Ηθοποιοί που ξεχώρισαν ως Ηρακλής Πουαρό




Το 2020 συνδέθηκε με την εκατονταετή επέτειο του αγαπημένου ήρωα της Αγκάθα Κρίστι, Hρακλή Πουαρό.

Ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ με το μουστάκι, έκανε το ντεμπούτο του μέσω του μυθιστορήματος της Κρίστι το 1920 The Mysterious Affair at Styles. Από το 1975, ο Πουαρό έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 50 ιστορίες Christie, για να μην αναφέρουμε τις αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές προσαρμογές!

Και ενώ περιμένουμε την νέα ταινία για το Θάνατο στο Νείλο τον Σεπτέμβριο του 2021, είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε τους ηθοποιούς που έχουν ενσαρκώσει τα προηγούμενα χρόνια τον αγαπημένο μας ντετέκτιβ. 

Alfred Molina


Το 2001, ο Carl Schenkel σκηνοθέτησε μια τηλεοπτική διασκευή του κλασικού βιβλίου της Αγκάθα, Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές. Ενημερωμένο στον 21ο αιώνα, ο μεγάλος Άλφρεντ Μολίνα μπήκε στο ρόλο του Πουαρό και τον έκανε δικό του. Δυστυχώς, η ίδια η ταινία δεν προσέθεσε τίποτα νέο. Ο Molina έκανε ό, τι μπορούσε να δώσει το υλικό, αλλά εξακολουθεί να κατατάσσεται χαμηλά στο πάνθεον των εμφανίσεων του Πουαρό.

Tony Randall



Λόγω της σάτιρας, το έργο του Tony Randall ως Πουαρό στην έκδοση του 1965 του The Alphabet Murders ( The ABC Murders) είναι μια ελαφριά προσθήκη στην κατάταξη των ηθοποιών. Η ιστορία ακολουθεί μια πολύ πιο κωμική προσέγγιση στην αφήγηση. Ο Πουαρό αρχίζει να ερευνά έναν μυστηριώδη ψυχοπαθητικό δολοφόνο, ο οποίος δολοφονεί θύματα κατά αλφαβητική σειρά, όπως ο Albert Aachen, η Betty Barnard και ούτω καθεξής.

Ian Holm


Ο  Άγγλος Ian Holm έφερε μια βαρύτητα σε κάθε παραγωγή στην οποία συμμετείχε. Το 1986, ο Holm έδωσε τέτοια βαρύτητα στο ρόλο του Πουαρό στην ταινία «Murder By the Book». Η ιστορία φαντάζεται ένα σενάριο στο οποίο η Πουαρό αντιμετωπίζει την Αγκάθα Κρίστι για τον θάνατο του στο μυθιστόρημα της, Curtain. Η Πουαρό επισκέπτεται την Κρίστι και κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια να πάρει το χειρόγραφο από την κατοχή της προτού δημοσιευτεί και σκοτώνει τη λογοτεχνική του κληρονομιά.

Austin Trevor


Ο Ιρλανδός ηθοποιός Austin Trevor παρουσίασε τον Ηρακλή Πουαρό στην οθόνη στην κυκλοφορία του Alibi το 1931, προσαρμοσμένο από το μυθιστόρημα Κρίστι του 1926 The Murder of Roger Ackroyd. Ο Trevor επανέλαβε τον ρόλο δύο φορές. Ο Trevor έπαιξε επίσης τον χαρακτήρα στο Black Coffee (1931) και το Lord Edgware Dies (1934), βασισμένο σε μυθιστόρημα της Κρίστι.

John Malkovich



Ο Τζον Μάλκοβιτς έφερε μια εκκεντρικότητα στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό στην προσαρμογή του BBC του 2018 στο The ABC Murders ή The Alphabet Murders. Στην μίνι σειρά, σε τρία μέρη, βρίσκουν τον Πουαρό να στοχεύεται από έναν δολοφόνο, ο οποίος απευθύνεται στα γράμματά του με το όνομα ABC το 1933. Ο Πουαρό αποκρυπτογραφεί τα αινιγματικά γράμματα και αποτρέπει την τρομερή πλοκή του φόνου του ABC. Ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της λίστας, ο Μάλκοβιτς κάνει τον Πουαρό τόσο πειστικό όσο οποιοσδήποτε.

Kenneth Branagh



Ο Kenneth Branagh έχει τη διάκριση ότι είναι το μόνο άτομο που σκηνοθετεί τη δική του εμφάνιση ως Πουαρό . Ως εκ τούτου, ο Brannagh έδωσε στον χαρακτήρα μια παχιά γαλλική προφορά και το πιο περίεργο μουστάκι όλων των εποχών στο remake του 2017 του Murder στο Orient Express. Ο Branagh είναι σε θέση να επαναλάβει το ρόλο στο Death on the Nile το 2021 και πέρα από αυτό, ο 5 φορές βραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης ζωντανεύει τον ρόλο με μια "μουρμουρημένη" φυσική κατάσταση, σε αντίθεση με τους περισσότερους.


David Suchet


Ο δικός μου αγαπημένος Πουαρό!
Κανένας ηθοποιός στην ιστορία δεν ενσάρκωσε το ρόλο του Πουαρό περισσότερο και συχνότερα από τον Άγγλο David Suchet. Από το 1989-2014, ο Suchet εμφανίστηκε σε 70 επεισόδια μεγάλου μήκους της βρετανικής σειράς ITV Agatha Christie's Poirot. Δεδομένης της 25ετούς εμφάνισης του ως Πουαρό, ο Suchet μπόρεσε να δει μια εικόνα του χαρακτήρα με τρόπους που οι άλλοι δεν θα μπορούσαν. Ήταν σε θέση να αναλάβει την κυριότητα του χαρακτήρα επιτρέποντάς του να μεγαλώσει, να σοβορέψει, να εξελιχθεί και να αλλάξει προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Έμεινε τόσο αξέχαστος στο ρόλο, που το 1991 ο Suchet προτάθηκε για το τηλεοπτικό βραβείο BAFTA για τον Καλύτερο Ηθοποιό ως Πουαρό.
«Η σκηνοθετική εντολή που είχα, ήταν να υποδυθώ τον Πουαρό, όπως ακριβώς τον έγραψε η Κρίστι. Ήμουν ο Πουαρό που ονειρεύτηκε η Αγκάθα. Όταν λόγω της μεγάλης επιτυχίας της σειράς μου προτάθηκε να συνεχίσω με αστυνομικές ιστορίες που όμως δεν είχε γράψει η ίδια, είπα όχι».

Peter Ustinov



Ο Ustinov έπαιξε το ρόλο έξι φορές, τρεις στη μεγάλη οθόνη και τρεις στην μικρή. Ο Ustinov διεκδίκησε για πρώτη φορά τον ρόλο το 1978 μέσω του Death on the Nile (1978) πριν εμφανιστεί στο Evil Under the Sun (1982) και στο ραντεβού με το Death (1988). Ο Ustinov εμφανίστηκε επίσης στις τηλεοπτικές εκδόσεις των Christie's Thirteen At Dinner (1985), Dead Man's Folly (1986) και Murder in Three Acts (1986).

Albert Finney


Ως ο μόνος ηθοποιός που έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, ο Albert Finney κατατάσσεται ως ο καλύτερος και λαμπρότερος της λίστας μας. Η Finney ηγείται  στην αριστοκρατική προσαρμογή του Murder στο Orient Express της Sidney Lumet.
Σε έναν υπερατλαντικό σιδηρόδρομο το 1935, μια μυστηριώδης δολοφονία εφιστά την προσοχή του ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό για να λύσει την υπόθεση και να εντοπίσει τον δολοφόνο. Με κομψότητα και φινέτσα αόρατη μέχρι σήμερα, ο Finney είναι ο πιο ξεκάθαρος Πουαρό.


Εσάς ποιος είναι ο αγαπημένος σας Πουαρό; Περιμένουμε τα μηνύματα σας!

Σχόλια

  1. ΟΚ, αλλά προτιμώ να διαβάζω πρωτότυπα άρθρα και όχι φθηνές αντιγραφές, που δυστυχώς δεν αναφέρουν ούτε καν την πηγή τους.
    https://screenrant.com/every-major-actor-portrayal-hercule-poirot-murder-on-the-orient-express-nile-kenneth-branagh-albert-finney/#albert-finney

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σας!