Η πρόταση της Ζέτας για ταινία: Contagion

Αφού Μένουμε Σπίτι, σας έχω πρόταση για ταινία με θέμα πιο επίκαιρο από ποτέ!

Η έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού έφερε ξανά στο προσκήνιο την ταινία, με τίτλο «Contagion». Πρόκειται για ένα  θρίλερ του 2011, με πρωταγωνιστές τους Gwyneth Paltrow και Matt Damon. Στην ταινία  τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών προσπαθούν να αποτρέψουν έναν ταχύτατα εξαπλωμένο ιό. Οι προσπάθειες των ερευνητών για το εμβόλιο είναι στο επίκεντρο.

Το απίστευτο είναι στην ταινία ότι η έξαρση του ιού μεταδόθηκε στον άνθρωπο στο Χονγκ Κονγκ από ολυσμένη …νυχτερίδα. Οι επιστήμονες σήμερα αναφέρουν ότι η επιδημία του κορονοϊού ξεκίνησε από την πόλη Γιουχάν της Κίνας μετά από κατανάλωση νυχτερίδας σε παράνομη αγορά εξωτικών ζώων. Την ταινία χαρακτηρίζει η «προφητική», όπως μεταδίδει η New York Post.

Στην ταινία αυτή, μια θανατηφόρα ασθένεια ξεσπά στον πλανήτη και μια ομάδα γιατρών από όλο τον κόσμο καλείται από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών για να αντιμετωπίσει την απειλή. Το φιλμ καταγράφει την εξάπλωση του ιού, τις προσπάθειες γιατρών και ερευνητών να τον αναγνωρίσουν και να τον περιορίσουν, τον πανικό που προκαλεί στην ανθρωπότητα και την αντίδραση αυτής μπροστά σε μια πανδημία.
 
Πρωταγωνιστές: Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζουντ Λο, Κέιτ Γουίνσλετ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Ματ Ντέιμον.

Σχόλια