Ο Δημήτρης Σίμος απαντά στην Ζέτα

Ο σημερινός μου καλεσμένος, είναι ένας νέος άνθρωπος και αγαπημένος συγγραφέας. Είναι ο Δημήτρης Σίμος που γνωρίσαμε από την τριλογία Τα Βατράχια, Τα Τυφλά ψάρια και Τοξικά μάτια Σκοτεινά νερά, όπου μας έβαλε στην ζωή μας τον αστυνόμο Καπετάνο. Τώρα έρχεται με ένα νέο ψυχολογικό θρίλερ να μας καθηλώσει! Σώσε με ο τίτλος του και θα κυκλοφορήσει 18/06/20 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.  Μπορείς να το προπαραγγείλεις εδώ. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και σε αυτό το βιβλίο, αν και πιστεύω ότι είναι εξασφαλισμένη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Τρεις αδελφές. Μια εξαφάνιση. Ένας δολοφόνος που αφαιρεί τα μάτια από τα θύματα του. Ένα καθηλωτικό, ψυχολογικό θρίλερ που θα θυμόμαστε για καιρό.

Είναι όμως και θεατρικός συγγραφέας, αφού ήδη έχει ανεβάσει στο Θέατρο Πόλη "Το κόκκινο μελίσσι" με επιτυχία. Είναι ένα από τα νεότερα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Είναι ένας ευγενικός άνθρωπος, με πολύ ταλέντο και με την αγάπη του κόσμου για τις ιστορίες του συνεχίζει να μας κρατά σε αγωνία με κάθε νέο βιβλίο του.

Είχε δηλώσει για τα βατράχια σε παλαιότερη συνέντευξη του:
"Το έργο είναι αφιερωµένο σε όλους τους ανθρώπους, σε όλα εκείνα τα παιδιά, που αρνούνται να ακολουθήσουν τα στηµένα πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας. Σε όλους εκείνους και εκείνες που δεν θέλουν να γίνουν πρίγκιπες ή πριγκίπισσες και αρνούνται πεισµατικά το φιλί της µεταµόρφωσης, που έρχεται από το παραµύθι. Σε όλα τα «διαφορετικά» Βατράχια.

Δέχτηκε με πολύ καλή διάθεση να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις μου και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα! Καλή επιτυχία!

Αν έπρεπε να συστηθείς σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει, τι θα έλεγες;

Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει, να λέει ιστορίες. Να μιλά για απλούς, καθημερινούς ήρωες.

Τι σου δίνει έμπνευση στην ζωή και στην δουλειά σου;

Έμπνευση πάντα και παντού μου δίνουν οι άνθρωποι και τα πάθη τους.

Μίλησε μας για το νέο σου βιβλίο, το ψυχολογικό θρίλερ Σώσε με.

Το νέο μου μυθιστόρημα ξεφεύγει από τα όρια του αστυνομικού μυθιστορήματος και μπαίνει σε ένα είδος για μένα, αυτό του ψυχολογικό θρίλερ. Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας σε ένα χωριό έξω από την Κομοτηνή, στο Κρυφό. Τρεις αδερφές ετοιμάζονται να συναντήσουν τη μητέρα τους, με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα τους, σε μια επιστροφή στον τόπο τους Η μία αδερφή δεν εμφανίζεται στο καθορισμένο ραντεβού.  Η εξαφάνιση της  θα δοκιμάσει τις σχέσεις της οικογένειας, αναζητώντας την σωτηρία τους. Για να σωθούν, πρέπει να  αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβε το Δάσος των Μανιταριών.

Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού πάρκου Θράκης,  η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας.    

Αν είχες την δυνατότητα να δώσεις μία συμβουλή στον νεότερο εαυτό σου, ποια θα ήταν και γιατί;

Να έχεις υπομονή και να είσαι εργατικός. Η τύχη έρχεται μόνο με την σκληρή δουλειά. Μόνη της, δεν υπάρχει, δεν βρίσκεται πουθενά κρυμμένη.

Ποιο είναι το Μότο σου;

Ζήσε την κάθε μέρα σου. Δεύτερη ζωή, δεν έχει

Ποια αξία διατηρείς σε όλες τις φάσεις της ζωής σου;

Την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό μου.

Πόσο σε βοηθάει η επαφή με το αναγνωστικό κοινό σου;

Μου δίνει την δύναμη να συνεχίζω  να γράφω.

Πως ξεκίνησες να γράφεις;

Αποφάσισα ένα βράδυ, να διηγηθώ γραπτά, μια ιστορία που είχα ακούσει.

Πες μας κάτι που σε βοηθάει στα δύσκολα και ίσως βοηθήσει όποιον το διαβάσει τώρα.

Τα πάντα περνάνε. Όλα, κάπου, κάποτε τελειώνουν!

Τι θετικό πιστεύεις ότι θα μας μείνει από αυτή την κατάσταση που ζούμε τους τελευταίους μήνες;

Η κατανόηση μας για την αξία της ζωής και της ελευθερίας των επιλογών μας.

K.K.

 



Σχόλια