Το καλό νέο της ημέρας από την Ζέτα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων, ταξιδεύει την ελληνική δημιουργικότητα  στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του κόσμου, το οποίο γίνεται στην Ανσί (Annecy) της Γαλλίας, στην καρδιά των γαλλικών Άλπεων

Δίνει την ευκαιρία στους δημιουργούς να παρουσιάσουν το έργο τους στο ευρύ κοινό και συγκεντρώνει όλα όσα έχει να προβάλει στον κόσμο η βιομηχανία των κινουμένων σχεδίων. Φέτος το φεστιβάλ παρουσιάστηκε μέσω διαδικτύου, ωστόσο λόγω του Κορονοϊού, επαγγελματίες από όλο τον κόσμο το παρακολούθησαν.

Εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι και την παρουσίαση ταινιών το φεστιβάλ στην Ανσί αποτελεί μια ολόκληρη βιομηχανία στην αγορά ταινιών. Συνέδρια, ανταλλαγές απόψεων μεταξύ επαγγελματιών και φοιτητών, παραγωγών, εταιρειών διανομής, τηλεοπτικών καναλιών, ηλεκτρονικών πλατφορμών και παρουσίαση νέων τεχνολογιών.

«Το φεστιβάλ είναι ο οικονομικός πνεύμονας της βιομηχανίας παγκοσμίως, και αυτό μας ώθησε να διοργανώσουμε την διαδικτυακή του έκδοση, υπήρχε μεγάλη ανάγκη στη βιομηχανία και τους επαγγελματίες να ανταλλάξουν απόψεις, λάβαμε πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα, οι επαγγελματίες μας ζήτησαν αν θα ακυρώναμε το φεστιβάλ, μας είπαν ότι αν κάνουμε μια διαδικτυακή έκδοση θα μας στηρίξουν, και πράγματι οι επαγγελματίες είναι παρόντες» δήλωσε ο Μικαέλ Μαρίν, διευθυντής του φεστιβάλ.

Η ψηφιακή εκδοχή του μεγαλύτερου animation event στον κόσμο θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2020 και περιλαμβάνει θέματα με ταινίες και από τις 5 ηπείρους. Οι συμμετοχές θα είναι πάνω από 10.000 !!!

Σχόλια