Μέρη στον κόσμο που Απαγορεύεται η είσοδος! Μέρος 2ο

https://newsbyzeta.blogspot.com/2020/08/blog-post_90.html

Σας ενημέρωσα για μέρη που απαγόρευεται η πρόσβαση, για διάφορους λόγους, κυρίως για να μείνουμε ζωντανοί!


Υπάρχουν όμως και πολλά μέρη στον κόσμο που δεν επιτρεπέται να τα επισκέφθουμε και για άλλους λόγους. Πάμε να τα δούμε;

Παγκόσμια τράπεζα σπόρων, Νορβηγία


Βρίσκεται στη Νορβηγία και απέχει 1.120 χλμ. από τον Βόρειο Πόλο. Είναι η Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ. Η λειτουργία της άρχισε στις αρχές του 2008, ενώ στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη. Εκεί φυλάσσονται σε ειδικές αποθήκες σπόροι, ώστε να σωθεί ο πληθυσμός σε περίπτωση που μια καταστροφή πλήξει τη Γη. Μόνο ερευνητές κι επιστήμονες επιτρέπεται να την επισκεφθούν κατόπιν ειδικής άδειας.


Στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο φυλάσσονται πολλές ποικιλίες διάφορων τροφών και πάνω από 4.000 διαφορετικά είδη φυτών. Είναι κατασκευασμένο να αντέξει σε κάθε είδους εξωτερικό κίνδυνο και κλιματική αλλαγή. Η κατασκευή του κόστισε στην Νορβηγική κυβέρνηση περίπου 9 δισεκατομμύρια USD. Οι καταθέτες παραμένουν κάτοχοι των σπόρων τους.

Περιοχή 51, ΗΠΑ


Πρόκειται για την γνωστή περιοχή στη Νεβάδα, που αποτελεί μυστήριο και προκαλεί συζητήσεις(και συνωμοσίες) εδώ και πολλά χρόνια. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σε αυτή τη στρατιωτική βάση. Με βάση τα ιστορικά στοιχεία, πιθανόν να υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι χρησιμοποιείται για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση κατασκευάζει αεροσκάφη παρόμοια με ΑΤΙΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κανείς μέσα, παρά μόνο οι εργαζόμενοι.

Mezhgorye, Ρωσία


Όπως και η περιοχή 51, το μέρος αυτό παραμένει μυστήριο. Οι κάτοικοι της πόλης εργάζονται σε ένα μυστικό πρόγραμμα που ενδεχομένως να σχετίζεται με πυρηνικά. Όλα αυτά τα χρόνια η ρωσική κυβέρνηση έχει δώσει διάφορες απαντήσεις για τη λειτουργία αυτής της μονάδας. Ισχυρίζεται πως εκεί αποθηκεύονται τρόφιμα, μεταφέρονται εθνικοί θησαυροί και φυλάσσονται σε ειδικές αποθήκες. Το σίγουρο είναι ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.

Αρχεία Βατικανού

Εκεί βρίσκεται ένας τεράστιος θησαυρός παπικών βιβλίων, αλληλογραφίας, κρατικών και άλλων σημαντικών εγγράφων. Τα αρχεία καλύπτουν χιλιάδες ράφια και αποτελούνται από περισσότερα από 35.000 τεμάχια. Περιλαμβάνουν επιστολές από τον Μιχαήλ Άγγελο, αίτημα για ακύρωση του γάμου από τον βασιλιά Ερρίκο VIII και πολλά άλλα ιστορικά, ανεκτίμητης αξίας έγγραφα.

Για να λάβει κανείς πρόσβαση χρειάζεται να περάσει μια ολόκληρη διαδικασία αιτημάτων και εγγράφων, προκειμένου να αποκτήσει τη σχετική άδεια. Δίνεται συνήθως μόνο σε ακαδημαϊκούς, οι οποίοι ασχολούνται με την έρευνα.


Αν και τα αρχεία παρέμεναν απόρρητα για το κοινό στο παρελθόν, ο Πάπας Λέων ο 13ος παρείχε πρόσβαση σε ειδικούς ερευνητές στα τέλη του 19ου αιώνα.

Βασιλική Πολεμική Αεροπορία στο Menwith Hill


Βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το Harrogate στο Βόρειο Yorkshire και καλύπτει 640 τετραγωνικά μέτρα βαλτώδους περιοχής. Διευθύνεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), που πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παρακολούθησης στον κόσμο. Οι διακριτικές δομές του που μοιάζουν με μπάλες του γκολφ και είναι γνωστές ως σφαιρικοί θόλοι, πιστεύεται, ότι παρακολουθούν κρυφά τις τηλεπικοινωνίες.

Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση, ειδικά ανάμεσα στους ακτιβιστές, που δεν μπορούν να καταλήξουν, αν οι μυστικές δραστηριότητες που συμβαίνουν εκεί μέσα είναι αποδεκτές ή όχι.

Bohemian Grove


Περίπου 75 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο υπάρχει το Redwood, μια περιοχή 2.700 στρεμμάτων, που ονομάζεται Bohemian Grove. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων του Ιουλίου, συγκεντρώνονται οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι άντρες του κόσμου για να πιουν ένα ποτό και να ανταλλάξουν μυστικές συνομιλίες. Για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στην συγκεκριμένη λέσχη, πρέπει να είσαι μέλος του Bohemian Group. Παρόλα αυτά έχουν υπάρξει μερικοί που μπόρεσαν να εισχωρήσουν στην λέσχη, όπως ο σκηνοθέτης Alex Jones, που τρύπωσε μέσα με μια κρυφή κάμερα και ο συντάκτης του Vanity Fair, Alex Shoumatoff, που συνελήφθη για παράνομη είσοδο το 2008.



Το θησαυροφυλάκιο με την μυστική συνταγή της Coca-Cola

H Coca-Cola δημιουργήθηκε από τον φαρμακοποιό John S. Pemberton και η αυθεντική συνταγή της παραμένει μέχρι και σήμερα μυστική. Το 2011, η Coca-Cola μετακίνησε μετά από 125 χρόνια την μυστική αυτή συνταγή από την SunTrust Bank της Ατλάντα στο World of Coca-Cola.

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το World of Coca-Cola, αφού περάσουν πρώτα από πολύ αυστηρό έλεγχο, και να πάρουν μια μικρή γεύση.

Βέβαια, το θησαυροφυλάκιο με την συνταγή παραμένει επτασφράγιστο. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές παρόμοιες συνταγές, αλλά καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί για την αυθεντικότητά της.

Pine Gap


Το Pine Gap είναι ένας δορυφορικός σταθμός παρακολούθησης, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Alice Springs στην κεντρική Αυστραλία. Ο μυστικοπαθής αυτός σταθμός διευθύνεται από την Αυστραλία και την Αμερική και πιστεύεται, ότι συνεργάζεται με την CIA. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν την είχε κατονομάσει ως μια από τις βασικές εγκαταστάσεις παρακολούθησης των ΗΠΑ.

Το μετρό-2 της Μόσχας


Δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το μετρό της Μόσχας. Το μετρό-2 είναι ένα ειδικό σύστημα σιδηροδρόμου, που φημολογείται, ότι είχε φτιαχτεί την εποχή του Στάλιν. Μερικοί πιστεύουν, ότι σκοπός του ήταν να παρέχει εύκολη πρόσβαση ή διαφυγή, ειδικά στην περίπτωση πυρηνικού πολέμου, σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους.


Κάποιοι περιπετειώδεις άντρες ισχυρίστηκαν, ότι βρήκαν την είσοδό του στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Παρόλο που η ύπαρξη του ούτε έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί, το όνομά του έχει αναφερθεί σε έγγραφα του Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Δωμάτιο 39 ή Γραφείο 39


Η Βόρεια Κορέα δεν θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, υπάρχει ένα μυστικό γραφείο στο εσωτερικό της χώρας, που ούτε οι ντόπιοι δεν έχουν πρόσβαση.


Το Δωμάτιο 39 δεσμεύεται να διασφαλίσει το ξένο νόμισμα για τους ηγέτες του έθνους. Το γραφείο δημιουργήθηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ στη δεκαετία του 1970, και πιστεύεται ότι είναι ένα κέντρο που χαρακτηρίζεται από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.

Club 33

Αυτή η λέσχη απευθύνεται μόνο σε λίγους ανθρώπους και ιδρύθηκε από τον Walt Disney.


 Αρχικά, ο κατάλογος περιείχε διάφορους επισήμους, επενδυτές και celebrities. Η τιμή για κάθε μέλος της λέσχης είναι 11.000 δολάρια τον χρόνο!

Η λίστα αναμονής για τα μελλοντικά μέλη είναι μεγάλη και χρονοβόρα. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να δειπνήσουν για μια μέρα στην λέσχη. Στην λέσχη αυτή ανήκουν και πολλοί σύγχρονοι celebrities.

Το κέντρο δεδομένων της Google


Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως διαχερίζεται η Google όλον αυτόν τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο που παρέχει στους πάνω από 3 δισεκατομμύρια χρήστες της καθημερινά.  Τις περισσότερες φορές  βασιζόμαστε στην Google πιο πολύ από στην ίδια την μνήμη μας. Οι πληροφορίες που παρέχει η Google υπάρχουν μέσα σε τεράστια κέντρα δεδομένων σε όλον τον κόσμο. Ως παγκόσμιος κολοσσός, οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν να φυλάνε τα μυστικά οργάνωσης της εταιρίας. Το 2012, ωστόσο, η Google δημοσίευσε φωτογραφίες από τα κέντρα δεδομένων της για το κοινό.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το κέντρο δεδομένων της στο Douglas County στην Georgia της Αμερικής.

Εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου στην Σιών


Η εκκλησία αυτή είναι από τις πιο σημαντικές στην Αιθιοπία. Η Εκκλησία ισχυρίζεται, ότι έχει στην κατοχή της ένα ξύλινο κιβώτιο που φυλάσσονται οι πλάκες με τις 10 εντολές, για τα τελευταία 3.000 χρόνια.

Παρθένοι μοναχοί αφιερώνουν την ζωή τους στην φύλαξη του κιβωτίου. Βέβαια, κανείς δεν το έχει δει ποτέ με τα μάτια του για να να μπορεί να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό.


Σύμφωνα με έναν παραδοσιακό μύθο ο Menelik ήταν γιος της βασίλισσας του Σαβά και του βασιλιά Σολομώντα. Όταν κάποια στιγμή αργότερα ο Menelik πήγε να επισκεφθεί τον πατέρα του και επέστρεψε στην Αιθιοπία με τους πρωτότοκους γιους του, ένας από αυτούς έκλεψε κρυφά το κιβώτιο. Ο βασιλικός γιος θεώρησε, ότι από την στιγμή που δεν έγινε κανένα κακό, θα πρέπει να ήταν θέλημα Θεού.


Η λέσχη White Gentleman


H συγκεκριμένη λέσχη είναι ιστορική και βρίσκεται στην οδό St. James’s Street στο Λονδίνο. Αν και η λέσχη είναι προσβάσιμη μόνο σε άντρες, άνοιξε κατ’ εξαίρεση την πόρτα της για την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1991. 


Η λέσχη περιέχει ένα τεράστιο μενού, μπαρ, τυχερά παιχνίδια και πολλά άλλα. Ο Πρίγκιπας Κάρολος έκανε το μπάτσελορ πάρτι του εδώ πριν από τον γάμο του με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.


Ο τάφος του Qin Shi Huang


Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huang, στην κεντρική Κίνα. Είναι γνωστός για την δημιουργία του πρώτου ενωμένου έθνους της Κίνας πριν τον θάνατό του το 210 π.Χ.

Σύμφωνα με το Live Science, το άνοιγμα του μαυσωλείου δεν εξαρτάται μόνο από την Κυβέρνηση της Κίνας, αλλά και από την επιστήμη. H εκσκαφή της συγκεκριμένης περιοχής είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί και το παραμικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει τα μυστικά που είναι θαμμένα χιλιάδες χρόνια εκεί.


Ενώ χιλιάδες μοναδικοί πολεμιστές τερακότας το φρουρούν, λέγεται ότι ο ίδιος ο τάφος παγιδεύεται για να το προστατεύσει από τους εισβολείς.




Σχόλια