Ήξερες ότι οι Σεϋχέλλες βρίσκονται στην Ικαρία; Αυτή και άλλες 9 ελληνικές παραλίες ψηφίστηκαν οι καλύτερες από το Lonely Planet!

Η Ελλάδα, αναμφισβήτητα, έχει την μεγαλύτερη ποικιλία σε παραλίες! Θες βότσαλο, άμμο, βαθιά ή ρηχά νερά, απομονωμένες ή πολυσύχναστες; Θα τις βρεις όλες και άλλες τόσες με άλλα τόσα χαρακτηριστικά! 
Ο τουριστικός Οδηγός Lonely Planet επέλεξε - με ομολογουμένως μεγάλη δυσκολία - τις 10 καλύτερες παραλίας της Ελλάδος για φέτος. Για να τις δούμε και να μου πείτε αν συμφωνείτε!

Μιας και ήδη αναφέραμε τις λεγόμενες Σεϋχέλλες ας ξεκινήσουμε με αυτήν την παραλία η οποία βρίσκεται στην Νότια Ικαρία.


Η παραλία είναι εξωτική αλλά δύσβατη. Η παραλία δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια από την κατολίσθηση βράχων κατά τη διάνοιξη τούνελ για τη δημιουργία δρόμου προς και από το χωριό του Μαγγανίτη. Η παραλία έχει ανάμικτο ψιλό βότσαλο και άμμο και δεν είναι οργανωμένη. Έχει πολλές υποθαλάσσιες σπηλιές δίπλα απ' την παραλία. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα πόδια μετά από 7 λεπτά περίπου περπάτημα από τον κεντρικό δρόμο, μέσα από ένα δύσβατο μονοπάτι και κατάβαση.

Info: Τα Λιχαδονήσια, που βρίσκονται μεταξύ Ευβοίας και Καμένων Βούρλων, χαρακτηρίζονται από πολλούς επισκέπτες ως οι Σεϋχέλλες ή οι Μπαχάμες της Ελλάδας!

Παραλία Ποτάμι, Σάμος


Η παραλία Ποτάμι βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή της Σάμου μετά το λιμάνι Καρλοβάσου. Είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή με τα πόδια από το Καρλόβασι. Είναι οργανωμένη και έχει μικρά χαλίκια και καταγάλανα νερά. Μην παραλείψετε μάλιστα να επισκεφτείτε και τους καταρράκτες που βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Ποτάμι και περνάτε μέσα από ένα καταπράσινο δάσος για να φτάσετε.

Παραλία Βοϊδοκοιλιάς, Μεσσηνία
Αριστερά το Ιόνιο Πέλαγος, στο κέντρο η Παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και δεξιά η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

Η παραλία Βοϊδοκοιλιάς είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000.

Παραλία Μύρτος, Κεφαλονιά



Η παραλία Μύρτος είναι μια από τις εντυπωσιακότερες παραλίες της Ελλάδας! Βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Κεφαλονιάς, στο Δήμο Πυλαρέων, 30 χιλιόμετρα βόρεια από το Αργοστόλι. Έχει άσπρα βότσαλα και γαλάζια νερά, ενώ η παραλία περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα. Στην ακτή θα βρεις και μια μικρή σπηλιά. Η παραλία είναι οργανωμένη, με καντίνα, ομπρέλες, ξαπλώστρες και ναυαγοσώστη ενώ είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Προσοχή όμως κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας διότι μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. 

Ποσείδι ή Αμμόγλωσσα, Χαλκιδική


Το Ποσείδι βρίσκεται μετά τη Φούρκα, στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας σε απόσταση 105 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Διάσημο σημείο ενδιαφέροντος στο Ποσείδι είναι το ακρωτήρι, μία στενή, άδενδρη λωρίδα γης που μπαίνει μέσα στον Θερμαϊκό κόλπο με λεπτή λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά.

Κουκουναριές, Σκιαθος


Η παραλία Κουκουναριές της Σκιάθου είναι γνωστή και ως "Χρυσή Άμμος" αφού είναι καλλυμέμη με πολύ λεπτή άμμο η οποία λάμπει στον ήλιο! Η παραλία συνορεύει με το υδροβιότοπο της προστατευόμενης περιοχής της λιμνοθάλασσας Στροφυλιάς όπου υπάρχει ένα ειδικά διαμορφωμένο μέρος για τα ζώα. Η παραλία των Κουκουναριών βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Σκιάθου, τοποθεσία που προσφέρεται για να απολαύσεις το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της ζωής σου.

Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη
Αυτή η παραλία βρίσκεται πίσω από μια σειρά από μονόλιθους λάβας! Κύριο χαρακτηριστικό της, το κόκκινο και μαύρο βουνό από πάνω (αποτέλεσμα του ηφαιστείου), τα μπλε σκούρα κρυστάλλινα νερά, οι υποβρύχιες θερμές πηγές, η κόκκινη αμμουδιά και η εναλλαγή της με τα μαύρα βότσαλα. Το δυστύχημα είναι όμως ότι η πρόσβαση πλέον (14/7/20) είναι περιορισμένη έως απαγορευμένη λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από καταπτώσεις βράχων. Θα πρέπει να ενημερωθείτε σωστά πριν ξεκινήσετε για την παραλία. Δεν παύει όμως να είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες για όσους την έχουν επισκεφτεί.

Παραλία "Ναυάγιο", Ζάκυνθος
Αυτή η παραλία εκτός από πανέμορφη κουβαλάει και μια ιστορία εξαιτίας ακριβώς του ναυαγίου που υπάρχει στην ακτή. Η απομονωμένη ακτή ονομάζεται πραγματικά Αη Γιώργης. Η παραλία βρίσκεται σε δυσπρόσιτο μέρος και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω θαλάσσης και είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας. Αφού να φανταστείς το 2015 ένα κορεάτικο συνεργείο τηλεοπτικής παραγωγής έκανε γυρίσματα στην παραλία για την σειρά "Descendants of the Sun"!

Ελαφονήσι, Κρήτη


Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων και 5χλμ νότια της Μονής Χρυσοσκαλίτισας, στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης. Είναι μια στενόμακρη χερσόνησος η οποία δίνει την αίσθηση ενός ξεχωριστού νησιού. Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει μέρος εξωτικό, είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που σε αρκετά σημεία είναι ακόμη και ροζ, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά. Έχει ενταχθεί μάλιστα και στο δίκτυο με τις προστατευόμενες περιοχές Natura. Εδώ φωλιάζουν οι χελώνες καρέτα-καρέτα γι' αυτό απαγορεύεται αυστηρά να κόψετε φυτά ή να πάρετε ακόμη και ένα μπουκαλάκι με άμμο μαζί σας.

Παραλία Μυλοπότας, Ίος

Ο Μυλοπότας απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Ίου και έχει εξαιρετικά εύκολη οδική πρόσβαση. Είναι καθ' όλα οργανωμένη αφού διαθέτει καφέ, ταβέρνες, ομπρέλες, ξαπλώστρες και μπαρ. Η άμμος είναι χρυσαφένια και τα νερά γαλανά και πεντακάθαρα.

Info: Οι ντόπιοι της Ίου προσφωνούν το νησί Νιο.

Φαλάσαρνα, Κρήτη
Η Φαλάσαρνα βρίσκεται 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Κισάμου. Η Φαλάσαρνα έχει ενταχθεί στα σχέδια Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη. Αποτελείται ουσιαστικά από 5 συνεχόμενες παραλίες. Η άμμος είναι ανοιχτόχρωμη, δίνοντας στο νερό ένα τροπικό χρώμα.


Είναι σαφές ότι υπάρχουν και άλλες μοναδικές παραλίες στην Ελλάδα! Πείτε μας ποια είναι η αγαπημένη σας!

Πηγή

Πηγή: Παραλία Φαλάσαρνα - Ταξιδιωτικός Οδηγός Κρήτης cretanbeaches.com
https://www.cretanbeaches.com/el/%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1




Σχόλια