Ταξίδια, ο πλούτος της ψυχής

«Ταξιδεύουμε όχι για να ξεφύγουμε από τη ζωή, αλλά για να μη μας διαφύγει η ζωή»
Ανώνυμος


Έχουμε εγκλωβιστεί σε μια καθημερινότητα που το μόνο που μας δίνει πρόσκαιρη χαρά είναι η αγορά υλικών αγαθών. Αντί να επενδύουμε σε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, ας προτιμήσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα ταξίδια μπορούμε.
Να γεμίσουμε εμπειρίες και αναμνήσεις. Εικόνες που θα κουβαλάμε μια ζωή μέσα μας.
Να γνωρίσουμε άλλους πολιτισμούς, κουλτούρες, ανθρώπους. Να γίνουμε πραγματικά καλύτεροι και πλουσιότεροι.
Τα οφέλη του ταξιδιού είναι πολλά:
Αποκτάμε αυτοπεποίθηση, ειδικά όταν καταφέρουμε να κάνουμε ένα ταξίδι που ονειρευόμαστε καιρό.

Είμαστε πιο κοινωνικοί και καλύτεροι συνομιλητές. Γνωρίζουμε άλλους ανθρώπους, ξεκινάμε συζητήσεις και ανακαλύπτουμε κοινά ενδιαφέροντα.
Χαλαρώνουμε αλλά και γινόμαστε πιο περιπετειώδεις. Αντιμετωπίζουμε πιο χαλαρά κάθε μικρή ή μεγάλη αναποδιά στα ταξίδια μας και έτσι μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση της ζωής μας. Γινόμαστε πιο δεκτικοί σε εμπειρίες για να έχουμε περιπέτειες να διηγηθούμε μετά από κάθε ταξίδι!
Τα ταξίδια μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και σοφότερους. Μετά από κάθε ταξίδι επιστρέφουμε διαφορετικοί μέσα μας. Αυτά που έχουμε δει, γευτεί, απολαύσει, μας γέμισαν με χαρά και ευτυχία, μας "φόρτισαν"  τις μπαταρίες μας και σίγουρα μας έμαθαν κάτι νέο. Βρίσκουμε το νόημα της ζωής σε κάθε νέο προορισμό.


” Το ταξίδι είναι κάτι παραπάνω από το να βλέπεις τοπία, είναι μια αλλαγή που συνεχίζεται, βαθιά και μόνιμα, στις ιδέες της ζωής.”
Miriam Beard.


Γινόμαστε όλο και λιγότερο υλιστές αφού συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε μόνο τα απαραίτητα για να είμαστε ευτυχισμένοι και πλήρεις.
Κι όμως αισθανόμαστε και πιο σέξυ! Χαλαρώνουμε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και απολαμβάνουμε τις στιγμές πιο πολύ και το βλέπουν κι οι γύρω μας.
Και το βασικότερο, κάνει καλό στην υγεία μας. Μας βοηθά στην αποφυγή καρδιακών νοσημάτων, αλλά και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου μας.
Μειώνει το στρες. Μέσα σε μόλις 2 μέρες άφιξης σε οποιονδήποτε προορισμό για αναψυχή, το 89% των ταξιδιωτών αναφέρει μείωση του άγχους.
Με κάθε ταξίδι ερχόμαστε πιο κοντά στον νέο μας εαυτό, στον πιο χαλαρό, πιο ευτυχισμένο και πιο σοφό. Ας τον γνωρίσουμε!

“Εκείνος που δεν ταξιδεύει, δεν έχει γνωρίσει την αξία των ανθρώπων.”
Μαυριτανική παροιμία


Είναι τόσο όμορφη η προετοιμασία ενός ταξιδιού, που γεμίζει τις μέρες μας. Αλλά και στην επιστροφή, είμαστε γεμάτοι από εικόνες και ανυπομονούμε για το επόμενο!
Ας ταξιδέψουμε λοιπόν πολύ, να κάνουμε καλό στην ψυχή, στο μυαλό και το σώμα μας. Υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη εκεί έξω που περιμένουν να τα εξερευνήσουμε! 
Καλά ταξίδια σε όλους!

Σχόλια