Χώρος εργασίας και καθαριότητα

Στο χώρο που εργαζόμαστε περνάμε πολλές ώρες της ζωής μας. Καμιά φορά πιο πολλές από όσες περνάμε σπίτι μας.
Γιατί να μην διατηρούμε τον χώρο καθαρό και να σεβόμαστε και εμάς, αλλά και τούς συναδέλφους μας;
Όσοι εργαζόμαστε σε χώρο με πολύ κόσμο το καταλαβαίνουν. Βρόμικα γραφεία, πιο βρώμικες τουαλέτες και αδιαφορία για ότι λερώνουμε.

Βασική προϋπόθεση παραγωγικότητας η καθαριότητα του χώρου εργασίας ως εργαλείο δουλειάς

Έχει παρατηρηθεί ότι ο ευπρεπείς χώρος, η οργάνωση του χρόνου και οι καθαρές γραμμές καθηκόντων μπορούν να δώσουν στην επιχείρηση μια πιο δημιουργική κατεύθυνση με βασικό γνώμονα και στόχο πάντα την ανάπτυξη.

Εφόσον ο χρόνος που βρισκόμαστε στην εργασία μας είναι περισσότερος, ακόμα και από το υπνοδωμάτιο μας, θα έπρεπε να φερόμαστε ανάλογα. 

Αφού κάτι δεν κάναμε στο σπίτι μας γιατί να το κάνουμε στο χώρο που εργαζόμαστε;

Σε έρευνα που έχει γίνει στην Γαλλία σε 1.000 εργαζόμενους, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, έδειξε ότι η καθαριότητα είναι κίνητρο στην εργασία τους και βοηθάει στην καλή ατμόσφαιρα. Μειώνει το άγχος και βοήθησε να αποδώσουν καλύτερα.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων πιστεύουν ότι η καθαριότητα είναι και στο χέρι των ίδιων των υπαλλήλων, όχι μόνο του εργοδότη.
Μάλιστα ένα μεγάλο ποσοστό (81%)  σκέφτηκαν ότι πρέπει να εισαχθεί ένα είδος "ποινής"  για τιμωρία σε όσους συναδέλφους δεν συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια όσον αφορά την υγιεινή και την καθαριότητα!
Μπορεί και σε άλλες χώρες να πρέπει να εφαρμοστεί! 



Σχόλια