Δουλειά- σπίτι και σπίτι-δουλειά μόνο;

Μήπως κι εσύ φτάνεις σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο; Νιώθεις εξάντληση από την καθημερινότητα;  Δεν είσαι μόνη/μόνος.
Η ανάγκη για να τα "βγάλουμε πέρα", να πληρώσουμε λογαριασμούς και υποχρεώσεις μας εξαντλεί. Συνέχεια σκεφτόμαστε πως θα βγεί μήνας, η εβδομάδα, ο χρόνος. Κι ο χρόνος περνά, γρήγορα.
Κάπου στην πορεία της ζωής μας, μετά την ενηλικίωση, χάσαμε λίγο το νόημα της ζωής. Καριέρα, λεφτά, ατέλειωτες ώρες δουλειάς και στο τέλος τι; Χρόνος δεν υπάρχει να απολαύσεις τους κόπους σου κι όταν έχεις χρόνο, έχεις γεράσει.
Μήπως δεν γεννηθήκαμε μόνο για να δουλεύουμε και να πληρώνουμε λογαριασμούς;
Κάνε μια παύση. Όπως όταν βλέπεις ταινία. Πάγωσε για λίγο τον χρόνο. Δες την ζωή σου. Σου αρέσει; Θα άλλαζες κάτι; Αν μπορούσες να πατήσεις fast forward θα τρόμαζες με την εξέλιξη της ταινίας της ζωής σου; Αν ναι άλλαξε το!
Αν η δουλειά σου δεν σε γεμίζει, βρες κάτι άλλο να απασχολήσε.  Αν σε κούρασε η καθημερινότητα, πάρε μια άδεια να ηρεμήσεις. Μείωσε τις ώρες που δουλεύεις. Βρες δουλειά από το σπίτι.  Μετακόμισε, ταξίδεψε. Ίσως σε μια άλλη πόλη ή ακόμα και χώρα τα πράγματα να είναι καλύτερα για σένα. Μην σε τρομάζει η αλλαγή.
Αν υπάρχουν δυσκολίες, προσπάθησε να τις ξεπεράσεις. Τρόποι υπάρχουν αρκεί να το ψάξεις. 
Αν σου αρέσει η δουλειά σου ή την έχεις ανάγκη οικονομικά, βρες τρόπο να ξεσκάς.
Βγες με φίλους που έχεις να δεις καιρό, απόλαυσε έναν περίπατο στην φύση, διάβασε, γυμνάσου, βρες χόμπι. Μην αφήνεις τα χρόνια να περνάνε δουλεύοντας μόνο. 
Η δουλειά δεν σταματά ούτε οι υποχρεώσεις. Η ζωή όμως φεύγει, μην την χαραμίσεις. Άλλαξε την ποιότητα της ζωής σου όσο είναι καιρός. Μην μετανιώνεις για ότι δεν κάνεις. 
Μην ξεχνάς, κι οι πρίγκιπες παραιτούνται! 😉
Βάλε ένα στόχο, να διασκεδάσεις και λίγο την ζωή σου γιατί αυτό έχει αξία. Οι δουλειές αλλάζουν, τα χρήματα πάνε κι έρχονται, οι άνθρωποι μένουν κι οι αναμνήσεις τους.
Εσύ, τι αναμνήσεις θα έχεις στο άλμπουμ της ζωής; 

Σχόλια