Οι ψυχολόγοι προτείνουν: 3 τρόπους να προσελκύσεις το πρόσωπο που θες

Όταν μας αρέσει ένα άτομο προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το προσελκύσουμε. Να το κάνουμε να μας προσέξει. 
Ίσως η εξωτερική εμφάνιση να παίζει ρόλο στην πρώτη επαφή, αλλά για να μπορέσεις να εντυπωσιάσεις το άτομο που θες και να μείνει λίγο παραπάνω, άκου τις συμβουλές των ψυχολόγων.
Εδώ θα βρεις τρείς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να σε προσέξει το άτομο που επιθυμείς, βάσει της ψυχολογίας:
Θετική διάθεση
Είναι μεγάλη δύναμη η θετική στάση και συμπεριφορά. Αν θες να σε προσέξει, όσο πιο θετικά φέρεσαι και αισθάνεσαι, οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες. Χαμόγελα συχνά λοιπόν και γέλασε ελεύθερα! Είναι μεταδοτικό άλλωστε. Κι αν σε συνδέσει με θετικά συναισθήματα και αναμνήσεις σίγουρα θα θέλει είναι κοντά σου πιο πολύ!
Μιλήστε για κοινά χαρακτηριστικά
Οι άνθρωποι θέλουν να περνούν χρόνο με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται κοινές αξίες. Βρες τι κοινό έχετε και να εστιάσετε σε αυτό. Όμως να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Μην προσπαθήσεις να παραστάσεις κάποιον που δεν είσαι. Όταν είσαι αληθινός και έτοιμος να μοιραστείς με άλλους τις πραγματικές σου αξίες, τότε και οι γύρω σου θα είναι πιο ανοιχτοί να σε γνωρίσουν.
Χρησιμοποίησε το όνομα του
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως η χρήση του ονόματος των ανθρώπων είναι από τους γρηγορότερους τρόπους προσέγγισης της προσοχής των άλλων. Νιώθουμε λίγο πιο "διάσημοι" όταν μας φωνάζουν με το όνομα μας. Λειτουργεί θετικά στην επικοινωνία και ο συνομιλητής μας σίγουρα θέλει να συνεχίσει να είναι κοντά μας. Νιώθει πιο οικεία και πιο προσωπικά, αφού απευθύνεσαι μόνο σε αυτό το άτομο και όχι γενικά στην παρέα που βρίσκεται. 
Μην φοβάσαι να απευθύνεις τον λόγο λέγοντας το όνομα του ατόμου αυτού που σε ενδιαφέρει γιατί έτσι δείχνεις ότι το παρατηρείς πραγματικά και μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει.


Μπορεί το φλερτ ή το ντύσιμο να κάνει αισθητή την παρουσία μας, αλλά αν θες μια γνωριμία να προχωρήσει πρέπει να μάθεις πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, λένε οι ψυχολόγοι. Κάτι θα ξέρουν! 😉


Σχόλια