Έχει η ευτυχία μυστικά;

Μπορεί να νομίζουμε ότι η ευτυχία είναι κάτι άπιαστο ή ότι χρειάζεται υλικά αγαθά για να αποκτηθεί. Μπορεί να έχουμε τα πάντα, αλλά να μην είμαστε ευτυχισμένοι. Τι δίνει χαρά στην ζωή μας τελικά; Είναι τα μικρά πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους κι ευτυχισμένους.

Βγες έξω
Μην κάθεσαι μέσα κολλημένος σε μια οθόνη. Βγες έξω και έλα σε επαφή με την φύση, την θάλασσα. Δες ένα ηλιοβασίλεμα ή άκουσε τον ήχο της θάλασσας. Οτιδήποτε θα σε κρατήσει μακριά από οθόνες που μας κάνουν πιο παθητικούς.

Κίνηση
Δεν εννοώ στο αυτοκίνητο, αλλά να βάλεις κίνηση στην καθημερινότητα σου. Περπάτησε, τρέξε, κάνε ποδήλατο, χόρεψε ή ασχολήσου με τον κήπο σου. Η αρχή δεν θα είναι εύκολη, αλλά όσο περισσότερο κινείσαι, θα νιώθεις ευφορία, χαρά και χαλάρωση. Αν η δουλειά σου είναι καθιστική, κάθε 20'  σήκω και τεντώσου.

Καλή διατροφή
Η διάθεση μας επηρεάζεται άμεσα από την διατροφή μας. Μια υγιεινή διατροφή βοηθά στην ψυχολογική μας κατάσταση.  Ένα καλό γεύμα πλούσιο σε Ωμέγα 3, λαχανικά, φρούτα, φυτικές πρωτεΐνες ή καλά λιπαρά, προκαλεί αίσθηση πληρότητας και είμαστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες.

Κρύο μπάνιο
Αν ξεκινήσεις το μπάνιο σου με ζεστό νερό και στην πορεία αυξήσεις την αναλογία του κρύου νερού, θα νιώσεις ευφορία και το σώμα σου θα είναι γεμάτο ενέργεια.

Απόλαυσε τον ήλιο
Η ήλιος βοηθά τον οργανισμό μας να παράγει βιταμίνη D που είναι απαραίτητη και για την συναισθητική ισορροπία και στη δημιουργία μελατονίνης που ρυθμίζει τους βιολογικούς κύκλους τους σώματος.

Δημιούργησε!
Μαγειρική,  χορός, τραγούδι, ζωγραφική ή οτιδήποτε σου αρέσει. Ξεκινά μια νέα δραστηριότητα άμεσα και δες την ζωή σου να αλλάζει. Γιατί η δημιουργία δίνει ζωή!

Νιώσε ευγνωμοσύνη
Για κάθε καλό που σου συμβαίνει, κάθε στιγμή που περνάς και είσαι υγιής. Η ζωή είναι ένα δώρο και πρέπει να το εκτιμάς. Μην περιμένεις μια απώλεια ή αρρώστια να σου θυμίσει πόσο τυχερός είσαι που ζεις. Νιώσε ευγνωμοσύνη ακόμα και για τον ήλιο που βλέπεις το πρωί ή ένα χαμόγελο.

Να προσφέρεις
Πάντα να είσαι ευγενικός άνθρωπος και να προσφέρεις όσο περισσότερο μπορείς. Τα δώρα της εκτίμησης, της προσοχής, της τρυφερότητας, είναι μερικά από τα πιο πολύτιμα που μπορείς να προσφέρεις. Παράγεις εύκολα σεροτονίνη και προκαλείς ευχάριστα συναισθήματα σε εσένα και τους γύρω σου.

Άκου περισσότερο
Μίλα λιγότερο και άκου περισσότερο! Γι' αυτόν τον λόγο έχουμε δύο αφτιά ενώ μόνο ένα στόμα. Όταν ο νους σου δεν είναι απασχολημένος με την ομιλία, μπορεί να μάθει πολύ σπουδαία πράγματα, αλλά και να μάθεις από τους άλλους.

Βρες το νόημα της ζωής σου
Όσοι αναζήτησαν ή και βρήκαν το νόημα της ζωής τους, έχουν περισσότερη ενέργεια, διάθεση για ζωή, για περιπέτεια και απέκτησαν εσωτερική δύναμη. Βρες την δίνει νόημα στην δική σου ζωή και ότι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Η ζωή θα σε ανταμείψει με βαθιά ικανοποίηση, αίσθηση δύναμης, αλλά και ευτυχίας!

Όσο καλύτερα φροντίζουμε τη ύπαρξή μας τόσο πιο ευτυχισμένοι νιώθουμε. 
Να πινεις άφθονο νερό, να τρως ισορροπημένα κι όσο πιο καθαρή τροφή γίνεται, μείωσε την κατανάλωση της ζάχαρης και των παραγώγων της, βάλε την άσκηση στην ζωή σου, κοιμήσου καλά.

 Η ευτυχία δεν βρίσκεται ούτε στο έχειν, ούτε στο είναι. Βρίσκεται στη δράση: ο άνθρωπος νιώθει πραγματική χαρά μόνο μέσα απ’ αυτό που κάνει. Η ανθρώπινη ευτυχία είναι η ευτυχία της δράσης με νοητικό-συναισθηματικό νόημα (ακόμα κι αν αυτή είναι ο διαλογισμός) και της δημιουργίας!






Σχόλια