Τετράποδα νέα: Ποιά είναι τα πιο παιχνιδιάρικα σκυλιά;

Οι λάτρεις των ζώων που θέλουν ένα παιχνιδιάρικο σκυλί που θα κυνηγάει ξύλα ή μπάλες, θα προτιμήσουν συγκεκριμένες ράτσες σκύλων, όπως θα δούμε παρακάτω.

Δεν είναι όλα τα σκυλιά τόσο παιχνιδιάρικα, σύμφωνα με μια μελέτη, με τα τσοπανόσκυλα, τα ριτρίβερ και τους Γερμανικούς ποιμενικούς μεταξύ των πιο διασκεδαστικών.

Οι ιδιοκτήτες των Γιορκσάιρ τεριέ και των Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ μπορεί να βρουν ότι τα κατοικίδια ζώα τους δεν θα προτιμήσουν το παιχνίδι, αλλά να κάθονται χαλαρά.


Οι ερευνητές ανέλυσαν τη συμπεριφορά σχεδόν 190.000 σκύλων με περισσότερες από 138 ράτσες για να κρίνουν την ευχαρίστησή τους για παιχνίδι.

Διαπίστωσαν ότι οι ράτσες που δημιουργήθηκαν για να συνεργάζονται στενά με τους ιδιοκτήτες τους, όπως τα κόλλεϊ και αυτά που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, τείνουν να είναι πιο παιχνιδιάρικα.

Μικρότερα, ζώα συντροφιάς, όπως Τσιουάουα και Σιχ Τσου δεν παίζουν τόσο πολύ.

Ο καθηγητής Niclas Kolm, ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, δήλωσε: «Βρήκαμε ράτσες που συνήθως συνεργάζονται στενά με τους ιδιοκτήτες τους, όπως οι σκύλοι βοσκών και αθλητισμού, έχουν τα υψηλότερα επίπεδα παιχνιδιού.


«Στο παρελθόν αυτά τα ζώα μπορεί να είχαν εκπαιδευτεί χρησιμοποιώντας τον χρόνο παιχνιδιού ως ανταμοιβή, γι 'αυτό το προτιμούν.

"Ή μπορεί να συμβαίνει ότι οι άνθρωποι που συνεργάζονται στενά με σκύλους έχουν χρησιμοποιήσει το παιχνίδι για να συνδέονται μαζί τους και για να εξασκούν αποτελεσματική επικοινωνία για άλλες εργασίες."

Τα πιο  παιχνιδιάρικα σκυλιά είναι:

Κόκερ Σπάνιελ, Αγγλικό σέτερ, Μπόρντερ Κόλεϋ, Γερμανικοί ποιμενικοί, Αγγλικά τσοπανόσκυλα, Κόργκι.

Τα λιγότερο παιχνιδιάρικα σκυλιά είναι:

Κινγκ Τσαρλς, Παγκ, Γιορκσάιρ τεριέ, Τσιουάουα, Σιχ Τσου.


Όπως και να έχει, όλα τα σκυλιά είναι αξιαγάπητα, είτε είναι πιο παιχνιδιάρικα είτε λιγότερο!

Σχόλια