Blue Monday

Πως ορίζεται μια μέρα μελαγχολική; Όλοι δεν έχουμε τέτοιες μέρες; Γιατί αυτή η Δευτέρα λοιπόν διαφέρει;
Ας μάθουμε για αυτή την Blue Monday λοιπόν! Ήξερες λατρεμένο μου ημερολόγιο ότι υπάρχει μαθηματικός τύπος που αποδεικνύει ότι αυτή η Δευτέρα, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η πιο καταθλιπτική; Κι όμως! Από το 2005 ένας ψυχολόγος ονόματι Κλιφ Αρνάλ συνδιάζοντας τον άσχημο καιρό, τα έσοδα, τα Χριστούγεννα που μόλις πέρασαν κι αργούν να ξανάρθουν, αλλά και τα χρέη που άφησαν, η ανάγκη για δράση, η έλλειψη κινήτρων και ο χρόνος αποτυχίας υλοποίησης των στόχων,  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι με μαθηματική ακρίβεια η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου!
Πως άρχισαν όλα όμως!  Στο millennium (2000), ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην Βρετανία έψαχνε τρόπο προώθησης πακέτων διακοπών. Έτσι μια διαφημιστική εταιρεία σκέφτηκε να ορίσει μια μέρα ως την πιο καταθλιπτική του χρόνου με το σλόγκαν"Κλείστε σήμερα τις διακοπές σας και διώξτε την στεναχώρια"! Ευρηματικό! 
Ο Ιανουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας από μόνος του. Έχουν περάσει οι γιορτές, δεν έχουμε άλλη αργία σύντομα, χαλάσαμε κάτι παραπάνω σε δώρα και εξόδους και τώρα τα μαζεύουμε! Ο καιρός σίγουρα δεν μας βοηθάει, αλλά το ποσό μελαγχολική είναι αυτή η μέρα ή η κάθε μέρα είναι τελείως υποκειμενικό. Μακάρι να μην είναι καμιά μέρα μελαγχολική για όλους!! 

Σχόλια