Σαν σήμερα...Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Παγκόσμια Ημέρα Oργασμού!

Μία «ιδιότυπη» Παγκόσμια Ημέρα γιορτάζουμε σήμερα, η οποία είναι αφιερωμένη στην ευχαρίστηση του ανθρώπου. Πρόκειται για κάτι που θέλουν να απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι στις προσωπικές τους στιγμές. Τον οργασμό κατά την διάρκεια του σεξ...

Η συγκεκριμένη «γιορτή» καθιερώθηκε το 1998 μετά από πρωτοβουλία ενός Αμερικανού καλλιτέχνη, του Άλεξ Χίρκα. Ο Χίρκα μεταξύ άλλων ήταν και ακτιβιστής του σεξ. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ήταν αμφιφυλόφιλος και θεωρούσε πως είναι αναγκαία η καθιέρωση μίας τέτοιας γιορτής.
Την ημέρα αυτή «αποθεώνεται» ο οργασμός. Ο οργασμός σηματοδοτεί την κορύφωση της σεξουαλικής στιγμής, ενώ μέσω της εορτής αυτής «απενοχοποιείται» και το ανθρώπινο σώμα.

Τελικά η «γιορτή» καθιερώθηκε από τον ίδιο στις 8 Αυγούστου. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για την επιλογή της ημερομηνίας. Βασικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε το γεγονός πως είναι καλοκαίρι και πως δεν εορταζόταν καμία άλλη Παγκόσμια Ημέρα στις 8 του μήνα αυτού.

1303: Ο Φάρος της Αλεξανδρείας λειτουργεί για τελευταία φορά. Ο δεύτερος από τους τρεις σεισμούς (οι άλλοι δύο: 796, 1323), που γκρέμισαν σταδιακά το Φάρο της Αλεξάνδρειας, ένα από τα εφτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Είχε ιδρυθεί το 270 π.Χ.

1576: Τίθεται ο ακρογωνιαίος λίθος για το αστεροσκοπείο του Τύχο Μπράχε στο νησί Βεν.


1588: Αγγλο-Ισπανικός Πόλεμος: Η Ισπανική Αρμάδα εγκαταλείπει την προσπάθειά της να εισβάλει στην Αγγλία.

1605: Ο Κάρολος Θ΄ της Σουηδίας ιδρύει το Όουλου στη Φινλανδία.

1786: Μάικλ Γκάμπριελ Πακάρντ και Τζακ Μπαλμάτ κατακτούν για πρώτη φορά την υψηλότερη κορυφή των Άλπεων, το Mont Blanc.

1815: Μετά την ήττα του στο Βατερλό, ο Ναπολέον φεύγει εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης, όπου θα πεθάνει έξι χρόνια αργότερα.

1844: Δημιουργείται η «Απαρτία των Δώδεκα», το ηγετικό μέρος της εκκλησίας των Μορμόνων.

1866: Γεννήθηκε ο Μάθιου Χένσον, εξερευνητής που ανακάλυψε τον Βόρειο Πόλο.


1876: Ο Τόμας Έντισον παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον πολύγραφο.


1879: Γεννήθηκε ο Εμιλιάνο Ζαπάτα Σαλασάρ, Μεξικανός επαναστάτης.
Ήταν ηγετική προσωπικότητα των ανταρτών της αγροτικής Μεξικανικής Επανάστασης του 1910, η οποία κατευθυνόταν κατά του προέδρου της χώρας Πορφίριο Ντίας και της συγκεχυμένης περιόδου που ακολούθησε.

1884: Τελούνται στον Πειραιά πάνω στη φρεγάτα «Ελλάς» τα εγκαίνια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, πρώτος διοικητής της οποίας είναι ο πλωτάρχης Ηλίας Κανελλόπουλος.

1898: Γεννήθηκε ο Αλέξης Μινωτής, Έλληνας ηθοποιός, ήταν ένας από τους κορυφαίους δραματικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου.

1900: Ξεκινάει στο Longwood της Βοστόνης το πρώτο Davis Cup, το πιο σημαντικό τουρνουά τένις ανδρών σε εθνικό επίπεδο, με τον αγώνα ΗΠΑ - Μεγάλη Βρετανία 3-0.

1900: Πεθαίνει ο Εμίλ Ρίτερ Φον Σκόντα, ήταν Τσέχος αυτοκινητοβιομήχανος, ιδρυτής της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας. (Emil Ritter von Škoda, Πίλσεν, 19 Νοεμβρίου 1839 - Αμστέτεν, Αυστρία 8 Αυγούστου 1900). Έκανε σπουδές μηχανολογίας στη Γερμανία και έγινε διευθυντής ενός εργοστασίου στο Πίλσεν. Το εν λόγω εργοστάσιο αποκτήθηκε από τον ίδιο το 1866 και σύντομα εξελίχθηκε σε μεγάλη βιομηχανική μονάδα στην Ευρώπη. Κατά τον Πρώτο και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το εργοστάσιο του Σκόντα ειδικεύτηκε στη μαζική παραγωγή όπλων. Το 1925 άρχισε να παράγει τα ομώνυμα αυτοκίνητα. Το 1991 η Σκόντα περιήλθε στον έλεγχο του Ομίλου Volkswagen.

1908: Ο Γουίλμπουρ Ράιτ πραγματοποιεί στο Λε Μαν της Γαλλίας την πρώτη δημόσια πτήση των αδελφών Ράιτ.

1918: Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η μάχη της Αμιένης.

1929: Το γερμανικό αερόπλοιο Ζέπελιν ξεκινά ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, που θα τερματισθεί στις 29 του μήνα.

1931: Η εταιρία "Γκουντγίαρ" κατασκευάζει αεροπλάνα για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

1938: Ανοίγει τις πύλες του το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν στη γερμανική ναζιστική Αυστρία, όπου έχασαν τη ζωή τους 123.000 κρατούμενοι (οι 3.700 Έλληνες).

1939: Στο Βερολίνο, το Γ' Ράιχ αρχίζει να στρατολογεί τους πάντες, από 5 έως 70 ετών, για πολεμική εργασία.

1940: Αρχίζει η Μάχη της Αγγλίας με βομβαρδισμούς αγγλικών πόλεων από τη γερμανική Λουφτβάφε. Τριάντα ένα γερμανικά αεροσκάφη καταρρίπτονται από τους Βρετανούς. Την ίδια εποχή η Βρετανία και η ελεύθερη Γαλλία υπογράφουν συνθήκη συμμαχίας.

1941: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Στάλιν αυτοδιορίζεται Ανώτατος Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Σοβιετικής Ένωσης.

1945: Οι ΗΠΑ επικυρώνουν τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και γίνονται το πρώτο κράτος- μέλος του Οργανισμού.

1949: Το Συμβούλιο της Ευρώπης συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Στρασβούργο.

1952: Ο Τιραμόλα κάνει την πρώτη εμφάνισή του, σε κόμικ-στριπ.


1953: Υπογράφεται στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους, που έθεσε τα θεμέλια για το μετέπειτα «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας.

1962: Υπογράφεται σύμβαση για την ίδρυση εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη Καβάλας μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και της γαλλικής εταιρίας Κομπαντέκ.

1963: Στη Βρετανία, σημειώνεται η μεγάλη ληστεία του τρένου. Η πρωτοφανής ληστεία πραγματοποιείται από 15μελή σπείρα στο ταχυδρομικό τρένο Γλασκόβης- Λονδίνου, με λεία 2.600 λίρες σε τραπεζογραμμάτια. Έμεινε στην ιστορία ως η «Ληστεία του Αιώνα».


1963: Γεννήθηκε η Γουίτνι Χιούστον, Αμερικανίδα τραγουδίστρια (πέθανε το 2012).


1968: Ο Ρίτσαρντ Νίξον παίρνει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία, στο συνέδριο του Μαϊάμι, με 692 ψήφους έναντι 277 του Νέλσον Ροκφέλερ και 182 του Ρόναλντ Ρήγκαν. Υποψήφιος αντιπρόεδρος εκλέγεται ο Ελληνοαμερικανός κυβερνήτης του Μέριλαντ, Σπύρο Άγκνιου.

1969: Τρομερή πυρκαγιά που μαίνεται στο Άγιο Όρος απειλεί τις μονές Βατοπεδίου, Ζωγράφου και Εσφιγμένου.

1970: Ο τζόκεϊ Willie Shoemaker σημειώνει την 6.000ή νίκη του ιππεύοντας τον Shining Count στο Del Mar.

1972: Αυτοκτονεί η Αμερικανίδα ηθοποιός και πρωταγωνίστρια των ταινιών του Άντι Γουόρχολ, Άντρεα Φέλντμαν.

1972: Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στους 31ους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου της Σμύρνης.

1974: Ενώ το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ συγκλονίζει τις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ρίτσαρτν Νίξον υποβάλλει την παραίτησή του.

1976: Άγνωστες τοιχογραφίες του Μιχαήλ Άγγελου, από το 1531, ανακαλύπτονται κατά την αναπαλαίωση της Βασιλικής του Σαν Λορέντσο στη Φλωρεντία.

1984: Ο Γκρεγκ Λουγκάνις κερδίζει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς
Αγώνες του Λος Άντζελες στις καταδύσεις από βατήρα. Την ίδια εποχή ο Καρλ Λιούις κερδίζει το τρίτο από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος
Άντζελες με το 19.80 στα 200μ.

1987: Το τραγούδι των U2 «I Still Haven't Found What I'm Looking For», από το δίσκο «The Joshua Tree» κατακτά την πρώτη θέση του «Billboard Hot 100».
1988: Η Ginka Zagorcheva καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ εμπόδια με 12.25 κατά τη διάρκεια του τριεθνούς μήτινγκ (Ελλάδα, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία) που γίνεται στο Εθνικό Στάδιο της Δράμας.

1989: Το διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια ξεκινά πενθήμερη μυστική στρατιωτική αποστολή.

1989: Για τρίτη φορά, ξεσπά πυρκαγιά στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου.

1990: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφήνεται με ομόφωνη γνώμη κατηγόρων και ανακριτή ο υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος κατηγορείται για απιστία και παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

1991: Καταρρέει η ραδιοφωνική κεραία της Βαρσοβίας που υπήρξε το ψηλότερο κτίσμα στο πλανήτη.


1992: Ο υπουργός Οικονομίας, Στέφανος Μάνος, εξαγγέλλει σκληρά μέτρα λιτότητας, ώστε να ανταποκριθεί η Ελλάδα στα προαπαιτούμενα της Συνθήκης του Μάαστριχτ και προκαλεί εσωκομματικούς τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία με τις διαφωνίες Κανελλόπουλου, Δήμα και Έβερτ.

1992: Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ που για πρώτη φορά εμφανίζεται με την ονομασία «Dream Team» και με επαγγελματίες παίκτες κερδίζει το χρυσό μετάλλιο όταν στον τελικό νικά την Κροατία με 117-85 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Την ίδια εποχή, στην Τουρκία, 32 εργάτες χάνουν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώνεται σε υφαντουργείο.

1993: Ο μεγέθους σεισμός 8,1 Ρίχτερ, συγκλονίζει το νησί Γκουάμ του Ειρηνικού Ωκεανού.

1995: Στη Νέα Ζηλανδία, ο πρωθυπουργός Μπόλγκερ δηλώνει ότι θα προσφύγει στο δικαστήριο της Χάγης, στην προσπάθεια να αποτραπούν οι γαλλικές πυρηνικές δοκιμές στο νότιο Ειρηνικό.

1995: Στη Σρι Λάνκα, τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί και 15 οι τραυματίες από έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος σε λαϊκή αγορά στην πρωτεύουσα Κολόμπο.

1997: Στην Ιταλία, η αστυνομία κατάσχει ιδιοκτησία της Μαφίας συνολικής αξίας περίπου 280 εκατομμυρίων δολαρίων.

1998: Αθωώνεται από το δικαστήριο του Γουίντσεστερ Κράουν ο Ροδεσιανός τερματοφύλακας Bruce Grobbelaar ο οποίος είχε κατηγορηθεί για στημένα παιχνίδια. Ένα μήνα περίπου αργότερα, στις 15/9, ο Grobbelaar θα αναλάβει προπονητής της Ζιμπάμπουε.

2000: Το υποβρύχιο CSS H.L. Hunley ανασύρεται στην επιφάνεια, ύστερα από 136 χρόνια παραμονής στο βυθό.


2002: Η Μιρέλα Μανιάνι κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό με 67.47μ (ρεκόρ αγώνων) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.

2003: Πεθαίνει ο Αντώνης Σαμαράκης, ήταν Έλληνας πεζογράφος της μεταπολεμικής γενιάς, το έργο του οποίου είναι διεθνούς αναγνώρισης.

2004: Η ΔΟΕ απαγορεύει στη Σοφία Σακοράφα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με τη σημαία της Παλαιστίνης. Η 47χρονη ακοντίστρια και νυν βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποβάλει αίτηση στο πλαίσιο συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

2004: Πεθαίνει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

2008: Διεξάγεται η τελετή έναρξης των 29ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, με τη συμμετοχή 11.028 αθλητών από 204 χώρες. Η Ελλάδα παίρνει μέρος με 159 αθλητές.

2013: Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας έχουν στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η λιτότητα δεν είναι η μόνη στρατηγική εξόδου από την κρίση, αλλά χρειάζεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνισε ο Ομπάμα. «Αν η Ελλάδα πετύχει -και θα πετύχει- η επιτυχία της θα είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

2017: Πεθαίνει η Αρλέτα, Ελληνίδα τραγουδίστρια. Το πραγματικό της όνομα ήταν Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα.

Σχόλια