Διεθνής Ημέρα Δούναβη

Κάθε χρόνο στις 29 Ιουνίου, οι 14 χώρες στις οποίες περνάει ο ποταμός Δούναβης γιορτάζουν μαζί, ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια στην Ευρώπη ( 2ο μακρύτερου ποταμού)  με τους ανθρώπους, αλλά και την άγρια φύση που βασίζονται σε αυτό.

Φέτος λόγω της πανδημίας, οι εορτασμοί θα γίνουν διαδικτυακά!
Οι δημόσιες συγκεντρώσεις έχουν σχεδόν παντού ακυρωθεί, αλλά μπορούμε online να το παρακολουθήσουμε! #DiscoverDanube

Παρόλο που η πρόθεση ήταν διαφορετική, το σύνθημα εξακολουθεί να ταιριάζει στην τρέχουσα κατάσταση και άνθρωποι από ολόκληρο τον ποταμό Δούναβη θα συνεχίσουν και να εκπαιδεύουν, άλλα και να ενημερώνουν σχετικά με τον ποταμό και είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας! 

Κυκλοφορούν αφίσες, αλλά και συλλεκτικές τσάντες με την Ημέρα του Δούναβη!

Τι έχουν σχεδιάσει για το 2020
Παρά το γεγονός ότι όλες οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν επ' αόριστον για το 2020 λόγω της κρίσης, τα Κράτη μέλη αντιμετωπίζουν την πρόκληση να διατηρήσουν το πνεύμα της ημέρας του Δούναβη ζωντανό σε όλη αυτήν την παγκόσμια πανδημία. 

Δες περισσότερα εδώ

Η σημερινή ημέρα έχει επιλεγεί γιατί το 1994 η Σόφια υπέγραψε το Σύμφωνο Συνεργασίας για την προστασία και την βιώσιμη χρήση των υδάτων του Δούναβη. Η ημέρα άρχισε να σημειώνεται 10 χρόνια αργότερα σε όλες τις χώρες κατά μήκος του ποταμού με φεστιβάλ και καμπάνιες για την προστασία του ποταμού.
Το 2019 ήταν μια γιορτή των ασφαλέστερων ποταμών, μετά από 25 χρόνια πρωτοποριακής διεθνούς συνεργασίας σε όλες τις περιοχές. Φεστιβάλ κατά μήκος των όχθων του Δούναβη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων διασκεδαστικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, απέδωσαν φόρο τιμής στον ποταμό, στους λαούς, αλλά και στην πρόοδο που σημειώθηκε σε τρεις δεκαετίες δράσης.

Σχόλια