Πώς να δώσεις λάμψη στα μαλλιά σου!

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα! Και τι θέλουμε όλες οι γυναίκες; Να μαυρίσουμε λίγο και να φαινόμαστε υπέροχες! Τα μαλλιά μας είναι αυτό το κάτι παραπάνω που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε και φέτος! Θα μας δώσει αυτοπεποίθηση, σιγουριά και θα μας κάνει να αισθανθούμε όμορφα μέσα κι έξω!!

Ζήτησα από την φίλη μου και έμπειρη κομμώτρια Ελένη Βαμβάκη, ιδιοκτήτρια του Milena Hair Style να μου δώσει μερικές ιδέες για το πώς μπορούμε να λάμψουμε!!!

Αρκετές τεχνικές βαφής έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια!  Κάθε γυναίκα ωστόσο είναι ξεχωριστή γι’ αυτό το λόγο ανάλογα με το γούστο αλλά και το στυλ, μπορούν να εφαρμοστούν διαφορετικές τεχνικές βαφής.

Balayage

To balayage είναι μια γαλλική τεχνική βαφής των μαλλιών που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ΄70!

Είναι μια τεχνική «freehand», όπως τη λένε οι γνώστες της κομμωτικής, όπου το χρώμα απλώνεται με το χέρι, παρά με τον κλασσικό τρόπο με τα αλουμινόχαρτα!

Οι ανταύγειες ξεκινούν διακριτικά από τη ρίζα και γίνονται πιο έντονες πλησιάζοντας στις άκρες.

Έτσι έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα και τα μαλλιά μοιάζουν να έχουν ξανοίξει από τον ήλιο. Μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μήκος μαλλιών, αλλά συνήθως προτιμάται σε μήκη κάτω από τους ώμους. Προτιμήστε καλύτερα χτενίσματα που είναι απλά, με κίνηση και μπορεί να αναδειχθεί η ποικιλία του χρώματος και η ιδιαιτερότητα της τεχνικής αυτής.

Foilyage

Είναι παρόμοια τεχνική με το balayage. Το χρώμα των μαλλιών βάφεται ανά τούφες και στη συνέχεια, αυτές οι τούφες τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο. Το αποτέλεσμα χαρίζει ένα φυσικό χρώμα πιο έντονο στις άκρες.

Ombre

Το χρώμα είναι σκούρο στις ρίζες και από τη μέση των μαλλιών ξεκινά η διαβάθμιση του χρώματος που όσο πλησιάζει τις άκρες γίνεται πιο ανοιχτό. Για να αναδειχθεί αυτή η τεχνική πρέπει το μήκος των μαλλιών να είναι τουλάχιστον μέχρι τους ώμους.

Sombre

Είναι η λιγότερο δραματική εκδοχή του ombre, όπως λέει και η ονομασία της, που προκύπτει από τις λέξεις soft και ombre. Η αντίθεση του χρώματος είναι πιο διακριτική. Το χρώμα ξεκινάει να ανοίγει από πιο ψηλά από τη μέση της τρίχας, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται περισσότερο φυσικό. Παρ’ όλα αυτά, οι άκρες είναι εμφανώς πιο ανοιχτές από τις ρίζες.

Babylights

Είναι οι εξαιρετικά λεπτές ανταύγειες, που δίνουν περισσότερη λάμψη και διάσταση στο χρώμα. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική για τα λεπτά μαλλιά και επίσης είναι μια οικονομική πρόταση, όπως και το ombre, γιατί δεν χρειάζεται συχνή ανανέωση ρίζας. Οι ανταύγειες είναι τόσο λεπτές που δεν κάνουν αντίθεση με το σκουρότερο χρώμα της βάσης.

Ribbon highlights

Μία από τις δημοφιλέστερες τεχνικές του τελευταίου διαστήματος. Το όνομα της τεχνικής είναι ribbon, δηλαδή κορδέλα, γιατί το ζητούμενο είναι οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες να μοιάζουν με κορδέλες μπλεγμένες στα μαλλιά. Προσοχή: Οι ribbon highlights πρέπει είναι να είναι μόνο δύο-τρεις τόνους πιο ανοιχτές από τη βάση και να μην έχουν μεγάλη διαφορά, π.χ. ξανθό ανοιχτό σε καστανή βάση, διαφορετικά το λουκ θα μοιάζει ξεπερασμένο.

Foiling

Η πιο παλιά και λιγότερο συχνή πλέον τεχνική βαφής μαλλιών, είναι τα αλουμινόχαρτα. Η συντήρηση τους είναι πολύ δύσκολη και υψηλού κόστους, καθώς μόλις οι ρίζες κάνουν την εμφάνιση τους, το retouching είναι απαραίτητο. Επιλέγεται για όσες θέλουν χρώμα από την ρίζα έως τις άκρες.

HIGHLIGHTS

Highlights ως γνωστόν, είναι οι ανταύγειες σε ανοιχτότερο χρώμα από το φυσικό σου. Ανήκει στα στυλ μαλλιών και επιτυγχάνεται με διαφορετικές τεχνικές που αναφέραμε και παραπάνω.

Οι τεχνικές πολλές, οι επιλογές μας περισσότερες! Πριν αποφασίσεις ρωτά την hair stylist που εμπιστεύεσαι ή επισκέψου το Milena Hair Style και σίγουρα με την Ελένη θα βρεις την κατάλληλη τεχνική που θα σου ταιριάζει! 


Σχόλια