Αν η ζωή πετάει λεμόνια, τι κάνεις;

Η αισιοδοξία είναι επιλογή! 

Όταν έρχονται δυσκολίες στον δρόμο μας η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση μας είναι η γκρίνια. Δεν προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά να κλειστούμε στο καβούκι μας και να μιζεριάσουμε.
Όχι άλλο λοιπόν! Όταν η ζωή σου πετάξει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα! Η γκρίνια κι η μιζέρια δεν βοηθάει σε καμία κατάσταση. Η αντιμετώπιση στα ίσα ναι. 
"Στο τέλος όλα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος".
Πάουλο Κοέλο

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να αντιμετωπίζεις προβλήματα, αλλά αν δεν είναι θέμα υγείας που είναι το σημαντικότερο, όλα τα άλλα περνάνε. Αργά ή πιο γρήγορα θα περάσουν.
Ναι θα ξεπεράσεις τον χωρισμό και θα ξαναερωτευτείς. Ναι θα βρεις άλλη δουλειά για να βγάζεις τα προς το ζην, ακόμα κι αν δεν είναι η ιδανική σου δουλειά, θα σε βγάλει από την οικονομική δυσκολία. Ναι θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου, αν το προσπαθήσεις και το κυνηγήσεις αρκετά. Ναι θα χαμογελάσεις ξανά, ακόμα κι αν τώρα κλαις. Ο χρόνος είναι γιατρός, αλλά δεν είναι αιώνιος για εμάς. Γι' αυτό άρπαξε την ζωή από τα μαλλιά και μην αφήνεις τίποτα και κανένα να σε ρίχνει!

"Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης"
Émile Chartier 

Αφού δεν είσαι δέντρο κουνήσου κι άλλαξε ότι σε χαλάει. Μπορείς αρκεί να το θες πολύ. Αρκεί να σκεφτούμε τι μας κάνει ευτυχισμένους και να το ακολουθήσουμε.

"Η διαρκής αισιοδοξία πολλαπλασιάζει τη δύναμη".
Colin Powell

Η αλλαγή έρχεται από μέσα μας. Είναι επιλογή η χαρά, αισιοδοξία και η θετική στάση! Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους, την ζωή, την κοινωνία. Αποδέξου τις ευθύνες σου και πήγαινε παρακάτω.η μιζέρια δεν είναι λύση για κανένα πρόβλημα. 
Άλλαξε το λοιπόν, ότι σε χαλάει, σήμερα όχι αύριο! Ξεκίνησε με χαμόγελο την μέρα σου και πριν κοιμηθείς σκέψου πόσα καλά έχεις, άσε την ευγνωμοσύνη να σε γεμίσει χαρά και χαμόγελα ξανά!! 😉
"Στο τέλος της ημέρας, μπορούμε να αντέξουμε πολλά περισσότερα απ’ ο,τι νομίζουμε ότι μπορούμε"
Frida Kahlo 

Σχόλια