Θες να παρακολουθήσεις μια διαστημική βόλτα;

Τώρα μπορείς!! 

Συγκεκριμένα στις 26 Ιουνίου και 1η Ιουλίου,οι αστροναύτες της NASA, Chris Cassidy και Robert Behnken πρόκειται να αντικαταστήσουν μπαταρίες σε ένα από τα κανάλια τροφοδοσίας για το Διαστημικό Σταθμό και η τηλεόραση της NASA θα μεταδώσει και τις δύο εκδηλώσεις . 
 
Μπορεί να μην είναι εκτόξευση πυραύλου, αλλά είναι εξίσου σημαντικό και ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουμε!!!

Θα είναι η πρώτη διαστημική βόλτα από τον Ιανουάριο του 2020 και ο 228ος από τις αρχές του διαστημικού σταθμού το 1998.

Η μετάδοση και για τις δύο διαστημικές βόλτες θα ξεκινήσει στις 6 π.μ. ( ώρα Ελλάδας 13.00) και η ίδια η βόλτα θα ξεκινήσει περίπου στις 7:35 π.μ. Η ανακοίνωση από τη NASA αναφέρει ότι κάθε διαστημικός "περίπατος" θα μπορούσε να διαρκέσει έως και επτά ώρες. Οπότε έχετε παρά πολύ χρόνο στην διάθεση σας για να συντονιστείτε και να δείτε αστροναύτες να εργάζονται στο ISS.
Οι αστροναύτες θα «αντικαταστήσουν τις παλαιότερες μπαταρίες νικελίου-υδρογόνου για ένα από τα δύο κανάλια ισχύος στο μακρινό άξονα (S6 Truss) του σταθμού με νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου που έφτασαν στο σταθμό με ιαπωνικό φορτηγό πλοίο τον περασμένο μήνα», αναφέρει η ανακοίνωση. "Οι εργασίες αντικατάστασης της μπαταρίας είναι το αποκορύφωμα των διαστημικών πεζοδρομίων αναβάθμισης ισχύος που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017."
Για τους αστροναύτες πρόκειται να είναι η έβδομη και όγδοη βόλτα τους αντίστοιχα στο διάστημα.

Που θα το δεις; 

Στην σελίδα της NASA και στο κανάλι της στο YouTube

Συντονίσου!!!!!

Σχόλια