Θεωρίες συνωμοσίας.....Για τα πάντα! Μέρος 1ο

https://newsbyzeta.blogspot.com/2020/08/blog-post_90.html


Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι άπειρες και αφορούν σχεδόν όλα τα γεγονότα της καθημερινότητας μας! 

Info: Με τον όρο θεωρία συνωμοσίας χαρακτηρίζεται κάθε θεωρία σύμφωνα με την οποία, κάποιο γεγονός, ή μια σειρά από γεγονότα ερμηνεύονται ως αποτέλεσμα συνωμοτικής, μυστικής, οργανωμένης και υπόγειας δράσης ατόμου, ή ομάδας ανθρώπων, ή υπηρεσιών, ή πολιτικών παρατάξεων, ή κυβερνήσεων ή συνασπισμών αυτών.

Οι θεωρίες συνωμοσίας αποτελούν εναλλακτικές απαντήσεις, αντί των επίσημων κυβερνητικών ερμηνειών γύρω από κάποιο θέμα, οι οποίες ερμηνείες εκλαμβάνονται ως προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων. Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης για να χαρακτηρίσει γενικά κάθε αναπόδεικτη μέχρι σήμερα ερμηνεία σχετικά με κάποιο γεγονός.

Μέρος της κοινής γνώμης, που βαίνει αυξανόμενο, τείνει να υιοθετεί συνωμοσιολογικές θεωρίες για την ερμηνεία αγνώστων και μη επαρκών επιστημονικά τεκμηριωμένων φαινομένων.

Μπιλ Γκέιτς και Κορονοϊός


Δεκάδες είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν γεννηθεί με την επέλαση του κορονοϊού από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα. Κάποιες από αυτές εμπλέκουν και τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς. Τι απαντάει όμως ο ίδιος σε αυτές;.

Σύμφωνα με τις New York Times, 16.000 αναρτήσεις στο facebook συνδέουν τον Μπιλ Γκέιτς με την πανδημία του κορονοϊού. Οι περισσότερες από αυτές τον φέρουν να την προκάλεσε για να πουλήσει εμβόλια μέσα από το ίδρυμά του.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας την «πέραση» που έχουν οι θεωρίες συνωμοσίας στον κόσμο και ιδίως στους χρήστες των κοινωνικών μέσων σχολίασε μιλώντας πριν λίγους μήνες στο CNNi:

«Ο συνδυασμός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μεταδίδουν όπου σκανδαλιστικές θεωρίες συνωμοσίας και του να έχεις μια πανδημία όπου οι άνθρωποι είναι αβέβαιοι και χρειάζονται μία απλή απάντηση, έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι όπως εγώ να γινόμαστε στόχος. Το ίδρυμά μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα για να αγοράσει εμβόλια και να σώσει ζωές. Επομένως, αυτό αντιστρέφεται λέγοντας ότι κερδίζει χρήματα.
Τουλάχιστον αυτό είναι αλήθεια, έχουμε σχέση με το εμβόλιο αλλά αυτή η σχέση είναι αντεστραμμένη.
Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να μην επιφέρει διστακτικότητα απέναντι στο εμβόλιο. Ελπίζω ότι από όλη αυτή τη συζήτηση για το εμβόλιο και τις καινοτομίες, θα φέρει οφέλη από αυτό. Ο ιδιωτικός τομέας τα καταφέρνει υπέροχα και αυτά είναι πολύ καλά νέα, τα καταφέρνουμε. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα εκπλαγούν. Εκείνοι που ασχολούνται με τη δημιουργία εμβολίου κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και πιστεύω ότι όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα καταλαγιάσουν».

Συνολικά υπάρχουν περισσότερες από 2.300 φήμες και θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό! Σύμφωνα με μελέτη, επιστήμονες ανέλυσαν το περιεχόμενο πληροφοριών σχετικών με την πανδημία του κορονοϊού, οι οποίες κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Facebook κλπ.), καθώς και δημοσιεύματα στις εφημερίδες, αναφορές στην τηλεόραση κ.α. Το αποτέλεσμα ήταν να εντοπίσουν συνολικά 2.311 φήμες (89%), συνωμοσιολογικές θεωρίες (8%) και αναφορές για διακρίσεις, στιγματισμό και βίαιη συμπεριφορά (3%) σχετικά με τον κορονοϊό και την Covid-19, σε 25 γλώσσες, σε 87 χώρες του κόσμου.
Οι ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες  αφορούσαν την ίδια τη νόσο, σε σχέση με θέματα μεταδοτικότητας και θνησιμότητάς εξ αιτίας αυτής (24%), τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας  (21%), τα εμβόλια και τις θεραπείες (19%), τις αιτίες και την προέλευση της νόσου (15%) και άλλα σχετικά ζητήματα  (21%). Όπως ανέφεραν οι ερευνητές περισσότερες από οκτώ στις δέκα (82%) από τις φήμες και τις θεωρίες για την Covid-19 ήταν εντελώς ψευδείς.

Ο Δαλάι Λάμα είναι πράκτορας της CIA.


Από τη μέρα που η Δύση αγκάλιασε τον Θιβετιανό ηγέτη, η κινεζική κυβέρνηση έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Προσπαθεί να προβάλει τη δική της εκδοχή για τον ρόλο του Δαλάι Λάμα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Θιβετιανών, κατηγορώντας τον για συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες. Το περιοδικό «Newsweek» δημοσίευσε το 1999 ένα ρεπορτάζ για τις υποτιθέμενες βρόμικες συναλλαγές του Δαλάι Λάμα με τη CIA και τις κατηγορίες που του επιρρίπτει το Πεκίνο. Σύμφωνα με μαρτυρίες απόμαχων πρακτόρων, το Θιβέτ μπήκε στα σχέδια της Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Το 1950 οι Κινέζοι εισέβαλαν στο βασίλειο των Ιμαλάϊων και με την απειλή των όπλων κατέστησαν τον ανήλικο ακόμη Δαλάι Λάμα υποτελή του Πεκίνου. Οι λίγοι Θιβετιανοί αντάρτες που αψηφούσαν τους κομμουνιστές τράβηξαν την προσοχή της CIA και το 1958 ο πρώτος πράκτορας ήρθε σε επαφή με τον μεγαλύτερο αδελφό του Δαλάι Λάμα. Οι αμερικανικές υποσχέσεις για υποστήριξη και η αυξανόμενη κινεζική καταπίεση οδήγησαν το επόμενο έτος στη μεγάλη εξέγερση. Η αποτυχία ήταν πλήρης, καθώς η επανάσταση κατέληξε σε πλήρη ήττα των εθνικιστών Θιβετιανών και τη διαφυγή του Δαλάι Λάμα στην Ινδία. Το 1998 η εξόριστη θιβετιανή κυβέρνηση παραδέχτηκε πως κατά τη δεκαετία του ’60 δεχόταν από τις αμερικανικές υπηρεσίες 1,7 εκατομμύριο δολάρια ετησίως, ενώ γνώριζε πως οι Αμερικανοί εκπαίδευαν Θιβετιανούς αντάρτες. Οι άνδρες αυτοί χρησιμοποιήθηκαν από το Πεντάγωνο για κατασκοπία στο κινεζικό έδαφος και δολιοφθορά των στρατιωτικών τους εγκαταστάσεων στο Θιβέτ. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα συμμετείχε ενεργά σε αυτό το σχέδιο. Η αφοσίωσή του στη στρατηγική της μη βίας αμφισβητείται παρά ταύτα από το Πεκίνο, που τον αποκαλεί «πράκτορα της CIA».

Oι Ιλουμινάτι και οι ΗΠΑ


Μια μυστική κοινωνία που κυβερνά τον κόσμο - οι Illuminati - και ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είναι συνδεδεμένοι.

Η αλήθεια: Υπάρχει πράγματι ένας σύνδεσμος... Αυτός ο «σύνδεσμος» είναι στην πραγματικότητα ένας ηλεκτρονικός σύνδεσμος μεταξύ δύο ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Εάν πληκτρολογήσετε το Illuminati αναγραμματίζοντάς το σε  Itanimulli, θα μεταβείτε στον ιστότοπο της NSA!

H Γη Είναι Επίπεδη


Όσο περίεργο και αν φαίνεται, υπάρχουν ακόμη και στις μέρες μας πολλοί-δυστυχώς πάρα πολλοί- άνθρωποι που συνεχίζουν να πιστεύουν και μάλιστα με πάθος, πως η γη είναι επίπεδη και πως όσοι πιστεύουμε πως είναι σφαιροειδής, έχουμε πέσει θύματα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας.
Οι προσπάθειες των οπαδών αυτής της «θεωρίας» να μας αποδείξουν πόσο λάθος είμαστε, είναι αναρίθμητες κατά το πέρασμα των χρόνων ενώ στην εποχή μας που ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια δική του ιστοσελίδα ή να αναρτήσει ό,τι θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι προσπάθειές τους να μας «ανοίξουν τα μάτια» έχει εντατικοποιηθεί.
Μόνο που τελευταία, πολλοί από τους οπαδούς της θεωρίας πως η γη είναι επίπεδη, πιστεύουν επίσης πως παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες (φυσικά μιλάμε για αυτές των ΗΠΑ). Έτσι κάποιοι, συνεχίζουν το διαφωτιστικό για την ανθρωπότητα έργο τους με πιο παραδοσιακές μεθόδους, χρησιμοποιώντας πάντα επιχειρήματα στα οποία η κοινή λογική δεν μπορεί να αντισταθεί (ή μάλλον έτσι νομίζουν).

11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Δίδυμοι Πύργοι


Μια δημοφιλής θεωρία είναι ότι οι «Δίδυμοι Πύργοι» δεν κατέρρευσαν επειδή χτυπήθηκαν από τα αεροπλάνα, αλλά ανατινάχτηκαν σκόπιμα από μια σειρά ελεγχόμενων εκρήξεων. Τα στοιχεία που επικαλούνται οι συνωμοσιολόγοι: Θεωρείται ότι τα καύσιμα των τζετ δεν μπορούν να προκαλέσουν τόσο υψηλές θερμοκρασίες ώστε να λιώσουν τις χαλύβδινες δοκούς και αυτή είναι μια αλήθεια. 

Οι «Δίδυμοι Πύργοι» επίσης κατέρρευσαν σχετικά σε ευθεία πορεία προς τα κάτω, όπως θα γινόταν σε μια ελεγχόμενη κατεδάφιση με εκρηκτικά, όπως επίσης και ένα τρίτο κτίριο - «WTC7» - κατέρρευσε, παρά το γεγονός ότι δεν είχε χτυπηθεί από αεροπλάνο. Τέλος, όπως έχει καταγραφεί, οι είσοδοι και στους δύο Πύργους είχαν υποστεί ορατές ζημιές όταν οι πρώτοι ρεπόρτερ έφτασαν στον τόπο του συμβάντος και ενώ τα αεροπλάνα είχαν χτυπήσει δεκάδες ορόφους πιο πάνω.

Η απάντηση και οι αλήθειες: Το καύσιμο που χρησιμοποιούν αεροπλάνα του τύπου που έπεσαν στους «Δίδυμους Πύργους» δεν μπορούν να λιώσει τον χάλυβα, αλλά ανεβάζουν τέτοιες θερμοκρασίες ώστε να  εξασθενίσουν σοβαρά τις χαλύβδινες δοκούς και να τις λυγίσουν. (Το σημείο τήξης του χάλυβα είναι 1510 °C. Η θερμοκρασία η οποία αναπτύσσεται από το καύσιμο των αεροπλάνων είναι μεταξύ 426,6 °C και 815,5 °C). Σε ένα δημοφιλές άρθρο στο site του επιστημονικού περιοδικού «Popular Mechanics» καταγράφετε ότι στους 600°C, ο χάλυβας χάνει περίπου το 50% της αντοχής του και τα καύσιμα των αεροπλάνων ανεβάζουν θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από αυτήν.

Το κτίριο «WTC7» χτυπήθηκε από τα συντρίμμια των παράπλευρων κτιρίων και αφέθηκε στο έλεος της  φωτιάς, αφού ο κύριος όγκος των πυροσβεστών ήταν απασχολημένος με τους «Δίδυμους Πύργους». Όσο για τις εισόδους των κτιρίων; Υπέστησαν ζημιές, επειδή το καύσιμο φλεγόμενο χύθηκε στα φρεάτια των ανελκυστήρων γκρεμίζοντας τους στο έδαφος. «Οι πόρτες έσπασαν στις εισόδους, ξεπήδησαν οι φλόγες και οι άνθρωποι κάηκαν», δήλωσε ειδικός μηχανικός στο «Popular Mechanics»

Οι θεωρείες είναι ανεξάντλητες για αυτό το θέμα, όπως ότι καταρρίφθηκαν απο πύραυλο, ότι η ίδια η αμερικάνικη κυβέρνηση έδωσε εντολή για την κατατροφή των Δίδυμων Πύργων, άλλοι λένε ότι ευθύνεται το Ισραήλ, ότι διέταξαν τον στρατό να μην παρέμβει να βοηθήσει, άλλοι μιλούν για ασφαλιστική απάτη καθώς ασφαλίστηκε 6 μήνες πριν την επίθεση για τρομοκρατική επίθεση, 
Μεταξύ των πιο «τρελών» ισχυρισμών των θεωρητικών συνωμοσίας είναι ότι τα αεροπλάνα δεν ήταν πραγματικά αλλά βλήματα περιβαλλόμενα από ολογράμματα που τα έκαναν να μοιάζουν με αεροπλάνα.
Αν και είναι μια δημοφιλής θεωρία, δεν λαμβάνει υπόψη τα συντρίμμια των αεροσκαφών, τις σορούς των επιβατών και των αεροπειρατών.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως, ανάλογα με τον συνομωσιολόγο, πίσω από τις επιθέσεις κρύβονται οι Εβραίοι, οι Ιλλουμινάτι, οι ερπετόμορφοι, οι εξωγήινοι κτλ.
Ειδικά για τους Εβραίους πολλές οι θεωρείες, όπως ότι οι Εβραίοι γνώριζαν για τις επιθέσεις με αποτέλεσμα να μην πάνε για δουλειά στου Δίδυμους Πύργους εκείνη την ημέρα. Εάν κάποιος κάνει το κόπο να αναζητήσει στο ίντερνετ τη λίστα με του 2973 νεκρούς των επιθέσεων της 9/11 και ρίξει μια ματιά στα ονόματα των θανόντων, θα διαπιστώσει κατι παράξενο: Πάρα πολλά εξ αυτών είναι εβραϊκά… Τουλάχιστον 400 Αμερικανοί εβραϊκής καταγωγής και 5 ισραηλινοί πολίτες συμπεριλαμβάνονται στα θύματα. Με άλλα λόγια το ποσοστό των Εβραίων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις προσεγγίζει το 8%.
Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι στις 11/09 δεν συνέβη τίποτα!! Αναφέρουν ότι όλα όσα παρακολουθήσαμε στις οθόνες μας ήταν αποτέλεσμα εφέ! 



Η δολοφονία του Κένεντι


Ο πρόεδρος John F. Kennedy δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963 με δύο σφαίρες, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε έμπαινε στο Ντάλας. Ο Lee Harvey Oswald κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του «πλανητάρχη» και η αστυνομική έρευνα αποφάνθηκε ότι είχε δράσει μόνος.

Σιγά να μην ήταν τα πράγματα έτσι «απλά»! Και σιγά να μην πατούσε ο κόσμος με το απίθανο αυτό σενάριο. Σε έρευνα του 2003 από το ABC News, το 70% των Αμερικανών συνεχίζει να πιστεύει ότι ο φόνος του JFK ήταν μέρος ενός μαεστρικά εκτελεσμένου σχεδίου. Η θεωρία συνωμοσίας λέει είτε ότι υπήρχε και δεύτερος σκοπευτής είτε ο Kennedy εκτελέστηκε από πράκτορα της CIA, εξαιτίας των γεγονότων του «Κόλπου των Χοίρων». Δεν λείπουν φυσικά και οι αναφορές που ενοχοποιούν την KGB! 

Η «Περιοχή 51» και οι εξωγήινοι


Απλά είναι τα πράγματα: πού βρήκαμε ως ανθρωπότητα τεχνολογίες όπως τα stealth μαχητικά και το kevlar; Πώς καταφέραμε να δαμάσουμε το Διάστημα; Μα με τους εξωγήινους φυσικά! Κι όλα ξεκίνησαν με τα απομεινάρια του ΟΥΦΟ που βρέθηκαν στην περίφημη «Area 51» και τον νεκρό εξωγήινο.

Η Υπόθεση Roswell έδωσε τροφή σε μια σειρά «αποκαλυπτικών» θεωριών για την επαφή ανθρώπων και εξωγήινων και έχει εξάψει έκτοτε τη διαστημική μας φαντασία ανεπανόρθωτα. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν γίνει μάρτυρες επαφής με εξωγήινη ζωή από κείνη την αποφράδα μέρα;

Η προσεδάφιση στη Σελήνη 


Μπορεί να πέρασαν πάνω από 40 χρόνια από τη στιγμή που ο Neil Armstrong πατούσε το πόδι του στο φεγγάρι και έκανε το «γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα», Σελήνη μια φορά δεν πάτησε! Το συνωμοσιολογικό σενάριο υποδεικνύει ότι η Αμερική, πάνω στον πανικό της να ξεπεράσει τη Σοβιετική Ένωση στη μάχη για την κατάκτηση του Διαστήματος, «έστησε» το βίντεο, με τους Armstrong και Buzz Aldrin να πατούν την άνυδρη και σκονισμένη έρημο της «Περιοχής 51» φυσικά...

Ακόμα και ο γνωστός σκηνοθέτης Stanley Kubrick ενοχοποιήθηκε από τις θεωρίες ότι βοήθησε τη NASA στην πλαστογράφηση! Και η κατάκτηση του Σύμπαντος έμεινε έτσι στα χαρτιά!

Οι μυστικές οργανώσεις που κυβερνούν τον κόσμο


Μιλάμε για μυστικές οργανώσεις που έχουν τον πλανήτη δικό τους. Ονόμασε έναν γνωστό πολιτικό ή έναν διαπρεπή επιστήμονα ή κάποιον ζάμπλουτο τέλος πάντων και όλο και σε κάποια σκοτεινή σέχτα θα είναι ενταγμένος...

Μασόνοι, Τέκτονες, Illuminati, δόλιες λέσχες και ακόμα πιο δόλια κλαμπ είναι στο τιμόνι της υφηλίου. Ασχέτως βέβαια που παραείναι πολλοί αυτοί οι «λίγοι» που διαφεντεύουν τις ζωές μας. Αν θες να πιστεύεις ότι άλλος ευθύνεται για την τύχη σου, όλο και κάποιον θα βρεις σίγουρα!

Stay tuned... Υπάρχουν πολλές ακόμα θεωρίες συνωμόσιας να ξεσκεπάσουμε!!!













Σχόλια