Ήξερες ότι έχουν γυριστεί διαφημιστικά σποτ στο διάστημα; (videos)


Απίστευτο και όμως αληθινό, το διάστημα προσφέρετε και για στούντιο γυρισμάτων! Αν και δεν έχουμε ακόμα κάποια ταινία που να έχει κάνει γυρίσματα στο διάστημα (έρχεται και αυτό, ο Τομ Κρουζ να είναι καλά!), έχουμε διαφημιστικά σποτάκια που για τις ανάγκες των γυρισμάτων έστειλαν τα προϊόντα τους στο διάστημα ή σχεδόν στο διάστημα!

Θα παρατηρήσετε ότι η ΝΑΣΑ ή Αμερικανοί αστροναύτες δεν εμφανίζονται πουθενά καθώς η ΝΑΣΑ, όντας κυβερνητική οργάνωση, απαγορεύει στους υπαλλήλους της οποιαδήποτε τύπου διαφήμιση. Η Ρωσία όμως δεν έχει τέτοιο περιορισμό!

Έτσι, το 1997 μεταδόθηκε η πρώτη διαφήμιση που γυρίστηκε στο διάστημα η οποία αφορούσε ένα Ισραηλινό γάλα, το Tnuva Milk. Η διαφήμιση μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες αλλά έδωσε και την ευκαιρία στους κοσμοναύτες να πιουν γάλα στο διάστημα για πρώτη φορά!



Και αφού "πότισαν" τους κοσμοναύτες, είπαν και να τους ταΐσουν. Έτσι, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής noodles, γύρισε και εκείνη ένα διαφημιστικό για τα Cup Noodles, το οποίο προβλήθηκε στην Ιαπωνία το 2005.


Ακολούθησε η γνωστή σε όλους μας Pizza Hut η οποία έστειλε μεν πίτσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2001 αλλά τότε δεν ήταν για το γύρισμα κάποιου διαφημιστικού σποτ. Απλά ήθελα να είναι η πρώτη πίτσα που ταξίδεψε και φαγώθηκε στο διάστημα!


Το 2014 όμως συνδύασε μερικά από τα παραπάνω πλάνα για χάρη μιας προωθητικής ενέργειας κατά την οποία έβαλε το λόγκο της Pizza Hut πάνω σε ένα Ρώσικο πύραυλο Proton.



Μέχρι τώρα είχαμε γάλα, noodles, pizza...ε να μην έχουμε και ένα burger; Και τι burger! Η KFC θέλοντας να προωθήσει το νέο της Zinger Burger με τραγανό κοτόπουλο, κατασκεύασε έναν δορυφόρο σε σχήμα του γνωστού KFC "κάδου" και τον εκτόξευσε σε μια πλατφόρμα στην στρατόσφαιρα (στα όρια ατμόσφαιρας και διαστήματος).






Και να ξεφύγουμε από το φαγητό λίγο, η Toshiba το 2009 έστειλε στην στρατόσφαιρα 4 κόκκινες καρέκλες για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού σποτ που προβλήθηκε στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.


Πίσω από τις κάμερες:


Οι διαστημικές διαφημίσεις δεν σταματάνε εδώ καθώς αυτόν το Σεπτέμβρη η Estee Lauder θα στείλει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έως και 10 μπουκαλάκια ενός νέου ορού περιποίησης δέρματος με σκοπό να βιντεοσκοπηθούν σε περιβάλλον μικροβαρύτητας και το υλικό να χρησιμοποιηθεί σε διαφημιστικές καμπάνιες της εταίρας!



Τέλος, η εταιρία παραγωγής Space Hero Inc, ανακοίνωσε ότι θα κινηματογραφήσει το πρώτο reality show του διαστήματος!! Ναι ναι, καλά διαβάσατε! Η εταιρία θα ψάξει λάτρεις του διαστήματος παγκοσμίως από τους οποίους θα επιλεγούν εκείνοι που θα περάσουν την ειδική εκπαίδευση για το διάστημα, ενώ το τηλεοπτικό κοινό θα διαλέξει τον έναν και μοναδικό νικητή που θα ταξιδέψει το 2023 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ένα SpaceX διαστημικό σκάφος του Elon Musk, όπου ήδη έχει εξασφαλιστεί η θέση του νικητή μαζί με το πλήρωμα. Η όλη διαδικασία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά φυσικά!





Ενδιαφέρον:
Δες πως συμπεριφέρεται το μέλι στο διάστημα! 




Σε επόμενο άρθρο θα δούμε τι ετοιμάζει ο Tom Cruise στο διάστημα! Πρωτιά μου μυρίζεται!...


Stay safe!




Σχόλια