https://newsbyzeta.blogspot.com/2020/08/blog-post_90.html
Σίγουρα αν σε ρωτήσω θα πεις η Ελλάδα, αλλά ενώ θα συμφωνήσω μαζί σου, οι έρευνες έχουν δείξει ότι η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στην προτίμηση των επισκεπτών της για το φαγητό. Είμαστε και εμείς στην λίστα φυσικά, μην ανησυχείς! Στην έβδομη θέση στις δέκα καλύτερες χώρες!
Ιταλία
Το ιταλικό φαγητό έχει κερδίσει γευστικά όλο τον κόσμο για αιώνες, με τις σάλτσες ντομάτας, αυτά τα έξυπνα πράγματα που κάνουν με το αλεύρι και τα επιδόρπια της. Είναι τόσο απλό. Πάρτε μερικές χυλοπίτες, πάρτε λίγο ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο, ίσως μια ντομάτα ή μια φέτα μπέικον. Μπαμ, έχετε ένα πάρτι σε ένα πιάτο. Και είναι τόσο εύκολο να μαγειρέψετε και να φάτε.
Από τα τυρένια ριζότο έως τα τραγανά τηγανητά κρέατα, η ιταλική κουζίνα είναι μια συλλογή από ευχάριστα φαγητά. Πολλοί άνθρωποι την καλωσόρισαν στα σπίτια τους, ειδικά οι αρχάριοι μάγειρες. Εκεί βρίσκεται η πραγματική ιδιοφυΐα - το ιταλικό φαγητό έχει γίνει το φαγητό όλων των ανθρώπων.
Στα συν: Η πίτσα φυσικά, τα σπαγγέτι μπολονέζ, το ιταλικό σαλάμι και φυσικά ο καφές τους!
Στα πλην: Η βουβαλίσια μοτσαρέλα....
Κίνα
Όταν οι άνθρωποι χαιρετούν με την ερώτηση " Έχεις φάει ακόμα"; καταλαβαίνεις ότι έχουν μανία με το φαγητό. Το φαγητό υπήρξε μια μορφή απόδρασης για τους Κινέζους σε όλη την ταραχώδη ιστορία του.
Η Κίνα είναι το μέρος που μπορεί να πάθεις σοκ από το φαγητό δώδεκα φορές την ημέρα. "Μπορείς να το φας;" θα γίνει το καθημερινό σλόγκαν των ταξιδιωτών. Οι τοπικές κουζίνες της Κίνας είναι τόσο ποικίλες, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι προέρχονται από το ίδιο έθνος.
Στα συν: Γλυκόξινο χοιρινό, Πάπια Πεκίνου, Dim Sum και φυσικά οι απίστευτες γευστικές τους σούπες
Στα πλην: Η σούπα από πτερύγια του καρχαρία, ένα πιάτο που προσπαθούν οι οικολόγοι να απαγορεύσουν
Γαλλία
Είναι μία χώρα που οι κάτοικοι της πιστεύουν στο καλό φαγητό. Κάνουν ταξίδια για να την ανακάλυψη καλού κρασιού και τυριού και φυσικά μην ξεχνάμε ότι είναι η γενέτειρα του οδηγού Michelin.
Info: Η ιστορία ξεκινά το 1900, οπότε οι παραγωγοί ελαστικών André και Édouard Michelin δημοσίευσαν τον πρώτο οδηγό που απευθυνόταν σε Γάλλους αυτοκινητιστές. Εκείνη την εποχή υπήρχαν λιγότερα από 3.000 αυτοκίνητα στη Γαλλία, και ο οδηγός Michelin είχε ως στόχο να ενισχύσει τη ζήτηση για αυτοκίνητα, και ως εκ τούτου για τα ελαστικά αυτοκινήτων. Τα αδέλφια Michelin τύπωσαν περί τα 35.000 αντίτυπα τα οποία διατέθηκαν δωρεάν και περιείχαν χρήσιμες πληροφορίες για τους αυτοκινητιστές, όπως χάρτες, οδηγίες για την επισκευή και αλλαγή ελαστικών, λίστες με μηχανικούς αυτοκινήτων, ξενοδοχεία και πρατήρια βενζίνης. Το 1904 οι αδελφοί δημοσίευσε ένα παρόμοιο οδηγό στο Βέλγιο.
Το 1926, ο οδηγός εισήγαγε το αστέρι σε σημεία με αξιόλογο φαγητό και το 1931 προστέθηκαν δυο και τρία αστέρια- το εξώφυλλο του οδηγού αρχικά ήταν μπλε και ακολούθως έγινε κόκκινο. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1936 καθορίστηκαν τα κριτήρια για την απονομή τους:
Ένα αστέρι: Στο εστιατόριο που ξεχωρίζει στην κατηγορία του
Δύο αστέρια: Άριστη μαγειρική, άξιζε την επίσκεψη
Τρία αστέρια: Εξαιρετική κουζίνα, άξιζε το ταξίδι
Στα συν: Escargot(σαλιγκάρια), τα μακαρόν φυσικά και οι μπαγκέτες
Στα πλην: Φουά γκρα που ενώ είναι πολύ γευστικό, το σύνολο των υποστηρικτών των ζώων καταδικάζουν την σκληρότητα της βίαιης σίτισης των πτηνών για να παχύνουν τα συκώτια τους.
Ισπανία
Viva Espana! Ας φάμε και να πιούμε, μετά να κοιμηθούμε, μετά να δουλέψουμε για δύο ώρες και μετά να φάμε και να πιούμε! Αυτή είναι η νοοτροπία των αγαπημένων μας Ισπανών. Είναι ένας λαός παθιασμένος με τον χορό, την ζωή και φυσικά το φαγητό! Η ισπανική διατροφή είναι διαχρονική αλλά και πρωτοποριακή.
Στα συν: Ιβηρικό ζαμπόν, Τσούρος( τα αγαπώ), είναι ο ισπανικός λουκουμάς και η Παέγια
Στα πλην: Γκασπάτσο, παραδοσιακή σούπα της Ισπανίας, που είναι στην ουσία είναι υγρή σαλάτα
Ιαπωνία
Οι Ιάπωνες εφαρμόζουν την ίδια ακρίβεια τόσο στις μηχανές τους, όσο και στο φαγητό τους. Εδώ ¨γεννήθηκε" και τελειοποιήθηκε το σούσι και ράμεν. Μπορείτε να απολαύσετε ένα πλούσιο γεύμα καισέκι, πολλών ειδών που παρουσιάζει τις εποχές σε μια οπτική και γαστρονομική ποίηση.
Στα συν: Miso σούπα, σούσι και σασίμι, Τεμπούρα
Στα πλην: Fugu, ένα ψάρι που είναι νόστιμο και επικίνδυνο ταυτόχρονα! Είναι δηλητωριώδες και αν δεν καθαριστεί καλά σε "στέλνει"!
Ινδία
Όταν μια κουζίνα χρησιμοποιεί μπαχαρικά σε τέτοια αφθονία που το κρέας και τα λαχανικά μοιάζουν με μια δεύτερη σκέψη, ξέρετε ότι ασχολείστε με μάγειρες αφιερωμένους στη γεύση. Εδώ δεν υπάρχουν κανόνες στην χρήση των μπαχαρικών, όσο περισσότερα, τόσο πιο νόστιμο το φαγητό!
Στα συν: Dal, οι βραστές φακές απέκτησαν άλλη διάσταση, Dosa, η ινδική κρέπα με πολλές παραλλαγές και φυσικά το τσάι τους
Στα πλην: Το κοτόπουλο Balti που είναι βρετανικής καταγωγής και δυστυχώς έμεινε στην Ινδική κουζίνα.
Ελλάδα
Εντάξει! Τι να πρωτοπω για το ελληνικό φαγητό; Μοιάζει να ζωντανεύει από εικόνες περιοδικών και οι γεύσεις μας ασυναγώνιστες! Ελιές, φέτα, ψητά κρέατα, φρέσκα ψάρια και λαχανικά συνθέτουν ένα μαγευτικό παζλ γεύσεων. Το μυστικό μας; Ελαιόλαδο! Το αυθεντικό και το πιο γευστικό! Είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη μας εξαγωγή και έχει αλλάξει τον τρόπο μαγειρέματος σε πολλές άλλες χώρες.
Στα συν: Ελαιόλαδο, Σπανακόπιτα, Γύρος, Ντολμαδάκια και τόσα άλλα
Στα πλην: Δεν έχουμε πολλά, αλλά αν πρέπει να βάλουμε ένα βάσει λίστας μπαίνει το λαχανόρυζο. Θεωρείται νόστιμο, αλλά μονοδιάστατο!
Ταϊλάνδη
Το φαγήτο στο δρόμο, είναι ένα αξιοθέατο στην Ταϊλάνδη. Χρησιμοποιούν πολλά υλικά και συνδυάζουν πολλά βότανα και μπαχαρικά σε κάθε πιάτο. Έχει επιρροές από την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, τη Μιανμάρ και μια βασιλική μαγειρική παράδοση, η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι η καλύτερη από πολλούς κόσμους. Το καλύτερο σημείο στην ταϊλανδέζικου κουζίνα στην Ταϊλάνδη είναι η φιλοξενία.
Στα συν: Tom yam kung, μια σούπα όνειρο, Κοτόπουλο Massaman curry και το Som tam με παπάγια
Στα πλην: Pla som ένα ψάρι γεμιστό που τρώγεται άψητο και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρκίνο
Μεξικό
Αν έπρεπε να επιλέξεις το φαγητό μίας μόνο χώρας για να δοκιμάσεις, πρέπει να είναι του Μεξικό. Η κουζίνα του έχει τα πάντα και θα έχεις πάντα επιλογές! Από τα enchiladas και τα tacos μέχρι ελληνικές σαλάτες με ινδικό κάρι. Συνδυάζει διατροφικές υπερτροφές, όπως αβοκάντο, ντομάτα, λάιμ, σκόρδο με φασόλια και σοκολάτες και τσίλι.
Στα συν: Mole μια σάλτσα από πιπεριές τσίλι, μπαχαρικά, σοκολάτα, Τάκος φυσικά και Tamales(ταμάλες) ένα αρχαίο φαγητό των Μάγια, φύλλα ζύμης γεμισμένα με με κρέας, ψάρι ή λαχανικά, τυλιγμένα και ψημένα στον ατμό.
Στα πλην: Tostadas (τοστάδα) που είναι το ίδιο με ένα τάκο ή μπουρίτο, αλλά σερβέρεται σε τηγανισμένη και τραγανή τορτίγια που μόλις την δάγκωσεις σπάει σε κομμάτια.
Αμερική
Τελευταία στην λίστα μας η Αμερική κι αυτό γιατί τα περισσότερα φαγητά της είναι από άλλες χώρες. Η πίτσα Ιταλική, μπέργκερ και λουκάνικα μάλλον απο Γερμανία, πάτατες από Βέλγιο. Φυσικά στην Αμερικάνικη κουζίνα κάθε φαγητό έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με την χώρα προέλευσης.
Η προώθηση της οικολογικής ευαισθητοποίησης στον πολιτισμό των τροφίμων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα καθώς και τα παραδοσιακά αμερικάνικα πιάτα.
Στα συν: Cheeseburger, ένα παράδειγμα βελτίωσης άλλου πιάτου και φυσικά τα μπισκότα(cookies) με τσιπ σοκολάτας
Στα πλην: Τα υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα από αλυσίδες τροφίμων όπως Twinkies, Hostess cakes και KFC.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σας!