Γιατί τόση γκρίνια;;;

Παραπονιέσαι για τον καιρό, την κίνηση, για την δουλειά, για το λεωφορείο που άργησε, για την ουρά στην τράπεζα, για όλα! Είναι μια κακή συνήθεια που πρέπει να σταματήσεις τώρα.

"Μπορείς να αντέξεις και να ξεπεράσεις τα πάντα, αν δεν γκρινιάζεις".
Bernard Baruch 

Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή στην ζωή μας έχουμε γκρινιάξει ή παραπονεθεί για κάτι. Πολλές φορές μάλιστα γίνεται αυθόρμητα, χωρίς να το καταλάβουμε. Μας συμβαίνουν καθημερινά πολλά πράγματα που κάποια στιγμή θα παραπονεθούμε.
Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πιο εύκολο να γκρινιάζεις για κάτι αντί να το αντιμετωπίσεις.  Δεν βοηθά σε τίποτα πραγματικά, αντίθετα επιδεινώνει μια κακή κατάσταση και την χειροτερεύει. 
Και πίστεψέ με, κανείς δεν θέλει κοντά του έναν γκρινιάρη.

"Οι άνθρωποι δεν θα βρίσκουν χρόνο για εσένα αν συνεχώς είσαι θυμωμένος ή παραπονιέσαι".
Stephen Hawking

Όταν εστιάζεις σε καθετί αρνητικό που συμβαίνει, παραβλέπεις τις θετικές ενέργειες που γίνονται γύρω σου, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγεί σε μεγαλύτερη μιζέρια και δυστυχία.
Μην καταπιέζεις τα αρνητικά σου συναισθήματα, αλλά προσπάθησε να τα εκφράσεις. Όταν κρατάμε μέσα μας όλες τις αρνητικές μας σκέψεις, συσσωρεύονται και βγαίνουν σαν γκρίνια. Μοιράσου ότι σε απασχολεί με τους κοντινούς σου ανθρώπους για να νιώθεις καλύτερα.
Σταμάτα να κρίνεις τα πάντα. Μην γίνεσαι επικριτικός με τους γύρω σου για την συμπεριφορά ή τον χαρακτήρα τους. Προσπάθησε να τους καταλάβεις και την επόμενη φορά που θα είσαι έτοιμος/έτοιμη να κρίνεις κάποιον, σταματά. Σκέψου δύο φορές πριν μιλήσεις. Μπες στην θέση του και κάνε ένα βήμα πίσω.
Βρες τι σε κάνει χαρούμενο/χαρούμενη. Όταν μένεις τόσο στον αρνητισμό ξεχνάς ακόμα και να χαμογελάς με κάτι που σου αρέσει. Θυμήσου λοιπόν τι είναι αυτό και κάντο! Φέρε πάλι λίγη χαρά στην ζωή σου.
Άλλαξε ότι κάνεις που σου δημιουργεί αυτήν την κακή διάθεση. Είτε είναι σχέση, φιλική ή ερωτική είτε η δουλειά σου, άλλαξε την. Όταν το περιβάλλον μας είναι τοξικό μας παρασύρει και δεν το καταλαβαίνουμε. Άλλαξε ότι σε χαλάει για να ξαναβρείς χαρά και θετική διάθεση στην ζωή σου.

"Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξέ το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Μην παραπονιέσαι".
Maya Angelou
Προφανώς ούτε η ζωή είναι τέλεια ούτε κι εμείς. Αν το αποδεχτείς αυτό και σταματήσεις να ψάχνεις την τελειότητα στα πάντα, θα χαλαρώσεις και θα δεις την ζωή πιο ευχάριστα. Σταμάτα να γκρινιάζεις για ότι συμβαίνει και νιώσε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχεις. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε καν το αύριο. Όσο χαίρεσαι με όσα έχεις μόνο περισσότερη χαρά θα έρχεται. Αν όμως σταθείς σε όσα δεν έχεις, ποτέ δεν έχεις περισσότερα.

"Την επόμενη φορά που θα έχεις διάθεση για παράπονα, θυμήσου ότι ο σκουπιδοτενεκές σου τρώει καλύτερα από το 30% του πληθυσμού της γης".
Robert Orben

Να θυμάσαι ο γκρινιάρης είναι μόνο διασκεδαστικός σαν επιτραπέζιο!

Σχόλια