μην κανεις στάσεις! Απόλαυσε την διαδρομή! Ειναι πιο ομορφη η ζωη αν την βλεπεις σαν δωρο κι οχι σαν γολγοθά! 
Οποτε φέτος αν κατι σχεδιάσω, θα ειναι να μην σχεδιάζω τιποτα μακροπρόθεσμο !να ζω την καθε μερα οπως έρχεται, με τα καλα και τα δύσκολα! Να κανονίζω αυτα που μπορω άμεσα να κανω, οχι στους επόμενους 12 μήνες. Ουφ, νιώθεις πιο αναλαφρος ετσι, σωστά; Λιγότερες σκοτούρες και απογοητεύσεις! Και ετσι περισσότερος χρόνος για διασκέδαση και χαρα!!  Ας το τολμησουμε!!  Ας κανονίσουμε πως θα περάσουμε ομορφα το βραδυ μας και.... Αύριο ειναι μια αλλη μερα!!!! 
Καλο μηνα!!!!

Σχόλια

  1. Η καλύτερη φράση ever: "ζώντας από συνήθεια, κάνοντας πράγματα αντανακλαστικά τι κερδίζουμε στο τέλος της ημέρας; Προσπαθούμε για ενα καλύτερο αύριο χάνοντας ένα υπέροχο σήμερα!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σας!