Ο Κώστας Κρομμύδας απαντά στην Ζέτα


Μετά την αγαπημένη μου Βίβιαν Φόρτη, συνεχίζουμε τα αφιερώματα σε επιτυχημένους ανθρώπους που θαυμάζουμε για να δούμε πως βλέπουν την ζωή!! 

Για την σημερινή συνέντευξη, δεν θα μπορούσα να μην είμαι χαρούμενη, καθώς φιλοξενώ ένα πολύ επιτυχημένο συγγραφέα και ηθοποιό, τον Κώστα ΚρομμύδαΈνα άνθρωπο ταλαντούχο, δραστήριο, αγαπητό και πολύ δημοφιλή για το ταλέντο του στο σανίδι και στην συγγραφή.

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και έχει εργαστεί ως ηθοποιός στην τηλεόραση, το θέατρο και το σινεμά. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια υποκριτικής, αλλά και χορού, μεταξύ των οποίων και την μέθοδο διδασκαλίας του Actor Studio για τέσσερα χρόνια. Σίγουρα τον έχεις θαυμάσει σε κάποια από τις τηλεοπτικές, και όχι μόνο, εμφανίσεις του, καθώς καταφέρνει να μας γοητεύει με το ταλέντο και την παρουσία του.  Συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία και στην πολύ δημοφιλή αγγλική σειρά The Durrells! 

Από τον Μάιο του 2012, μπήκε στην ζωή μας και σαν συγγραφέας, με το "Μπαμπά, μεγάλωσε με" και ένα χρόνο μετά με το " Η Ζωή που έλειπε". Προσωπικά το αγαπημένο μου, εκδόθηκε το 2014 με τίτλο " Ογκρέσα", που μόνο από τον τίτλο με τράβηξε να το διαβάσω και δικαίως αφού είναι το ίδιο μαγικό με τον τίτλο του! Ακολούθησαν το "Μη με λησμονεί", η "Ουρανόεσσα","Φως μέσα στην θύελλα", "Μυρωδιά από Σανίδι" και το "Μια νύχτα ακόμη". Τα βιβλία του κυκλοφορούν και στα αγγλικά με μεγάλη επιτυχία και πολλές διακρίσεις. Έχει ένα φανατικό κοινό πια που αναμένει κάθε φορά να διαβάσει κάτι νέο από τον αγαπημένο του συγγραφέα! Θα βρεις όλα τα βιβλία του από τις εκδόσεις Διόπτρα

Είναι και καθηγητής, αφού παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και έχει διδάξει "δημόσιο λόγο-public speech".  Αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και sites, όπως το infokids.gr. Ένας πολύ δημιουργικός άνθρωπος που μέσα από την τέχνη, ταξιδεύει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί όλο τον κόσμο. 

Θα τον βρεις στα social media, καθώς έχει άμεση επαφή με το κοινό του και πραγματικά Μπράβο του! Είναι πολύ ευγενικός, προσιτός και με έντονη την αίσθηση του χιούμορ. Μεγάλη μου χαρά που τον γνώρισα μέσα από τα βιβλία του και πλέον λίγο παραπάνω από αυτή την συνέντευξη. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ που δέχτηκε να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις ώστε να τον γνωρίσουμε όλοι, λίγο παραπάνω! Καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα, σας εύχομαι!


Μπες στο http://www.kostaskrommydas.gr/ δες όλα τα βιβλία του και τις δράσεις του!


Αν έπρεπε να συστηθείς σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει, τι θα έλεγες; Ποιος είσαι;

Είμαι ο Κώστας. Τα τελευταία δέκα χρόνια γράφω ιστορίες που ελπίζω να κάνουν τη ζωή κάποιων ανθρώπων καλύτερη.

Ποιο είναι το κίνητρο που σε κινητοποιεί στην ζωή;

Τα κίνητρα που με κινητοποιούν είναι πολλά. Κάποια από αυτά προκύπτουν από την ίδια τη ζωή στην καθημερινότητά μου. Θεωρώ το δώρο της ζωής μοναδικό και γι’ αυτό προσπαθώ να τη ζω όσο καλύτερα μπορώ αφήνοντας κάτι καλό πίσω μου.

Υπήρξε φορά που ο «κακός» εαυτός σου πήγε να σε αποτρέψει από ένα σημαντικό βήμα και πως το αντιμετώπισες;

Πάντα υπάρχει ο κακός μας εαυτός που παραμονεύει. Το θέμα είναι να ξέρουμε πως ακόμα και αν κάνουμε κάποιο λάθος να ζητάμε συγνώμη. Και το πιο σημαντικό, να μην ξανά κάνουμε το ίδιο λάθος. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να ακούω την άποψη ανθρώπων που είναι κοντά μου και μ’ αγαπούν οι οποίοι με ενημερώνουν κάθε φορά που πιθανόν πάω να ξεφύγω. Είναι σημαντικό να έχεις ανθρώπους κοντά σου που σου λένε την αλήθεια και όχι αυτά που θες να ακούς.

Ποια αξία διατηρείς σε όλες τις φάσεις της ζωής σου;

Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα μου. Θέλω να πιστεύω πως δεν έχω αδικήσει κανέναν. Κι αν έχει συμβεί θα έχει γίνει σίγουρα άθελα μου. Ο σεβασμός στον άνθρωπο. αλλά και στο περιβάλλον είναι από τις βασικές αρχές μου επίσης.

Τι θαυμάζεις στους ανθρώπους και  τι σε ενοχλεί απίστευτα;

Θαυμάζω εκείνους που παλεύουν καθημερινά ασχέτως αν τα καταφέρνουν. Με ενοχλούν αυτοί που από τον καναπέ τους  κρίνουν όλους αυτούς που παλεύουν.

Αν μπορούσες να δώσεις μία μόνο συμβουλή στον νεότερο εαυτό σου ποια θα ήταν;

Μην αλλάξεις τίποτα…

Η επιτυχία δεν έχει μυστικά. Σκληρή δουλειά, συγκέντρωση, επιμονή. Εσύ τι άλλο έκανες για να πετύχεις τους στόχους σου;

Δεν άφησα τίποτα στην τύχη…

Ποιο είναι το Μότο σου;

Κάνε το καλό και το καλό θα σε ανταμείψει

Πες μας κάτι αισιόδοξο που σε βοηθά να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες και ίσως βοηθήσει όποιον διαβάζει τώρα.

Το ανέφερα και πιο πάνω. Η ζωή είναι ένα καταπληκτικό δώρο και μόνο αν κατανοήσουμε όλη αυτή την απίστευτη διαδικασία που συνέβη για να υπάρχουμε και να σκεφτόμαστε θα γίνουμε πιο χρήσιμοι και καλύτεροι άνθρωποι για την κοινωνία και τον κόσμο.

Πως βλέπεις την ζωή μας ένα χρόνο μετά τον Κορονοϊό; Τι θετικό θα μας έχει μείνει πιστεύεις;

Η ανθρωπότητα στο παρελθόν έχει δείξει πως μπορεί να ξεπεράσει πολύ μεγάλες δυσκολίες. Δυστυχώς η μνήμη μας είναι κοντή και φοβάμαι πως τα θετικά που συνέβησαν μέσα στο μεγάλο κακό, θα ξεχαστούν σιγά-σιγά και θα επανέλθουμε μετά από καιρό στους ίδιους ρυθμούς χωρίς να έχουν αλλάξει και πολλά. Θεωρώ όμως ότι το μέλλον και γενικότερα ο κόσμος μας θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο από δω και πέρα. Ο κόσμος που έτσι όπως τον γνωρίζαμε είναι στην εντατική και μάλλον δεν θα επανέλθει… 


Κ.Κ.

Σχόλια