Μοναδικές φωτογραφίες από τον διαγωνισμό Aerial Photography Awards 2020

Στη κατηγορία «Κατασκευές», η φωτογραφία του Πλαισίου στο Ντουμπάι, γνωστό ως «η μεγαλύτερη κορνίζα στον κόσμο», αποτυπώθηκε από τον Λιβανέζο φωτογράφο, Μπαχί Μουκαρζέλ, κατέλαβε την πρώτη θέση.

https://newsbyzeta.blogspot.com/2020/08/blog-post_90.html
Η αεροφωτογραφία του Βέλγου Σεμπάστιεν Νάγκι προέρχεται από την Ελλάδα και του έδωσε το βραβείο στον διαγωνισμό Aerial Photography Awards 2020.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό Aerial Photography Awards 2020 έδωσαν μία διαφορετική οπτική στον κόσμο μας όπως τον γνωρίζουμε.

Το μαλακό φως της ημέρας που ξημερώνει αναδεικνύει τον μακρύ καπνό από τη μηχανή του ψαράδικου καθώς το σχήμα των πράσινων διχτυών κάτω από τη θάλασσα όπου τοπικοί ψαράδες τραβούν τα δίχτυα τους. Αρκετές οικογένειες ντοπιων στην ακτογραμμή της Πιου Γεν θα ακολουθήσουν τα ρεύμα κοντά στις ακτές προκειμένου να πιάσουν αντσούγιες με τις οποίες φτιάχνονται και τα γνωστά στη βιετναμέζικη κουζίνα λουκάνικα.

Οι αεροφωτογραφίες διαγωνίστηκαν σε διαφορετικές κατηγορίες, έχουν, ωστόσο, ένα κοινό στοιχείο. Μας δείχνουν τον κόσμο από ψηλά, μέσα από μία διαφορετική ματιά, κάνοντας απλές, καθημερινές εικόνες να μοιάζουν μαγικές.
Στην κατηγορία «Transportation» (μεταφορές), το πρώτο βραβείο έλαβε το εμπορευματικό πλοίο που διασχίζει τον Κόλπο της Φινλανδία ανάμεσα στον πάγο, του Ρώσου φωτογράφου, Αλεξάντερ Σουχάρεφ.

Ο διαγωνισμός Aerial Photography Awards 2020, ολοκληρώθηκε και οι νικητές μαζί με τις φωτογραφίες που κέρδισαν τα βραβεία, παρουσιάζονται σε αυτό το ταξίδι εικόνων.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις λίμνες Νατρό και Μέκα στην Κένυα. Η απόσταση μεταξύ των δύο λιμνών είναι περίπου 10 λεπτά, από αέρος και αποτυπώνει το πέταγμα των φλαμίγκο.

Η φυσική κίνηση ενός παίκτη τένις σε αντίθεση με την ξεκάθαρη γραμμή του γηπέδου, δημιουργούν ένα αρμονικό εφέ στο μάτι.

Πυροσβέστες επί τω έργω. Συνεργάζονται για να σβήσουν τη φωτιά, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης.

Στο Μπογκούρα, του Μπαγκλαντές, πλημμύρα κατέστρεψε καλαμπόκια εκατομμυρίων ευρώ. Η φωτογραφία ανήκει στον Αζίμ Χαν Ρόνι.

Τα Χάιλαντς της Ισλανδίας.

Θέα από ψηλά προς την έρημο Τατακόα στο ηλιοβασίλεμα.

Ενεργειακή εγκατάσταση στη Γερμανία.

Ψαράδικο ρίχνει δίχτυα και τα κύματα που σχηματίζουν τυχαία μία μορφή στη θάλασσα.

Κοπάδι πρόβατα χρησιμοποιούν δασικό δρόμο για να επιστρέψουν σπίτι τους.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε ανοιχτά της ακτής Κεκερτάρσουακ, στην Γροιλανδία στους -25 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κινέζος φωτογράφος, Γιράν Ντιγκ, απαθανατίζει τη Σαγκάη

Στην άκρη, Άμστερνταμ, Ολλανδία. Ένα παιδί προσπαθεί να φτάσει πλαστική σακούλα που έπεσε στον ποταμό Άμστελ.

Ουράνιο τόξο στην Ισπσανία, από τον Βέλγο φωτογράφο Σεμπάστιεν Νάγκι, νικητή στην κατηγορία «Cityscapes»

Ναυάγιο βρετανικού ναρκαλιευτικού του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που κινούνταν στις γαλλικές ακτές. Θαμμένο κάτω από την άμμο για πολλά χρόνια, είναι ορατό μόλις τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της διάβρωσης της ακτογραμμής.







Σχόλια