Οι 10+ 10 εντολές της... Ευτυχίας!


Είναι καιρός ν’ αρχίσεις, μην περιμένεις να «ξημερώσει», μην περιμένεις το αύριο, μην περιμένεις ν’ αλλάξουν οι συνθήκες, μην περιμένεις τη Δευτέρα. Η Ευτυχία είναι εδώ, τώρα!


1. Αγάπησε, σεβάσου, προστάτεψε τον εαυτό σου. Μην τον εκθέτεις σε διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, μη φθείρεσαι.

2. Μην τον γεμίζεις με μίσος, θυμό, ενοχές και κάθε λογής δηλητήρια.

3. Μη τον συνθλίβεις ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες του παρελθόντος και της γνώμης των άλλων.

4. Μην ξοδεύεις ενέργεια και χρόνο εξηγώντας στους άλλους τη ψυχή σου, μη την μεταφράζεις σε άσκοπες λέξεις που δεν θα ακουστούν.

5. Μη μετατρέπεις τον εαυτό σου σε παθητικό δέκτη των απρόσωπων υποβολών, μα σε ενεργό μέτοχο μιας ευτυχισμένης πραγματικότητας.

6. Μη στέκεσαι θεατής στο έργο της ζωής σου, είσαι ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής. Εσύ αποφασίζεις ποιος θα έχει ολόκληρα κείμενα για να απαγγείλει και ποιος θα λέει μια ατάκα που και που.

7. Μην εχθρεύεσαι τους συνανθρώπους σου, κάνουν κι αυτοί τον δικό τους αγώνα, είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου δημιουργού, χαμογέλα, άκουσε, εκφράσου.

8. Μην εγκλωβίζεις τα συναισθήματά σου, δημιουργούνται για να απελευθερωθούν, εκφράζοντάς τα είτε λεκτικά, είτε πρακτικά, απελευθερώνεις εσένα.

9. Μη φοβάσαι, ο φόβος είναι απλά η απουσία της αγάπης, όπως το σκοτάδι είναι η απουσία του φωτός. Φώτισε τη ζωή σου με αγάπη, δώσ’ της τις διαστάσεις που της αξίζουν, ζήσε μια ζωή αντάξιά σου.

10. Μη μένεις σε οτιδήποτε σε πονάει, μην ασχολείσαι με οτιδήποτε σε χαλάει, αναποδογύρισέ τα όλα για εκείνο το όραμα που δίνει νόημα στη ζωή σου και λάμψη στα μάτια σου.

11. Συνειδητοποίησε ότι η ευτυχία δεν προέρχεται από την επιτυχία και τον πλούτο. Ο πλούτος και η επιτυχία είναι σαν την υγεία: αν δεν την έχεις αισθάνεσαι δυστυχισμένος, αλλά αν την έχεις δεν είσαι απαραίτητα ευτυχισμένος.

12. Δώσε προτεραιότητα στις αληθινές προσωπικές σου σχέσεις. Στενές φιλίες με ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για σένα και θα σε βοηθήσουν σε δύσκολες στιγμές που μπορεί να προκύψουν στη ζωή σου. Οι κοντινοί μας άνθρωποι κάνουν καλό και στο σώμα και στην ψυχή μας.

13. Βρες μια δουλειά όπου μπορείς να αναπτύξεις τα ταλέντα σου και να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου. Θα αισθάνεσαι πιο ολοκληρωμένος κάνοντας μια εργασία που σε εκφράζει.

14. Να είσαι κυρίαρχος του χρόνου σου και της ζωής σου. Οι άνθρωποι που είναι κύριοι της ζωής τους αισθάνονται χαρούμενοι. Για να γίνεις κύριος της ζωής και του χρόνου σου πρέπει να οργανώσεις τις δραστηριότητες σου και να θέσεις στόχους. Κάνοντας κάθε μέρα από κάτι για να πετύχουμε τον στόχο μας θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη πρόοδο θα έχουμε κάνει μέσα σε λίγο καιρό.

15. Συμπεριφέρσου όμορφα στον εαυτό σου. Με το να φερόμαστε καλά στον εαυτό μας βελτιώνουμε την διάθεση μας. Προσπάθησε να χαμογελάς συχνότερα, να είσαι υποστηρικτικός με τον εαυτό σου, να σε αγαπάς και να σε κατανοείς. Να έχεις θετική αυτοεκτίμηση.

16. Γυμνάσου. Αναρίθμητες μελέτες έχουν δείξει ότι η γυμναστική βοηθάει στην απομάκρυνση του άγχους και της ήπιας κατάθλιψης. Επίσης κάνει καλό στην υγεία μας και στο σώμα μας. Έτσι έχουμε υγιές μυαλό και σώμα.

17. Δώσε στο σώμα σου τον ύπνο που χρειάζεται. Για να είσαι χαρούμενος άνθρωπος και γεμάτος ενέργεια για ζωή φρόντισε να κοιμάσαι επαρκώς και καλά. Πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη ύπνου με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν γρήγορη κόπωση, μειωμένη εγρήγορση και κακή διάθεση.

18. Κοίταξε πέρα από τον εαυτό σου. Δώσε ένα χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη. Θα αισθανθείς υπέροχα. Όποιος αισθάνεται καλά, κάνει καλό και όποιος κάνει καλό αισθάνεται καλά.

19. Ανάπτυξε τον πνευματικό σου εαυτό. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάπτυξη της πνευματικότητας μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις δύσκολες καταστάσεις και μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι.

20. Κράτησε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης. Κάθε μέρα απλά σταμάτησε σε μια θετική πτυχή της ζωής σου. Ευγνωμοσύνη για την υγεία σου, τους φίλους σου, την οικογένειά σου, την ελευθερία, το περιβάλλον, την αγάπη και πάνω από όλα για την ίδια την ζωή. Δεν είναι ότι όλα θα είναι εύκολα ή ακριβώς όπως τα περίμενες,αλλά απλά πρέπει να επιλέξεις να είσαι ευγνώμων για όλα αυτά που έχεις και χαρούμενος που έχεις μια ευκαιρία να ζήσεις αυτή τη ζωή, άσχετα με το πώς θα καταλήξει.

Φόρα το χαμόγελό σου και κάνε καθημερινά πράγματα που σε ωφελούν. Απόκτησε αυτοπεποίθηση, κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Κοίτα μπροστά, προσανατολίσου στη θετικότητα. Ζήσε μέσα στην ευτυχία όπως σου αρμόζει, κι αν νομίζεις ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, σκέψου πως στα δύσκολα κρύβεται η ουσία.

Πηγή

Σχόλια