Παγκόσμια ημέρα φιλίας

«Η φιλία είναι ένα είδος αρετής ή τουλάχιστον συνυφασμένη με την αρετή. Εκτός όμως απ΄ αυτό, η φιλία είναι και πράγμα πάρα πολύ αναγκαίο στη ζωή του ανθρώπου, γιατί κανείς δεν θα προτιμούσε να ζει χωρίς φίλους, έστω κι αν έχει στην κατοχή του όλα τα άλλα αγαθά. Γι΄ αυτό ακόμα και οι πλούσιοι και εκείνοι που κατέχουν αξιώματα και πολιτική εξουσία, πιστεύουν ότι η παρουσία φίλων είναι πολύ μεγάλη ανάγκη. Εξάλλου οι άνθρωποι στη φτώχεια και στις άλλες δυστυχίες τους, πιστεύουν ότι το μόνο καταφύγιο είναι οι φίλοι. Επιπλέον, οι φίλοι συνδράμουν τους νέους, ώστε να τους αποτρέψουν από τα λάθη, και, προκειμένου, για τους μεγάλους στην ηλικία, τους φροντίζουν και αναπληρώνουν τις δυνάμεις που τους λείπουν. Δύο πηγαίνουν μαζί, διότι και οι δυο είναι πιο ικανοί να κατανοήσουν από κοινού και να ενεργήσουν»
Αριστοτέλης

Σήμερα είναι η  Διεθνής Ημέρα Φιλίας (International Day of Friendship) που καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/65/275) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου.

Τα βασικό πιστεύω των εμπνευστών της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας είναι ότι η φιλία μεταξύ των λαών, χωρών, πολιτισμών και ατόμων, μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές και να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι εστί φιλία:
 Φιλία ονομάζεται η πλατωνική σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων του ίδιου ή και διαφορετικού φύλου, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος. Είναι να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, και να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Η φιλία δεν καθορίζεται από την φυλή, το χρώμα, την εθνικότητα ή την ηλικία .
Αυτά μας τα λέει η φίλη μιας η Wikipedia!  Τι είναι όμως πραγματικά η φιλία για εμάς; Σκέψου το κι εσύ! Εγώ πάντως την φιλία την έχω ψηλά. Οι καλοί φίλοι γίνονται οικογένεια, πραγματική. Είναι πολύ όμορφο όταν με ανθρώπους που δεν έχεις δεσμούς αίματος, τελικά να δένεσαι περισσότερο, ακόμα κι από συγγενείς. 
Έχω την ευλογία να έχω τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μου και να συνεχίζω να γνωρίζω ανθρώπους που μπορεί και να γίνουν. 
Άνθρωποι που δεν θα κοιτάξουν αν έχουν χρόνο να σε δουν, θα βρουν τον χρόνο. Άνθρωποι που θα είναι κοντά σου όταν πραγματικά τους έχεις ανάγκη. 

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις..

Φίλος δεν είναι αυτός που τον βλέπεις κάθε μέρα. Μπορεί να μη μένετε καν κοντά. Αλλά όταν τον θες είναι πάντα εκεί. 
Info: Η φιλία κάνει καλό και στην ψυχική μας υγεία! Οι φίλοι λειτουργούν ως αγχολυτική και αντικαταθλιπτική επιλογή, καθώς μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς και ότι ανήκουμε σε μία ομάδα ανθρώπων. 

Ξέρεις είναι διαφορετικό πράγμα η παρέα από την φιλία. Μια παρέα μπορεί να περνάει υπέροχα, να διασκεδάζει και να είναι δεμένη. Αλλά όταν σου συμβαίνει κάτι πραγματικά καλό ή κάτι αντίστοιχα πολύ κακό, σε πόσους ανθρώπους θα απευθυνθείς;  Σκέψου, αν τώρα είχες ανάγκη ποιον θα έπαιρνες τηλέφωνο χωρίς δεύτερη σκέψη; Ποιος θα σε βοηθούσε σε ένα πρόβλημα; Θα δεις που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού! 
Κράτα τις παρέες σου! Είναι απαραίτητες για να περνάς όμορφα στην ζωή σου! Αλλά κρατά ακόμα πιο κοντά τους ανθρώπους που θα έτρεχαν για σένα, ότι κι αν συμβεί! Αυτούς να τους αγαπάς λίγο παραπάνω! Το αξίζουν! 
Και σήμερα που είναι η Διεθνής Ημέρα Φιλίας, να τους πάρεις τηλέφωνο! Έτσι απλά, να δεις τι κάνουν!!

Χρόνια πολλά φίλοι μου!!

Σας ευχαριστώ όλους που είστε στην ζωή μου! Εύχομαι κι εσύ που το διάβασες να έχεις φίλους που αξίζουν τις ευχαριστίες και την αγάπη σου!!

Σχόλια