Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου: 14 λόγοι να αποκτήσετε σήμερα ένα σκύλο!

Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου για περισσότερα από 30.000 χρόνια!

Τα σκυλιά προσφέρουν κάτι περισσότερο από συντροφικότητα. Εάν έχετε ήδη έναν τετράποδο φίλο, έχετε αρκετούς λόγους να τον ευχαριστήσετε! Αν σκέφτεστε να πάρετε έναν, δείτε τα εκπληκτικά οφέλη που απολαμβάνουν όσοι ζουν με σκύλο που ίσως δεν τα γνωρίζατε.

1. Λιγότερη ένταση.

Μελέτες έχουν δείξει πώς τα σκυλιά μειώνουν τα επίπεδα του άγχους. Χαϊδεύοντας το σκυλί, σας παίζοντας με το σκυλί σας, ή απλά μιλώντας του, σας βοηθάει να αποβάλλετε το άγχος. Η έρευνα δείχνει ότι η ιδιοκτησία σκύλου μειώνει τις ορμόνες του στρες και οι επιπτώσεις αυτές αντισταθμίζουν συνήθως το άγχος που προκαλείται από τη φροντίδα του.

2. Λιγότερες αλλεργίες.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με ένα σκυλί είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αλλεργίες. Στην πραγματικότητα, ζώντας σε σπίτι με σκυλί μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μεγαλώσουν έχοντας πιο ισχυρό ανοσοποιητικό.

3. Η καρδιά σας θα είναι πιο υγιής.

Μελέτες έχουν δείξει ότι χάιδεμα ενός σκύλου μειώνει τον καρδιακό ρυθμό του ατόμου. Ως εκ τούτου , οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο πιθανό να έχουν μια υγιή καρδιά. Στην πραγματικότητα έρευνες έχουν δείξει ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πολύ πιο πιθανό να επιβιώσουν από καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με όσους δεν έχουν σκυλιά, ενώ ειδικά οι άνδρες ιδιοκτήτες σκύλων έχουν την τάση να εμφανίσουν μειωμένο ποσοστό καρδιακών παθήσεων.

4. Καταπολεμά την κατάθλιψη.

Τα οφέλη της ιδιοκτησίας σκύλου επεκτείνονται και στον τομέα της ψυχικής υγείας. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη. Επίσης οι ιδιοκτήτες σκυλιών που έχουν διαγνωστεί με κλινική κατάθλιψη αναρρώνουν πιο εύκολα, αφού η φροντίδα του σκύλου βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι πιο θετικοί.

5. Διάγνωση ασθενειών.

Η μοναδική αίσθηση όσφρησης ενός σκύλου μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν κάτι δεν πάει καλά. Πολλοί ιδιοκτήτες σκυλιών έχουν αναφέρει ότι το σκυλί τους μύριζε, έγλειφε ή σκούνταγε σημάδια στο δέρμα τους τα οποία αποδείχθηκαν αργότερα καρκινικά. Ένα από τα απροσδόκητα οφέλη του να έχει κανείς σκύλο είναι ότι μπορεί να σώσει ακόμη και τη ζωή σας, βοηθώντας σας να ανιχνεύσετε έγκαιρα ασθένειες.

6. Συναισθάνονται τον ανθρώπινο πόνο

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά προσεγγίζουν κάποιον που κλαίει ή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Με λίγα λόγια τα σκυλιά έχουν κατανόηση και είναι πρόθυμα να βοηθήσουν τους ανθρώπους που πονούν, που κλαίνε ή υποφέρουν. Τα σκυλιά συμπονούν και συμπαραστέκονται αθόρυβα, αλλά πολύτιμα!

7. Προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους για επιθέσεις πριν καν συμβούν

Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι κάποια εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν την ικανότητα να προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους ότι πρόκειται να βιώσουν μια επίθεση, μερικές φορές λίγες ώρες πριν αυτή συμβεί.


8. Τα μωρά που ζουν με σκυλιά είναι πιο υγιή

Μια πρόσφατη μελέτη έχει δείξει ότι τα μωρά που ζουν με σκυλιά στην πραγματικότητα είναι πιο υγιή από εκείνα που δεν έχουν σκυλιά. Έχουν λιγότερο βήχα, ρινική καταρροή, και λοιμώξεις του αυτιού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σκυλιά έχουν συχνή επαφή με το χώμα, τη λάσπη, και άλλα μικρόβια, με αποτέλεσμα να ενισχύουν άθελά τους το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω του ενός που ζουν με σκύλο είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν χρόνια και ενοχλητικά εκζέματα.

9. Οι ιδιοκτήτες σκύλων γυμνάζονται περισσότερο και φροντίζουν το σώμα τους

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά με σκυλιά είναι πιο δραστήρια και γυμνάζονται πιο συχνά από ό, τι τα παιδιά χωρίς σκυλιά. Σκεφτείτε το κι εσείς! Δεν είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον να κάνετε τζόκινγκ με το σκύλο σας απ’ ό,τι μόνοι σας;

10. Ανιχνεύουν το ζάχαρο στο αίμα των ιδιοκτητών τους

Η αίσθηση της όσφρησης που έχουν τα σκυλιά είναι η λόγος που μπορούν να ανιχνεύσουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα των ιδιοκτητών τους. Γι’ αυτό άλλωστε κάποια εκπαιδευμένα σκυλιά υιοθετούνται από ιδιοκτήτες που πάσχουν από διαβήτη.

11. Σας βοηθούν να γίνετε πιο κοινωνικοί

Το British Medical Journal έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι δρουν ως «κοινωνικοί καταλύτες», οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προσεγγίζουν πιο εύκολα τους άλλους. Επίσης συντελούν στη συνολική μείωση της απομόνωσης. Αυτό είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντικό από τη βασική συντροφικότητα που παρέχουν τα σκυλιά, καθώς η ανθρώπινη κοινωνική υποστήριξη είναι πιο ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου.

12. Φιλούν... θαυματουργά

Μελέτες έχουν δείξει ότι το σάλιο του σκύλου, μπορεί να ενισχύσει τη διέγερση των νεύρων και των μυών, βοηθώντας τις πληγές σας να επουλωθούν. Με λίγα λόγια, ο σκύλος γλείφει τις πληγές σας και τις επουλώνει κυριολεκτικά!

13. Βοηθούν τα άτομα που πάσχουν από άνοια να ζήσουν μια καλύτερη ζωή

Τα σκυλιά μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες τους που πάσχουν από άνοια, να μη ξεχνούν το χρονοδιάγραμμά τους σε ό,τι αφορά τις ιατρικές τους επισκέψεις και την κατανάλωση φαρμάκων. Επιπλέον, όταν ο ιδιοκτήτης βιώνει την απογοήτευσή του για την κατάσταση του μυαλού του, ο τετράποδος φίλος του είναι πάντα εκεί για να τον στηρίξει και να του υπενθυμίσει ότι κάποιος είναι πάντα εκεί για αυτόν.

14.Βοηθούν τα αυτιστικά παιδιά

Ο σκύλος μπορεί να ανεχτεί και να αποδεχτεί στωικά οποιαδήποτε αγχωτική συμπεριφορά ενός παιδιού που πάσχει από αυτισμό. Οι μελέτες δείχνουν ότι βοηθά να μειώσει το ποσό της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) στο σώμα ενός αυτιστικού παιδιού. Το παιδί νιώθει ότι έχει έναν πραγματικό φίλο. 

Σχόλια