Τετράποδα νέα: Λένε οι σκύλοι Σ'αγαπώ;

Είναι οι πιστοί μας φίλοι! Είναι εκεί για εμάς ότι κι αν συμβεί. Και εμείς προσπαθούμε να τους δείξουμε την αγάπη μας με πολλούς τρόπους και έτσι πρέπει! 
Πώς όμως ο σκύλος σου λέει Σ'αγαπώ; Πάμε να δούμε πως μας το δείχνουν:

Παίζει και παλεύει μαζί μας

Τα σκυλάκια μας κάποιες στιγμές γίνονται παιχνιδιάρικα και προσπαθούν να παλέψουν μαζί μας. Αυτός είναι ο έμφυτος τρόπος τους να παίζουν. Αν έχετε δει τον σκύλο σας να παίζει με έναν άλλον, θα παρατηρήσετε πως την ίδια συμπεριφορά την εμφανίζει και σε εσάς. Παλεύοντας με τον τετράποδο φίλο σας, είναι σίγουρα κάτι ασφαλές και διασκεδαστικό και θα διατηρήσει την σχέση σας δυνατή.

Πηδάει πάνω μας

Ο σκύλος πηδάει πάνω στους ανθρώπους για να δείξει την συμπάθειά του προς εκείνους. Όταν επιστρέψουμε σπίτι, ο σκύλος μας είναι ενθουσιασμένος και χαίρεται με την επιστροφή μας. Αν και υπάρχουν καλύτεροι και πιο ευπρόσδεκτοι τρόποι να του μάθετε για να δείχνει τον ενθουσιασμό του, το να πηδάει πάνω σας, όπως και να έχει είναι εκδήλωση αγάπης προς εσάς.

Κουνάει την ουρά

Αν και το κούνημα της ουράς δεν είναι πάντα σημάδι ευτυχίας, γενικά αποτελεί έναν τρόπο εμφάνισης της αγάπης προς εσάς. Όταν ο σκύλος, κουνάει την ουρά του χαλαρά και η γλώσσα του σώματός του δείχνει κάποια άνεση ή ενθουσιασμό, είναι βέβαιο να πούμε ότι είναι χαρούμενος που είμαστε κοντά του.

Μας ακολουθεί

Οι σκύλοι ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους, όπως είναι το ότι γνωρίζουν πως είστε η «πηγή» του φαγητού τους. Ωστόσο, λόγω του ότι τα σκυλιά ανήκαν σε αγέλες, τους αρέσει να βρίσκονται μαζί μας συνέχεια, να μας ακολουθούν, να μας θεωρούν οικογένειά τους γιατί πολύ απλά μας αγαπούν!

Κοιμάται μαζί μας

Τα σκυλιά είναι ζώα που ανήκαν σε αγέλες και γι΄ αυτό για να κοιμηθούν συνήθιζαν να κουλουριάζονται και να συνωστίζονται μαζί σε ομάδες. Αυτό τους βοηθούσε να διατηρούνται ζεστοί και να αισθάνονται ασφάλεια. Όταν λοιπόν κοιμάται μαζί μας, μας δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι νοιάζεται για εμάς και μας προσέχει. Θέλει να είναι κοντά μας και αυτός είναι ο έμφυτος τρόπος του να μας δείξει ότι αισθάνεται άνετα, ασφαλής και μας θεωρεί οικογένειά του.

Σχόλια