Η ηθική των ξένων

Όσο τα χρονια περνούν, πολλες φορές σκέφτομαι πόση σημασία δίνουμε στην γνώμη των ξένων! Μεγαλώσαμε σε περιβάλλον που το τι θα πουν οι άλλοι, συνήθως η γειτονιά, οι συγγενείς κ.τ.λ. ήταν προτεραιότητα. Ζούμε την ζωή μας με βάσει τα θέλω και τις απόψεις αγνώστων σε εμάς ανθρώπων. Γιατί ακόμα και ένας συγγενής, πολλες φορές ειναι άγνωστος. Στερούμαστε μια ζωή που θελουμε να εχουμε σκεπτόμενοι την γνώμη άλλων ανθρώπων. Όπου τις περισσότερες φορές ειναι άνθρωποι γεμάτοι κόμπλεξ, απωθημένα και με πολυ χειρότερη ζωή απο οτι διαφημίζουν οτι έχουν. Ζούμε στα κρυφά, με φόβο πως θα μας χαρακτηρίσουν. Μας ενδιαφέρει τι γνώμη θα έχουν άλλοι για εμας και την προσωπική μας άποψη δεν την υπολογίζουμε. Αισθανόμαστε οτι είμαστε κατώτεροι ή οτι κάνουμε κατι κακό βάσει του πως θα έπρεπε να ζούμε. 
Έδω μπορω να σας πω μια ιστορία : κάποτε μια μητέρα χωρισμένη με παιδιά αντιμετώπιζε τα πικρόχολα σχόλια άλλων μητέρων που δεν ήθελαν τα παιδιά τους να κάνουν παρέα με παιδιά χωρισμένων γονιών λες και ήταν λεπρά. Και το υπέμενε στωικά. Ώσπου μια μερα, μια απο τις κατηγόρους της εθεάθη να χαριεντίζεται με νεαρό κοντα στην οικία της. Η χωρισμένη μητέρα έτυχε να περνά απο το σημείο και την είδε. Την παρακάλεσε λοιπόν να μην αποκαλύψει το μυστικό της και χαλάσει η οικογένεια της. Της απάντησε οτι θα κρατήσει το μυστικό της αλλα δεν θα ήθελε τα παιδιά της να κάνουν παρέα με  τα παιδιά μιας γυναίκας τόσο χαμηλής ηθικής. Δεν θα το έκανε όμως οτι κι αν γινόταν. Δεν μπορούσε να της απαντήσει γιατί έλεγε πολυ χειρότερα προηγουμένως. Την επόμενη μερα κιόλας αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις των παιδιών σαν να μην είχε συμβεί τιποτα! Όσο λοιπόν κι αν σας κρίνουν ή σας κατακρίνουν να θυμάστε οτι η δικη τους ζωή ειναι χειρότερη! Μην κοιτάτε την βιτρίνα. Οταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού, κάθε σπιτιού, αρχίζει η πραγματικότητα. Και ποτέ δεν ειναι ιδανική. 
Γι' αυτό ζήστε την ζωή σας με βάσει τα θέλω σας και την δικη σας γνώμη!!! Να θυμόμαστε οτι η ζωή ειναι μικρή για να την χαραμιζουμε στο τι θα πουν οι άλλοι! Γιατί στο τέλος της ημέρας, ποιος νοιάζεται;;;;; 
Να κάνουμε οτι αρέσει σε εμας και μόνο!! Και μην υποτιμάμε τον εαυτό μας στηριζόμενοι στο πως μας βλέπουν οι άλλοι! Οι αξίες της δικής σας ζωής να μην κρίνονται απο τα κουτσομπολιά της γειτονιάς!! Γιατί να ειναι πιο σημαντικό τι θα πουν άλλοι για εμας, απο την δικη μας ζωή;;;
Η μόνη γνώμη που μετράει ειναι η δικη σας!!!! Να το θυμάστε!!! Ζήστε όπως σας αρέσει!!!!! Δεύτερη ζωή δεν έχει όπως λεει και το άσμα, για να την χαραμίζετε στο τι θα πουν οι άλλοι!!!
Καλο ξημέρωμα!!!!!

Σχόλια