Ποιο είναι το πιο τρομακτικό θρίλερ όλων των εποχών;;;



Αυτό είναι το θέμα για όλους εσάς τους λάτρεις των ταινιών θρίλερ!!! 

Πόσες φορές δεν έχεις διαφωνήσει σε παρέες για το πιο θρίλερ είναι το πιο τρομακτικό και επιτυχημένο όλων των εποχών;; Μπορείς να το συζητάς για ώρες και πάλι να μην καταλήγεις πουθενά!

Ήρθε νέα έρευνα να δώσει απάντηση σε αυτό το μόνιμο ερώτημα!

Το site BroadandChoises δημοσίευσε μια επιστημονική μελέτη η οποία ισχυρίζεται πως κατάφερε να ταξινομήσει τις πιο τρομαχτικές ταινίες όλων των εποχών ανάλογα με το πόσο πολύ κατάφεραν να μας τρομάξουν. Και όχι στην πρώτη θέση δεν βρίσκουμε ταινίες όπως ο «Εξορκιστής», το «Alien» ή το «The Conjuring», αλλά την ταινία του Σκοτ Ντέρικσον «Sinister». Πώς βγήκε όμως αυτό το συμπέρασμα;

Για την μελέτη αυτή 50 άνθρωποι είδαν 50 ταινίες τρόμου, κατά την διάρκεια των οποίων καταγράφονταν οι παλμοί τις καρδιάς τους. Μετά έπαιρναν τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες μετρήσεις και έβγαζαν έναν μέσο όρο παλμών της καρδιάς το λεπτό με το οποίο μετρούσαν την θέση της ταινίας στην λίστα. Ετσι η ταινία του Ντέρικσον έφτασε στην κορυφή με έναν μέσο όρο 86 παλμούς το λεπτό με την μεγαλύτερη μέτρηση να φτάνει τους 131 παλμούς το λεπτό. Αμέσως μετά ακολουθούν οι ταινίες «Insidious» και «The Conjuring» στις θέσης 2 και 3 αντίστοιχα.

Από ό,τι φαίνεται οι νέες ταινίες κατάφεραν να κερδίσουν τις περισσότερες από τις πρώτες θέσεις της λίστας αυτής, αφήνοντας μερικές κλασσικές αρκετά πιο πίσω όπως «Ο Εξορκιστής» (#17), «Alien» (#24), «The Thing» (#25) και «H Λάμψη» (#33). Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε όμως είναι πως στην μελέτη αυτή δεν αναφέρεται κάπου οι ηλικίες των 50 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα αυτή ή αν είχαν δει παλιότερα κάποιες από αυτές τις ταινίες και πόσες φόρες.


Αναλυτικά η δεκάδα:

Sinister
Insidious
The Conjuring
Hereditary
Paranormal Activity
It Follows
The Conjuring 2
The Babadook
The Descent
The Visit

Δείτε την λίστα με τις πιο τρομαχτικές ταινίες παρακάτω:



Σχόλια