Προορισμός Πάρος:Το γοητευτικό Κυκλαδίτικο Νησί

Πάρος....Πόσες αναμνήσεις από αυτό το αγαπημένο νησί!
Ήρθε η ώρα να κάνουμε αφιέρωμα σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου και σίγουρα  και δικό σας, νησί των Κυκλάδων! Την Πάρο!

Ένα νησί που συνδυάζει σε αρμονικές αναλογίες φυσική ομορφιά, αυθεντικές εμπειρίες, night life, γαστρονομία, δραστηριότητες, αρχαιολογικούς χώρους, ακόμα και «ορεινά» χωριά.
Την κυκλαδίτικη ομορφιά του νησιού ανακαλύπτεις μέσα από τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα σοκάκια, τα μικρά ξέφωτα με τις μπουκαμβίλιες, τα παραδοσιακά στοιχεία, τα λευκά σπίτια που αστραποβολούν κάτω από τον ήλιο και το απέραντο γαλάζιο ολόγυρα. Η απλότητα και η ομορφιά λάμπει σε τούτο εδώ το νησί. 

Η Πάρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων και ένα από τα ομορφότερα. Η ακτογραμμή του νησιού, μήκους 55 χιλιομέτρων, σχηματίζει όμορφες παραλίες (ιδιαίτερα στην ανατολική πλευρά) αλλά και πιο άγριες στα βόρεια κυρίως. Οι παραλίες της Πάρου προσελκύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες καθώς είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κυκλαδονήσια. Οι παραλίες στην Πάρο είναι χαρακτηριστικές των Κυκλάδων και παρέχουν μεγάλη ποικιλία. Θα βρει κανείς ερημικές γραφικές παραλίες αλλά και μεγάλες πολύβουες ακτές που σφύζουν από ζωή. Η Πάρος είναι από τους προορισμούς που προτιμούν οι νέοι και οι παραλίες βγάζουν αυτή τη ζωντάνια.
Χαλαρώστε και αφεθείτε στο χάδι του ήλιου, του αέρα, της θάλασσας και της άμμου. Αγγίξτε και νιώστε την ενέργεια αυτού του νησιού. Με την Εκατονταπυλιανή, την Αγιά Σοφιά του Αιγαίου, να την σκεπάζει μ’ ένα αέρα δροσερό, με φιλόξενους κατοίκους, παραδοσιακούς οικισμούς και αμέτρητες αμμουδερές παραλίες.

Θα περάσεις οπωσδήποτε από το Φράγκικο Κάστρο, την κοιλάδα µε τις πεταλούδες, το Ενετικό Κάστρο, τον λόφο της Αγίας Άννας µε τους δύο µύλους και πολλά ακόμα μέρη.

Στην Πάρο μπορείς να διασκεδάσεις, είτε πας με παρέα είτε με την οικογένεια σου. Μπορείς να φας στα υπέροχα εστιατόρια της, να πιεις κοκτέιλ στα φανταστικά club και bar της και φυσικά να απολαύσεις τον ήλιο στις μοναδικές της παραλίες. 
Για να μας βοηθήσει σε αυτό το όμορφο ταξίδι στην Πάρο, θα έχουμε οδηγό την Βίκυ Παπαμιχαήλ ιδιοκτήτρια του Planet Mushroom Fashion & Music, του πιο μοδάτου, στυλάτου καταστήματος ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ στην Πάρο. Όταν φτάσεις στο νησί, να το επισκεφθείς οπωσδήποτε!

Info: Η ονομασία της οφείλεται στον αρχηγό των Αρκάδων, Πάρο, που έφτασαν στο νησί τη γεωμετρική εποχή ως άποικοι. Άλλοι, πάλι, θέλουν τη λέξη «Πάρος» να προέρχεται από τη λέξη παραλία.
 Αν και η ίδια δεν κατάγεται από την Πάρο, έχει αγαπήσει το νησί και πλέον μαζί με τον σύζυγο της Alex Piem δραστηριοποιούνται στο νησί. Τόσο στο κατάστημα τους μαζί, όσο και με την μουσική, αφού είναι από τους πιο γνωστούς Dj στο νησί και όχι μόνο! Μπορείς να τον ακούσεις εδώ !
Ας δούμε μαζί τι έχει να μας προτείνει για την επίσκεψη μας στην Πάρο!
Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις της!

Αν και δεν κατάγεσαι από την Πάρο, πως επέλεξες να μείνεις μόνιμα στο νησί;
Γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Αθήνα αποφασίσαμε πως θέλουμε μία ποιότητα ζωής, μακριά από τους ρυθμούς της Αθήνας. Διαλέξαμε την Πάρο τότε, που εγώ επισκεπτόμουν και εργαζόμουν κάθε σεζόν από το 1985. Ο δε σύντροφος μου, από μικρό παιδί με μητέρα Λευκιανή, πήγαινε στο νησί. Το 1997, τα μαζέψαμε και ήρθαμε να δραστηριοποιηθούμε στο εμπόριο ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ σε street-wear και premium street style!


Θες να μας μιλήσεις για την δραστηριότητα σου στο νησί;
Ξεκινήσαμε το 1997, που ανοίξαμε το πρώτο μας κατάστημα στην Παροικιά. Σταδιακά καταφέραμε να έχουμε 5 συνολικά, τόσο στην Παροικιά όσο και στην Νάουσα, με ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ ιδιαίτερα, με μουσικές επιρροές, καθώς η μουσική ήταν και παραμένει η αγάπη μας, αλλα και από τα ταξίδια μας, όπως Βερολίνο, Κοπεγχάγη και πολλά ακόμα σημεία στον κόσμο. Το βασικό μας μέλημα, ήταν να είμαστε διαφορετικοί από τα υπόλοιπα καταστήματα στο νησί. Αυτή την στιγμή τα καταστήματα είναι δύο. Planet Mushroom Fashion & Music

Μίλησε μας για τις ομορφιές της Πάρου.
Τι να σας πρωτοπώ; Θα ξεκινήσω με τις απίστευτες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και με εύκολη πρόσβαση, γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς, χωριουδάκια με παραδοσιακούς, εκλεκτούς μεζέδες και ιδιαίτερα έθιμα, βραδυνή ζωή, πολλά water sports και πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία σε μονοπάτια, περιηγήσεις με σκάφη και τόσα ακόμα να δείτε και να κάνετε στο νησί!

Τι δραστηριότητες μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης στην Πάρο και τι αξιοθέατα να δει οπωσδήποτε; 
Θα ξεκινήσω από την θάλασα, κολύμπι, καταδύσεις, snorkeling για τους πιο προχωρημένους, περιπάτους, βόλτες  με σκάφος για τους πιο ρομαντικούς που θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού. Συνεχίζουμε με πεζοπορία σε μονοπάτια, ημερήσιες εκδρομές, πολιτισμικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
Θα δοκιμάσετε παραδοσιακά φαγητά, σούμα, κρασί και πολλά τοπικά προϊόντα. Είναι τόσα πολλά που οι ημέρες θα είναι γεμάτες!

Μίλησε μας για την νυχτερινή ζωή της Πάρου. 
Η νυχτερινή ζωή στην Πάρο είναι πολύ ζωντανή και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έρχεται πολύ νεολαία  γι'αυτό το σκοπό εδώ. Ο κοσμός μπορεί να επισκεπέται μέσα στα δρομάκια από το ένα μαγαζί στο άλλο και να περνάει καλά, να γελάει, να διασκεδάζει!


Η ζωή στην Πάρο πως είναι για ένα μόνιμο κάτοικο, όλο τον χρόνο;
Το καλοκαίρι εργαζόμαστε πολύ, γιατί ο χειμώνας είναι πιο ήσυχος και είναι λίγα μαγαζιά ανοιχτά.     Επικρατεί όμως μια όμορφη ησυχία που εμείς οι ντόπιοι απολαμβάνουμε, μετά την έντονη σεζόν. Τον χειμώνα ειδικά, είμαστε σαν μία μεγάλη οικογένεια, με πολλές, πολλές καλημέρες στον δρόμο. Επισκεπτόμαστε μικρά ταβερνάκια στα χωριά, δοκιμάζουμε γεύσεις, ντόπιες και παραδοσιακές, κάνουμε βόλτες με το αυτοκίνητο στα χωριά ή στο βουνό και πολλές φορές, αν ο καιρός το επιτρέπει  κι η θάλασσα είναι μια πολύ καλή ιδέα, όπως και τα θαλάσσια σπορ. 

 Κάποια πρόταση για τις παραλίες στο νησί;
Προορισμός Νάξος: Ένα κυκλαδίτικο στολίδι

Οι παραλίες είναι πολλές και όλες με πολύ εύκολη πρόσβαση, με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά!
Κάποιες από αυτές είναι Λάγκερη, Μαρτσέλο, Κριός, Χρυσή Ακτή, η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, με χρυσαφένια αμμουδιά στην οποία οφείλει και το όνομά της,  Αλυκή, Φάραγγας, Κολυμπήθρες, Μοναστήρι με πολύ ρηχά νερά, Καλόγερος, Μώλος, Πίσω Λειβάδι, Palm beach, Santa Maria με πολλά beach bar και εστιατόρια, Λολαντώνης, Λογαράς και πόσες ακόμα για να επισκεφθείτε....
Τι τοπικά προϊόντα μπορούμε να δοκιμάσουμε; 
Οι γεύσεις στην Πάρο είναι πολλές! Αξίζει να δοκιμάσετε την γούνα λιαστή, ρεβύθια φούρνου, οπωροκηπευτικά στις πλαγιές των λόφων, αμπέλια, ελιές, χόρτα, μανιτάρια, κάπαρη, σαλιγκάρια, ρίγανη και πολλά ακόμα βότανα. Να δοκιμάσετε επίσης καραβόλι με σκορδαλιά, αμπελοφάσουλα με σκοραδαλιά και προϊόντα όπως ξινομυζήθρα, τουλομοτύρι, λαδοτύρι, ανθότυρο, μέλι, καπαρόφυλλα, γλυκά κουταλιού, ζαχαρομπακλαβάδες, κρασιά, σούμα, τοπική ρακή....

Ο κατάλογος με το ποσά πράγματα μπορούμε να κάνουμε και να δούμε στην Πάρο ατελείωτα. Η Βίκυ μας έδωσε μια ιδέα και επειδή έχω πάει ήδη δύο φορές σε αυτό το αγαπημένο νησί και ελπίζω σύντομα να επανέλθω, εύχομαι και εσείς να πάτε και να περάσετε υπέροχα! Φυσικά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Planet Mushroom Fashion & Music για να ντυθείτε ανάλογα στο νησί, με τα κατάλληλα υποδήματα και αξεσουάρ για τις νυχτερινές και ....ημερήσιες βόλτες στα σοκάκια της Πάρου!!!

Και επειδή όπως είπα είναι αγαπημένο νησί... ετοιμαστείτε και για μέρος δεύτερο σύντομα....!

Δες ακόμα:



Σχόλια