Η ενδιαφέρουσα είδηση της ημέρας: Μουσείο λέξεων

Υπάρχουν πάρα πολλά μουσεία σε όλο τον κόσμο αφιερωμένα στην εικαστική τέχνη. Πλέον και οι λέξεις αποκτούν τον δικό τους χώρο. 
Το Planet Word ανοίγει τις πόρτες του στις 31 Μαϊου 2020 στην σχολή Φραγκλίνου στην καρδιά της Ουάσιγκτον. Ένας χωρίς 51.000 τετραγωνικών μέτρων με 11 διαδραστικές αίθουσες- γκαλερί. 
Σκοπός του μουσείο είναι να εκπαιδεύσει τους επισκέπτες του σχετικά με τις λέξεις και την γλώσσα.
Σε μια αίθουσα θα υπάρχει μια μεγάλη Led σφαίρα υψηλής ισχύος, όπου ο κόσμος θα μπορεί να επιλέξει διαφορετικές γλώσσες και να μάθει συγκεκριμένες φράσεις και λέξεις σε κάθε πολιτισμό.
Έχει εκατοντάδες ηχεία προγραμματισμένα με αποσπάσματα διάσημων ποιημάτων και ομιλιών. 
Στον δεύτερο όροφο, ένας ήσυχος χώρος προσφέρει ήχο ποιημάτων με τις λέξεις να προβάλλονται στους τοίχους. Οι επισκέπτες θα κληθούν να λύσουν γρίφους, να ακούσουν ποίηση και να ζωγραφίσουν εικόνες με λόγια και ενθαρρύνονται να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους σε διάσημες ομιλίες. 
Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν ένα δωμάτιο με διαδραστικούς τοίχους, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βυθίσουν τις βούρτσες ζωγραφικής υψηλής τεχνολογίας σε "παλέτες λέξεων" και, ανάλογα με τη λέξη, να ζωγραφίσουν μια διαφορετική σκηνή. 
Και μια άλλη γκαλερί φιλοξενεί μια "μαγική βιβλιοθήκη", με διαδραστικές ιστορίες που γίνονται από εννέα καλλιτέχνες από όλη τη χώρα, εμπνευσμένοι από ένα διαφορετικό βιβλίο, όπως  ο Μικρός Πρίγκιπας και  οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς . Οι σκηνές είναι μέσα σε γυαλί και περίτεχνα χρυσά πλαίσια. Οι πλάκες είναι ανάγλυφες με διάφορες φράσεις, και καθώς οι επισκέπτες αρχίζουν να διαβάζουν, τα φώτα θα ανάψουν, αποκαλύπτοντας τι είναι μέσα.
Το Planet Word θα διαθέτει επίσης αίθουσα συνεδριάσεων, αίθουσες διδασκαλίας, εστιατόριο και κατάστημα δώρων.
Το μουσείο έχει επίσης σκοπό να αποτελέσει μέλος της κοινότητας, προσφέροντας WordShops στις αίθουσες διδασκαλίας του, παραστάσεις, αναγνώσεις συγγραφέων και συζητήσεις της κοινότητας στην αίθουσα του.
Σκεφτείτε σαν μουσείο επιστημών, αλλά για ανθρωπιστική επιστήμη.
"Οι άνθρωποι θα διασκεδάσουν τόσο πολύ και θα εκπλαγούν από την τεχνολογία και τους τρόπους με τους οποίους κατορθώσαμε να φέρνουμε τη γλώσσα στη ζωή", δήλωσε η  Φρίντμαν, ιδρύτρια του μουσείου.
Οι δραστηριότητες απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά και περιλαμβάνουν κάποιες επιλογές για μικρά παιδιά, αν και η Φρίντμαν σημειώνει ότι όσοι ήδη γνωρίζουν πώς να διαβάζουν θα το απολαύσουν στο μέγιστο.  τους απολαύσουν το μέγιστο. Λέει ότι θέλει το μουσείο να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο παρά τα γλωσσικά εμπόδια.
Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι δωρεάν!

Σχόλια