Λίστα διασκέδασης όχι υποχρεώσεων πια...

Εσύ πόσα από αυτά που γουστάρεις κάνεις μέσα στην ημέρα; Την εβδομάδα; Μήνα; Θα τρομάξεις όταν συνειδητοποιείς πόσα λίγα πράγματα κάνουμε για εμάς καθημερινά.
Ναι ξέρω, οι υποχρεώσεις πολλές, ο χρόνος λίγος, χρήματα καθόλου οπότε δεν μπορείς να κάνεις πολλά.
Μάντεψε; Όταν κάνουμε κάτι που μας αρέσει βρίσκουμε χρόνο και σίγουρα δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για να κάνεις κάποια από αυτά που θέλουμε.
Θες παράδειγμα; Να δεις ένα φίλο, να δεις μια ταινία, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να περπατήσεις/τρέξεις, να δεις ένα ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή του ηλίου, να παίξεις με το παιδί σου, να γράψεις/ζωγραφίσεις, να ακούσεις μουσική, να μαγειρέψεις, να γελάσεις, να κοιμηθείς, να κάνεις σεξ.... Να συνεχίσω; Η λίστα είναι ατελείωτη.
Κάνε την δική σου, όση ώρα κι αν σου πάρει και σημείωσε ότι σου αρέσει να κάνεις, ότι σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει. Και τώρα το πιο βασικό, κάνε όσα πιο πολλά μπορείς, όσο πιο συχνά μπορέσεις. 
Βάλε υπενθύμιση αν θες για να κάνεις κάτι από αυτά και τήρησε το. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από την ρουτίνα, θα τον χάσεις. Δεν ζούμε μόνο για να εκπληρώνουμε υποχρεώσεις. Έχουμε γεννηθεί για κάνουμε κάτι διαφορετικό και το ξεχνάμε στην πορεία. Όταν το θυμηθούμε θα είναι αργά δυστυχώς. 
Κάνε λίστα ζωής και τήρησε την, όπως το καθημερινό σου πρόγραμμα. Δεν παρεκκλίνεις από τις δουλειές που πρέπει να κάνεις, αλλά παραμελείς τον εαυτό σου. Λες αύριο, τον άλλο μήνα....
Κι αν δεν υπάρξει; Ούτε το αύριο; Το μόνο σίγουρο που έχεις είναι το σήμερα. Μην το αφήνεις να περάσει. Διασκέδασε την ζωή... Είναι σαν τρενάκι άλλωστε... Ή θα ουρλιάζεις σε όλη την διάρκεια ή θα το απολαύσεις και θα περάσεις καλά. 
Εσύ επιλέγεις! 

Σχόλια