Ανοίγουν οι κλειστές αίθουσες κινηματογράφου από 01/07!

Το ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού:

Με βάση τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, η λειτουργία των κινηματογράφων μπορεί να ξεκινήσει ξανά για το κοινό από την 1η Ιουλίου 2020, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική καμπύλη και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Συγκεκριμένα:

Η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 65% των θέσεων. 
Θα πρέπει να τηρούνται οι μεγαλύτερες δυνατές αποστάσεις μεταξύ των θεατών και να αφήνεται περιθώριο μεταξύ των σειρών. Ανά δύο θέσεις, μια κενή θέση.

Σε περίπτωση ομαδικής κράτησης, ο μέγιστος αριθμός ορίζεται στα τέσσερα άτομα με κενή θέση/κενό χώρο από την επόμενη κράτηση.

Οι θέσεις, τα καθίσματα και οι καρέκλες θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση. 

Στους κινηματογράφους θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό αλκοολούχου διαλύματος 70% σε όλες τις εισόδους και εξόδους.

Σε περίπτωση λειτουργίας κλιματιστικών μονάδων στους χώρους των κινηματογράφων, η χρήση τους πρέπει να προβλέπει εισροή νωπού αέρα.

Προτείνεται κενό τουλάχιστον μισής ώρας μεταξύ της λήξης μίας προβολής και της έναρξης της επόμενης έτσι ώστε να μην παρατηρείται συνωστισμός στους κοινόχρηστους χώρους και επιπλέον να υπάρχει επαρκής χρόνος για απολύμανση μεταξύ προβολών.

Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια της προβολής προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια της ταινίας. Με το ίδιο σκεπτικό προβλέπεται να μην υπάρχει διάλειμμα κατά την διάρκεια της προβολής. Θα πρέπει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα, αποστάσεις 1,5 μέτρου στην ουρά, διαθέσιμα αντισηπτικά και να υπάρχει μονοδρόμηση της ροής προς και από το κυλικείο/bar.

Θεατές

Οι θεατές συστήνεται να φορούν μη ιατρική μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (70%)

Κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου. Προτείνεται η σταδιακή είσοδος και έξοδος ανά σειρά, με τον υποχρεωτικό συντονισμό της ροής από ταξιθέτες/ταξιθέτριες. Οι θύρες εισόδου και εξόδου των θεατών στην αίθουσα προβολής θα πρέπει να είναι διαφορετικές, όπου αυτό είναι εφικτό.

Εισητήρια

Προτείνεται εκτεταμένη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (σοβαρή σύσταση)

Ανέπαφος έλεγχος εισιτηρίων (με scanner)

Τοποθέτηση χωρισμάτων σε ταμεία και γκισέ – Στα ταμεία θα πρέπει να τηρείται ουρά με αποστάσεις 1,5 μέτρου

Αποφυγή δυνατότητας αγοράς εισιτηρίων επιτόπου – επιθυμητή είναι η προαγορά, για να μην παρατηρηθούν μεγάλες ουρές στα ταμεία.

Ανέπαφες συναλλαγές όπου απαιτούνται (χρήση POS)


Εργαζόμενοι

Όλοι οι εργαζόμενοι/ες που έρχονται σε επαφή με το κοινό (ταμεία, ταξιθεσία, καθαρισμός, ασφάλεια κ.ο.κ) θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά προστατευτική μη ιατρική μάσκα και γάντια.

Όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται θα πρέπει να έχει απολυμανθεί με τον ενδεικνυόμενο από τον κατασκευαστή τρόπο.


Καλές προβολές με ασφάλεια!



Πηγή

Σχόλια