Προορισμός Σέριφος: Το ειδυλλιακό νησί των Κυκλάδων

Συνεχίζουμε τα ταξίδια σε υπέροχα μέρη της χώρας μας και σημερινός προορισμός η υπέροχη Σέριφος!!!
Αν αναζητάς την γαλήνη, τότε η Σέριφος είναι ο προορισµός σου! Ένα νησί απλό, προσιτό, φιλόξενο. Ιδανικό για ανάπαυση και ανέµελες στιγµές! Παραδοσιακοί οικισµοί, απόκοσµα τοπία, όµορφες παραλίες, γραφικά εκκλησάκια, αυθεντική κυκλαδίτικη αύρα δηµιουργούν ένα νησί που όταν το επισκεφθείς για πρώτη φορά θα θες πάντα να επιστρέφεις για να ανακαλύπτεις και κάτι καινούριο.

Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και όμορφα νησιά των Κυκλάδων που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του συμπλέγματος.
Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, στην οποία κυριαρχεί η παραδοσιακή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και στην οποία θα βρεις πολλές επιλογές για διασκέδαση και διαμονή. Παράλληλα, οι πανέμορφες αμμώδεις παραλίες και το βραχώδες γεωλογικό ανάγλυφο συμπληρώνουν την ομορφιά της Σερίφου και σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν. 

Info
: Είναι ένα από τα ομορφότερα μικρά νησιά των Κυκλάδων, ανάμεσα στη Κύθνο και στη Σίφνο.

Η ζωή του νησιού συγκεντρώνεται στο Λιµάνι ή αλλιώς Λιβάδι, έναν οικισµό γεµάτο ζωντάνια καθ’ όλη τη διάρκεια της ηµέρας. Γύρω του, ένας τεράστιος φυσικός όρµος µε γαλήνια νερά και µία από τις µεγαλύτερες παραλίες, τον Αυλόµωνα.
Η Σέριφος έχει παραλίες για κάθε γούστο. Με άμμο ή με βότσαλα, με σκιά ή χωρίς, το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι τα πεντακάθαρα, γαλάζια νερά. Οι περισσότερες είναι προσβάσιμες από την στεριά αλλά αν θες να τις ανακαλύψεις όλες σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις μια βόλτα με καραβάκι γύρω από το νησί. Κάποιες από τις παραλίες του νησιού που προτείνουμε είναι:

Άγιος Σώστης
Ψιλή Άμμος
Γάνεμα
Λιβαδάκια
Βαγιά
Συκαμιά
Καλό Αμπέλι
Πλατύς Γιαλός
Άγιος Ιωάννης
Λια
Καράβι
Κουταλάς
Αβεσσαλός
Μαλλιάδικο
Σκάλα
Οι περισσότερες παραλίες στο νησί δεν είναι οργανωµένες πράγµα που θα σε φέρει σε άµεση επαφή µε τη φύση… Από την άλλη σε αρκετές από τις παραλίες τα αλµυρίκια θα σου προσφέρουν την σκιά τους. Αξίζει να γνωρίσεις τις 40 επίσημα χαρτογραφημένες παραλίες της Σερίφου (αν και οι ντόπιοι μιλάνε για 72!).
Ο βυθός της Σερίφου είναι τόσο µαγευτικός όσο και οι παραλίες της, γι’ αυτό και κατατάσσεται στους καλύτερους καταδυτικούς προορισµούς της Ελλάδας. 

Η εξερεύνηση του ιταλικού ναρκοθετικού -που βούλιαξαν οι Γερµανοί- καθώς και αρκετών ναυαγίων, όπως το ατµόπλοιο στον όρµο Καλόγερου, η βουτιά στο υποθαλάσσιο µουσείο στο Μεγάλο Λιβάδι µε τα αµέτρητα βυθισµένα βαγόνια, αλλά και το κολύµπι µαζί µε τόνους που φτάνουν τα 300 κιλά στην περιοχή Κάβο Σπαθί είναι µερικές µόνο από τις εµπειρίες που θα σου µείνουν αξέχαστες!
Η Σέριφος έχει πλούσια ιστορία, εμφανή στα αξιοθέατα του νησιού. Στο φημολογούμενο νησί των Κυκλώπων αξίζει να δεις μνημεία που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο νησί από την αρχαιότητα όπως ο Άσπρος Πύργος, μέχρι τα πιο σύγχρονα χρόνια όπως οι μεταλλευτικές εγκαταστάσεις του προηγούμενου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, κάποια γνωστά αξιοθέατα στη Σέριφο είναι ο Άσπρος Πύργος, ο Θόλος, το κάστρο της Γριάς, το κάστρο Χώρας και άλλα πολλά για να ανακαλύψεις!!

Εκτός από το ιστορικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον η Μονή θα σε εντυπωσιάσει και µε ακόµα ένα τρόπο… Αν βρεθείς εκεί, κατα την ώρα του ηλιοβασιλέµατος. Η εικόνα και τα χρώµατα της είναι απλώς µαγευτική!

Tip: Το µοναστήρι των Ταξιαρχών είναι αντρική µονή, επισκέψιµη και βρίσκεται κοντά στο χωριό Γαλανή.

Οι περισσότεροι οικισμοί της Σερίφου είναι πιστοί στην παραδοσιακή Κυκλαδίτικη Αρχιτεκτονική και σίγουρα αξίζει να τους επισκεφτείς! Όπως η Χώρα, το Λιβάδι, ο Πύργος και άλλα.

Info: Στο νησί υπάρχει και χώρος για οργανωμένο camping στην παραλία Λιβαδάκια. 

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αθήνας με την Σέριφο γίνεται μέσω του λιμανιού του Πειραιά με καθημερινα δρομολόγια από διάφορες ακτοπλοϊκες εταιρείες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείς να επιλέξεις να ταξιδέψεις με συμβατικό πλοίο ή ταχύπλοο και η διάρκεια της διαδρομής είναι 5 και 2,5 ώρες αντίστοιχα. 

Tip: Τα περισσότερα πλοία που εκτελούν το δρομολόγιο Πειραιάς - Σέριφος διαθέτουν γκαράζ για τη μεταφορά οχημάτων. Επιπλέον, σε αρκετές εταιρείες υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket).

Σχόλια