Τα πιο... περίεργα φαγητά στον κόσμο!

Φαγητό: Αγαπημένη απόλαυση! Είτε προτιμάς υγιεινή διατροφή είτε πιο.... αμαρτωλή, ένα είναι σίγουρο. Αναζητάς την νοστιμιά! Και υπάρχουν τροφές που πραγματικά είναι πολύ νόστιμες, αντικειμενικά. Ωστόσο υπάρχουν και πιάτα λίγο πιο... περίεργα, που υπάρχει κόσμος που τα προτιμά! 
Αν κι εσύ αναζητάς κάτι διαφορετικό στο φαγητό, έλα να δούμε παρέα τα πιο περίεργα φαγητά στον κόσμο:

Casu Marzu
Το casu marzu πρόκειται στην ουσία για ένα κατσικίσιο τυρί που φτιάνεται στη Σαρδηνία, στην Ιταλία. Αφού γίνει το τυρί, οι παρασκευαστές το αφήνουν έξω εκτεθειμένο και οι μύγες έχουν τη δυνατότητα να γεννήσουν τα αυγά τους μέσα σε αυτό. Οι προνύμφες σπάνε τα λίπη του τυριού και βοηθάνε στη ζύμωση του. Φυσικά οι προνυμφές δεν βγαίνουν από το τυρί μιας και είναι γεμάτο από αυτές!

Blodplättar
Το πιάτο αυτό έρχεται από την Σουηδία και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εκδοχή της γνωστής σε όλους τηγανήτας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση φτιάχνεται από αίμα γουρουνιού, γάλα, αλεύρι από κριθάρι, μελάσα, κρεμμύδι και βούτυρο.

Εσκαμόλ
Το εσκαμόλ είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα γνωστό στο Μεξικό, το οποίο φτιάχνεται από τις προνύμφες των μυρμηγκιών. Οι προνύμφες συγκεντρώνονται από τις ρίζες του φυτού Αγαύη και οι κάτοικοι το τρώνε από την εποχή των Αζτέκων.

Τηγανητή ταραντούλα
Ποια είναι η πρώτη σου αντίδραση όταν δεις μια ταραντούλα; Εγώ προσωπικά αλλάζω πορεία και αρχίζω να τρέχω μακριά. Λοιπόν, αυτή είναι μια αντίδραση που δε θα συναντήσεις στη Καμπότζη. Στην πραγματικότητα, η ταραντούλα είναι πολύ γνωστή λιχουδιά σε αυτή την περιοχή καθώς οι κάτοικοι τις τηγανίζουν και τις τρώνε! Και στην Αμερική θα το βρεις, σε burger!!!

Beondegi
Το φαγητό αυτό πρόκειται για βρασμένες ή στον ατμό νύμφες σκουλικιών, οι οποίες καρυκεύονται και τρώγονται σαν σνακ.

Fugu
Fugu λέγεται στα κινέζικα το ψάρι λαγοκέφαλος. Τώρα θα μου πεις, γιατί είναι περίεργο αυτό το φαγητό; Ένα απλό ψάρι είναι. Κι όμως, αυτό το φαγητό είναι μία από τις πιο θανατηφόρες λιχουδιές που μπορείς να δοκιμάσεις. Τα έντερα, οι ωοθήκες και το συκώτι του ψαριού περιέχουν ένα δηλητήριο που ονομάζεται τετροδοτοξίνη. Η τοξίνη αυτή είναι 1200 φορές πιο θανατηφόρα από το υδροκυάνιο!!! Ένα τέτοιο ψάρι μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο μέχρι και 30 ανθρώπους. Οι σεφ που το μαγειρεύουν, εκπαιδεύονται ειδικά στο καθάρισμα αυτού του ψαριού, για να αφαιρούν το δηλητήριο.

Τηγανητός κροταλίας
Το πιάτο αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητό στη νοτιοδυτική Αμερική, και λένε ότι έχει παρόμοια γεύση με τα βατραχοπόδαρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πριν αποφασίσεις να μαγειρέψεις τον κροταλία, φρόντισε να το βράσεις για πολύ ώρα. Έπειτα, βούτηξε το κρέας μέσα στο αυγό και κάλυψε το με μείγμα από αλάτι, αλεύρι και φρυγανιά.

Βατραχοπόδαρα
Τα βατραχοπόδαρα είναι γνωστά ακόμη και στην Ελλάδα και όσοι τα έχουν δοκιμάσει λένε ότι έχουν γεύση κοτόπουλου.

Dragon in the Flame of Desire
Μην σε ξεγελάει η ονομασία του! Το πιάτο αυτό είναι στην ουσία τα γεννητικά όργανα του αρσενικού γιακ, τα οποία τα ψήνουν και τα σερβίρουν σε μια μεγάλη πιατέλα.

Jing leed
Το jing leed είναι ένα έντομο που το συναντάς στην Ταϊλάνδη και είναι γνωστό σνακ της περιοχής. Πρόκειται για ένα είδος γρύλου, το οποίο τηγανίζεται και μετά καρυκεύεται με πιπέρι και σάλτσα Golden Mountain.

Ντούριαν
Το ντούριαν είναι ένα είδος φρούτου που το συναντάς στη Μαλαισία και την Ινδονησία. Δύο περιπτώσεις υπάρχουν όταν το δοκιμάσεις, ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις. Σε όσους δεν άρεσε είπανε ότι η γεύση του είναι σαν σάπιο κρεμμύδι, ενώ η μυρωδιά του είναι σαν κρεμμύδια τυλιγμένα σε μια κάλτσα γυμναστηρίου! Λόγω της έντονης μυρωδιάς του πολλά ξενοδοχεία και δημόσια κτίρια στην Νοτιοανατολική Ασία έχουν απαγορεύσει την ανάπτυξη του δέντρου αυτού στις εγκαταστάσεις τους.

Shirako
Το shirako είναι μια Ιαπωνική λιχουδιά, που στην ουσία πρόκειται για το σάκο με τα σπερματοζωάρια του μπακαλιάρου ή του λαγοκέφαλου. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το φαγητό αυτό έχει πλούσια και κρεμώδη γεύση!

Αβγά του αιώνα
Το σκουροπράσινο χρώμα του κρόκου και το ασπράδι που έχει γίνει καφέ μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτά τα αβγά όντως είναι 100 ετών, αν και στην πραγματικότητα είναι μόλις λίγων μηνών. Τα αβγά του αιώνα είναι μια κινέζικη λιχουδιά που γίνεται από αβγά πάπιας, κότας ή ορτυκιού, τα οποία διατηρούνται σε ένα ειδικό μίγμα για αρκετές εβδομάδες ή και μήνες, μέχρι ο κρόκος να γίνει σκούρος πράσινος με κρεμώδη υφή και μυρωδιά θείου και αμμωνίας (όπως μυρίζουν συνήθως τα χαλασμένα αβγά), ενώ το ασπράδι να γίνει ένα σκούρο καφέ ζελέ με ελαφρώς αλμυρή γεύση. Τα αβγά του αιώνα τρώγονται είτε σκέτα, είτε ως συνοδευτικό ή ορεκτικό, ενώ κάποιοι τα προσθέτουν ως βασικό υλικό σε διάφορα κυρίως πιάτα.

Hákarl
Ένα από τα εθνικά πιάτα της Ισλανδίας είναι το Hákarl που γίνεται από καρχαρία. Όχι όμως όποιο και όποιο καρχαρία, αλλά καρχαρία Γροιλανδίας που μένει αρκετούς μήνες να σιτέψει πριν καταναλωθεί. Για την ακρίβεια τα κομμάτια καρχαρία μένουν κρεμασμένα για 4 – 5 μήνες, κατά τους οποίους υφίσταται μία συγκεκριμένη διαδικασία ζύμωσης που τα κάνει να σκληραίνουν. Το Hákarl έχει φυσικά γεύση ψαριού, ωστόσο η οσμή αμμωνίας που αναδύει το κάνει μάλλον απωθητικό, αν και οι Ισλανδοί δεν φαίνεται να πτοούνται.

Balut
Είναι ένα πιάτο των Φιλιππίνων, που αλλάζει τα δεδομένα στα βραστά αβγά, καθώς μέσα στο κέλυφος δεν βρίσκεται ο κλασικός κρόκος, αλλά ένα αναπτυγμένο έμβρυο πάπιας ή κοτόπουλου, με ράμφος, φτερά, νύχια και οστά. Στις Φιλιππίνες είναι πολύ δημοφιλές και θεωρείται εξαιρετικά χορταστικό, ενώ πιστεύεται ότι ανεβάζει και τη λίμπιντο. Συνήθως σερβίρεται με αλάτι, χυμό λεμονιού, πιπέρι και κόλιανδρο ή με καυτερή πιπεριά και ξίδι.

Η λίστα είναι μεγάλη και πολύ παράξενη! Υπάρχουν φυσικά και ελληνικές λιχουδιές που θεωρούνται περίεργες από ανθρώπους που δεν τα έχουν γευτεί ξανά! Σε επόμενο άρθρο!! Μείνετε συντονισμένοι!!!

Σχόλια