Η ζωή είναι ωραία κι είναι δωρεάν

Μάθαμε να ξοδεύουμε για να ζήσουμε. Να φάμε, να πιούμε, να ντυθούμε, να ζεσταθούμε. Στην πορεία μάθαμε να ξοδεύουμε παραπάνω για να τρώμε και να πίνουμε περισσότερο, να ντυνόμαστε καλύτερα και έτσι αποκτήσαμε ανάγκες που δεν είχαμε. Αξεσουάρ, γκατζετ, πράγματα, πράγματα, τόσα πολλά που θέλουμε μεγαλύτερα σπίτια να τα χωρέσουμε, όλο και μεγαλύτερα. Και αυξάνονται τα έξοδα και μαζί το άγχος να έχουμε παραπάνω χρήματα για να εξασφαλίζουμε περισσότερα υλικά αγαθά.
Αντικαταστήσαμε την φυσική μας παρουσία με δώρα. Γεμίζουμε την άδεια μας ζωή με ψώνια και σακούλες με άχρηστα αντικείμενα. Τρώμε και πίνουμε πολύ για να καλύψουμε το συναισθηματικό μας κενό. 
Αποκτήσαμε πρότυπα του τίποτα, της εικόνας και πασχίζουμε να τα φτάσουμε. Απογοήτευση αν δεν μοιάζουμε ακριβώς με αυτά και ξανά προσπάθεια. 
Έχουμε γύρω μας ανθρώπους που μας λένε πως να ζήσουμε, που έχουν γνώμη για όλα και χάσαμε την δική μας.
Κολλήσαμε στην εικόνα και χάνουμε το νόημα της ζωής.
Βλέπουμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος. 
Γίναμε δέσμιοι του φαίνεσθαι, των likes, των ψεύτικων προτύπων.
Ποια ζωή ζεις; Η δική σου που πήγε; 
Σταμάτα, εισπνοή, εκπνοή και επανέλαβε. 
Πάρτο από την αρχή. Κλείσε την τηλεόραση, πέτα τα περιοδικά μόδας 
(στην ανακύκλωση φυσικά!) Και βρες το νόημα της ζωής από την αρχή. 
Βρες τι σε κάνει ευτυχισμένο. Άδειασε ντουλάπες, χάρισε ότι περισσεύει σε όποιον έχει ανάγκη. Μπορείς να ζήσεις με λιγότερα. Είναι επιλογή. Μην ψωνίζεις περιττά, ταξίδεψε, δες άλλα μέρη, κόσμο διαφορετικό, ανθρώπους που ζουν με τα βασικά, ανθρώπους που δεν έχουν ούτε αυτά.
Εκτίμησε την ζωή, τον αέρα, το νερό, τον ήλιο. Είναι δώρα και είναι δωρεάν. Γέμισε αέρα τα πνευμόνια σου και άνοιξε το μυαλό σου.
Δέξου το άγνωστο, κάνε την ζωή περιπέτεια κι όχι ρουτίνα. Ξεκόλλα από την εικόνα και κοίτα πίσω από αυτήν. 
Βάλε σε έναν σάκο τα βασικά και γύρισε τον κόσμο. Μην μένεις κολλημένος σε ένα μέρος, κουνήσου, ζήσε.
Όμορφο άνθρωπο δεν σε κάνουν τα στολίδια, ούτε τα ακριβά ρούχα και παπούτσια. Η ομορφιά είναι αλλού, στην ψυχή. Αν είσαι καλά μέσα σου, αν λάμπεις, αν έχεις καθαρή συνείδηση και δεν κουβαλάς φορτίο, τότε είσαι όμορφος πραγματικά.
Πιάσε το νόημα από την αρχή λοιπόν και απόλαυσε αυτά που έχουν πραγματικά σημασία. Δώσε σημασία στα μικρά, γιατί μια μέρα θα καταλάβεις πόσο μεγάλη σημασία είχαν!

Να θυμάσαι ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν:
Κρεβάτι αλλά όχι ύπνο
Βιβλία αλλά όχι μυαλά
Φαγητό αλλά όχι όρεξη
Φάρμακα αλλά όχι υγεία
Διασκέδαση αλλά όχι ευτυχία

Σχόλια