Συνολικά 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο.
Ο Έκτορας Μποτρίνι και τα εστιατόρια του βρέθηκαν ξανά στα καλύτερα.
Δες όλη την λίστα αναλυτικά εδώ:
https://www.xrysoiskoufoi.gr/awards/best_greek_restaurants.aspx
Οι Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις. Θεσμός πλέον του περιοδικού «Αθηνόραμα», ανέδειξε κορυφαίο όλων τον σεφ Εκτορα Μποτρίνι.
Συγκεκριμένα το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για άλλη μια χρονιά στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, διατηρώντας την πρωτιά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο κορυφαίος σεφ του κόσμου, o Αργεντινός Mauro Colagreco. Ο «τριάστερος» σεφ –από το εστιατόριο «Mirazur» στην Κυανή Ακτή, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019 στον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό «World’s 50 Best Restaurants»– μάγεψε τους περίπου 300 προσκεκλημένους όχι μόνο με το συγκλονιστικό dîner de gala που δημιούργησε και μαγείρεψε ο ίδιος ειδικά για την περίσταση, αλλά και με την εμπνευσμένη ομιλία του στην οποία ανέπτυξε τη φιλοσοφία της ερεθιστικής κουζίνας του που δεν γνωρίζει σύνορα.
Η παρουσία και η συμμετοχή του στην τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων ήταν μια μεγάλη στιγμή τόσο για την εστιατορική/γαστρονομική κοινότητα της χώρας όσο και για την πόλη των Αθηνών, γι’ αυτό και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης τίμησε τον κορυφαίο σεφ με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών. Βραβεία, τέλος, απένειμαν η συνιδιοκτήτρια του «αθηνοράματος» Άννη Ηλιοπούλου και ο εκδότης του «αθηνοράματος» Δημήτρης Ηλιόπουλος.
Ακόμη, στο πλαίσιο της τελετής βραβεύτηκε από το «Αθηνόραμα» –διά χειρός του συνιδιοκτήτη και επικεφαλής της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, Διονύση Κούκη– ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης για τη συμβολή του στην ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας, ενώ απονεμήθηκε και το Βραβείο Κοινού 2020 στο εστιατόριο Hasika του Ρεθύμνου. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.
Χρυσοί Σκούφοι 2020
- Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι
- Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
- Fresco, Χαλκιδική, 16/20 και ένας σκούφος
- Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
- Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
- Hytra, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Lauda, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Lycabettus, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Noble , Ρόδος, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Patio, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Premiere, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Τudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
- Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
- Calypso, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
- CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
- Διόνυσος, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
- Elements Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
- GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
- Grandma’s, Ίος, 15/20 και ένας σκούφος
- Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
- Ovac, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
- Petra Restaurant, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
- Salonica Restaurant, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος
- Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σας!