Αλόννησος: Οι πρώτες εικόνες του υποβρυχίου μουσείου!

Το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία του! Το είχαμε δει όταν ανακοινώθηκε, εδώ και τώρα πάμε να δούμε τις πρώτες φωτογραφίες από τις καταδύσεις, στο υποβρύχιο μουσείο Περιστέρας, μέσω της σελίδας του Δήμου Αλοννήσου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου, στο πλαίσιο του πιλοτικού ανοίγματος του αρχαίου ναυαγίου της Περιστέρας, η ομάδα ελεύθερης κατάδυσης on a single breath, πραγματοποίησε την πρώτη οργανωμένη ελεύθερη κατάδυση στο σημείο.
Η ομάδα έκανε δυναμική κολύμβηση πάνω από το χώρο του υποβρύχιου μουσείου και δοκίμασε, σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, διάφορες εφαρμογές για την θέσπιση πρωτοκόλλων ελεύθερης κατάδυσης στο ναυάγιο με στόχο το συνδυασμό της εμπειρίας του επισκέπτη, της ασφαλούς κατάδυσης και της προστασίας του μνημείου.
Όταν ολοκληρωθεί η θέσπιση των πρωτοκόλλων και η διαμόρφωση των εγκαταστάσεων πρόσβασης, θα πρόκειται για το πρώτο ναυάγιο/μνημείο που θα έχει πρόβλεψη για ελεύθερη κατάδυση, ακόμη μια πρωτοπορία για το υποβρύχιο μουσείο, που είναι μοναδικό στο είδος του.

Πληροφορίες για την λειτουργία του μουσείου:
• Η πιλοτική λειτουργία του Επισκέψιμου Ενάλιου Αρχαιολογικού Χώρου Περιστέρας Αλοννήσου ξεκίνησε στις 3/8/2020 και θα διαρκέσει έως τις 2/10/2020. Επιτρέπεται μόνο η καθοδηγούμενη κατάδυση, με συνοδεία αδειοδοτημένων καταδυτικών κέντρων, που πραγματοποιούν καταδυτικές επισκέψεις στο ναυάγιο.
• Μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού στη Χώρα Αλοννήσου για να γνωρίσετε το ναυάγιο και να καταδυθείτε εικονικά:
– Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από 15 Ιουλίου 2020, ώρες λειτουργίας 17.00 -21.00.
Τηλέφωνο κέντρου ενημέρωσης +30 2424066502
Αν θες να μάθεις περισσότερα για το ναυάγιο κάνε κλικ εδώ.

Ένας από τους πρώτους που έκανε κατάδυση στο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου, εγκαινιάζοντας το,  ήταν ο γνωστός καλλιτέχνης, Σάκης Ρουβάς! Μας το κοινοποίησε μέσω των προσωπικών του σελίδων στα social media :
Μια κατάδυση, μια μοναδική εμπειρία. Το ναυάγιο της Περιστέρας με τους 4000 αμφορείς που βρίσκεται στα ανοιχτά της Αλοννήσου αποτελεί το αρχαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο στον κόσμο και μόλις άνοιξε για το κοινό. Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, για την πρόσκληση. Ήταν τιμή μου να εγκαινιάσω αυτό το τόσο σημαντικό και σπουδαίο έργο που καθιερώνει τη χώρα μας στο «χάρτη» του παγκόσμιου καταδυτικού τουρισμού και συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του. 

Σχόλια